Mitä suosittelen kaikille?

Miksikään kaikkivoivaksi neuvojaksi en ryhdy, enkä myöskään ala kertomaan, mitä kaikkien pitäisi pakosti tehdä saavuttaakseen yhtään mitään. Elänyt en ole vielä niin pitkää ja laajaakulmaista elämää, että ketään voisin opastaa omilla poluillaan kovinkaan tarkasti, mutta kyllä mä olen kuitenkin nähnyt ja kokenut jo näihin pieniin vuosiini. Sitäpaitsi, en ole tekemässä tässä suurien elämänviisauksien ja -ohjeiden sarjaa, vaan lähinnä omakohtaisten kokemusten kautta löydettyjä vinkkejä parempaan oloon ja aina pikkuisen rikkaampaan elämään. Ei mitään vakavaa, hah!

KAIKKIEN KANNATTAISI KÄYDÄ PSYKOLOGILLA

Yeps. Mäkin olen ajatellut, että sehän on a) hullujen hommaa ja b) turhaa, jos ei ’ongelmia’ ole. Mutta hei, päinvastoin! Siitä voi olla jopa yllättäviä vaikutuksia, kun siellä käykin puhumassa ihan niistä arkiasioista ja mahdollisesti menneisyydesä. Kun joku aivan täysin ulkopuolinen vain kuuntelee ja ammattitaidolla esittää laajentavia kysymyksiä, eikä edes yritä antaa vastauksia, saa yleensä itsensä kanssa asioita ratkottua. Mä siis olen käynyt itse psykologilla reilun vuoden verran jossain kohtaa, enkä pistäisi pahakseni mennä uudestaan. Siinä ei ole mitään hävettävääkään, ei todellakaan. Siellä oppii itsestään ihan tosi paljon. Tärkeintä on vain, että löytää henkilön, kenen kanssa kemiat kohtaa. Mä kokeilin kolmea, ja vasta viimeinen toimi. Mutta kun se löytyy ”se oikea” , sen tietää kyllä. Silloin tuntuu turvalliselta, lämpimältä ja se sydän sieltä aukeaa. 🙂

 

JOKAISEN SALITREENAAJAN KANNATTAISI OTTAA EDES KERTAKÄYNTI PT:ltä

Ja tämä ei ole mainos, vaan fakta! Suurinosa jengistä ajattelee, että kyllähän mä osaan ja tiedän, mutta no… On siellä varmaan prosentti, joka osaa kaiken ja täydelliset tekniikat ihan itsestään, mutta tekee oikeasti älyttömän hyvää, kun joku ammattilainen tsekkaa kuitenkin ne tekniikat kondikseen ja ehkä jopa vinkkaa vähän fiksuista treeneistä. Siis ihan itsekin vasta tänävuonna menin ihan face to face -valmennukseen, ja oivoi. Mulla oli lähtökohtaisesti hänenkin mielestään ihan hyvät tekniikat, mutta sittenpä alettiinkin viilaamaan pilkkua ja kyykyn kulmaa entistäkin paremmaksi, ja kyllä muuten eteni sitten ihan kaikki sitämyötä! Eli en voi kuin suositella. Ei kaikkien tarvitse ottaa valmennusta ja ryhtyä tavoitteellisiksi treenaajiksi, mutta ihan vaan jo oman turvallisuudenkin vuoksi perusliikkeiden tekniikat kannattaa kyllä varmistaa kuntoon. Ja oppiminenhan on hauskaa! Aivan VARMASTI saat jotain uutta pääkoppaasi.

SATSAA RUOKAVALINTOIHIN JA PIHISTÄ MIELUMMIN MUUALTA

En tarkoita tällä pelkästään mitään erikoisia superfoodeja, pelkkää luomuruokaa tai superhyperpuhdistettua safkaa, vaan just sitä, mitä hyvä ruoka sulle tarkoittaa. Mulle on tärkeintä taloudellisessa tilanteessa, että a) saan vuokran maksettua ja b) ei tarvitse ruokakaupassa laskea pennin päälle, tai ei tarvitse olla ottamatta kotimaista parsakaalia, kun se on vähän kallista. Se on mun tähtäin ja onnekkaasti siinä tilanteessa nyt olenkin! (suoistuista raha-asioista tulossa postausta piakkoin!)  Suosittelen ihan kaikille ainakin miettimään, että kun miettii sitä baarikierrosta viikonloppuisin, tai shoppailua nettikaupoissa, joissa kummassakaan ei ole mitään väärää, mutta kuitenkin siltä kantilta, että joudutko sen valinnan takia pihistämään oman terveytesi kustannuksella. Elämään ”Nuudeleilla ja tonnikalalla” -kuuluisasti, vaikka ne eivätkään ole halpaa safkaa, hah. Hyvät valinnat ruokakaupassa EI ole kalliita valintoja! Elät juuri tuossa kehossa koko elämäsi – Pidä siitä huoli ja kohtele, kuten kaikkea muutakin arvokasta. 

 

SUOSITTELEN OPETTELEMAAN VIETTÄMÄÄN AIKAA MYÖS YKSIN

Tää on asia, mikä mun ainakin piti ihan opetella vähän ’vanhempana’. En ois ikinä uskonut, että opin nauttimaan siitä, sillä olin lapsena maailman surkein yksin olija, ja itseasiassa tosi pitkään. Sitten kun yläasteella sairastuin, ensin mun persoona muuttui sitämyötä ihan täysin, ja hakeuduin yksinäisyyteen, josta kärsin tosi paljon. Ja niin kärsi myös ne ihmiset mun ympärillä, ketkä olivat tottuneet mun sosiaaliseen ja pirtsakkaan luonteeseen. Sitten, kun paranin ja pääsin taas kiinni itseeni, löysin sen todellisen minän ja muut ihanat ihmiset, opettelin olemaan myös yksin onnellinen. Se on ihan älyttömän tärkeää, ettei ripustaudu muihin. Vaikka jokaisella pitää olla ihmisiä ympärillä ja jokainen sen ansaitsee – Me ollaan laumaeläimiä! Niin omaa onnellisuutta ei kannata asettaa muiden varaan. Kyllä ne muut onnellisuutta tuo, mutta se onnellisuus on sussa sisällä joka tapauksessa. Etsi se myös omissa oloissa. ♥

 

ETSI SE OMA INTOHIMON KOHDE JA ELÄ SE EDELLÄ!

Kuvailen itseäni työhakemuksiinkin unelmien jahtaajana. Tein sen päätöksen siinä kohdassa, kun aloin uraani luomaan, että hitto vie mä tuun saavuttamaan paljon. Se vaatii työtä ja hommiin panostamista, mutta myös selkeät raamit ja tavoitteet. Kun nappaat kiinni (jos et vielä sitä ole tehnyt) , siitä mihin sun veri vetää, oli se sitten työ, luova asia, harrastus tai taito, niin kehitä sitä ja panosta siihen! Vitsit miten mä inspiroidun itsekin ihmisistä, jotka tekee jotain palolla ja suurella intohimolla. Se on riemastuttavaa ja antaa energiaa itsellekin. Saati sitten, kun itse elää intohimolla jotain asiaa ja aikaa, niin sitä tuntee olevansa ihan liekeissä, kuten mä nyt, haha. Se on sellainen tunne, jonka kaikki ansaitsee kokea! Joko sä oot löytänyt sun intohimon kohteen elämässä? Pistä jakoon, kuulen enemmän kun mielelläni! 

 

Ja viimeisenä, muttei missään nimessä vähäisimpänä…

 

MAISTA JYMYN VAPAUS -VANILJAJÄÄTELÖÄ! 

Hihihi, yksi jäätelöintohimoitsija täällä hei! Ei missään nimessä ole maksettu mainos tai yhteistyö, vaan vilpitön makuelämys, jonka eräänä päivänä koin. Kyseessä siis astetta kevyempi vaniljajätski ja itse kun olen kaiken pureskeltavan ja kaikkien murusia tai palasia sisältävien asioiden perään, ajattelin tän olevan tylsä, mutta ostin kuitenkin kaverin suosituksesta… EN OLE IKINÄ SYÖNYT NÄIN HYVÄÄ VANILJAJÄÄTELÖÄ! Omg, maistui ihan taivaalliselta sunnuntain tulikuumana hellepäivänä tuoreiden mansikoiden kera. Ja kuten mikä tahansa purkki, niin täysin hyvällä omalla tunnolla koko purkki kitusista ja taisi olla mansikoiden lisäksi kananmunaleivätkin kyljessä. Muistakaa kaverit juomisen lisäksi nauttia kaikkia ihania kesäherkkuja riittävästi. Jaksaa taas sitten polskutella ja ottaa sitä area kunnolla! Lenkkipolutkin on ollut kuumuudesta huolimatta älyhyvässä kunnossa, joten kyllä sitä energiaa tarvitsee niihin töppösiin saada vähän ekstraa sieltä pakastehyllyltäkin. 😉

 

 

Mikä on sun TOP 1 vinkki ihan jokaiselle? 

Mä neuvoisin vaan nauttimaan ARJESTA kaikkine hyvine ja huonoine puolineen.

Sä itse päätät, mihin tyydyt, minkä hyväksyt ja mistä nautit. Rakenna siis sellainen elämä,

ettei aina tarvita huvirannekkeita ja ilotulituksia, vaan että maanantaisinkin on hyvä fiilis tassutella aamulla keittiöön ja startata viikko.

0

This Post Has 2 Comments

  1. Todella hyviä pointteja! Paitsi tuota jäätelöä en ehkä allekirjoita, ei oo tullut kokeiltua 😀

    1. Haha, iso suositus sillekin! Oli iso yllättäjä itselleni. 🙂

Vastaa

Close Menu