Lisää energiaa elämään!

”Miten sä olet aina noin pirteä ja energinen?” ”Oletko sä oikeasti tollanen koko ajan?”  ”Mistä löytää lisää energiaa ja intoa elämään?” 

Siinäpä vasta kysymyksiä. Sieltä paistaa jonkinnäköinen epäkohta ehkä omasta elämästä, että ei olla täysin tyytyväisiä tilanteeseen. Ehkä vähän väsyttää ja on motivaatiopulaa, tai ei löydä oikein sitä omaa juttua, mistä innostuisi ihan satasella, joka päivä. On täysin normaalia, että aina ei huvita, mutta jos mikään ei huvita ja aina tuntuu vetämättömältä ja turhautuneelta OMAAN elämään, niin kannattaa suunnata katsetta vähän lähemmäs, kohti peiliä mahdollisesti, ja kysyä itseltään, mikä mättää. Mä olen (lyhyen elämäni aikana) elänyt myös sellaista elämää, joka otti enemmän kuin antoi, en tuntenut yhtään iloa ja intoa, vilpitöntä intohimoa elämää ja tekemisiä kohtaan. Se on todella kuormittavaa ja pitkässä juoksussa puuduttavaa ja pistää mielen maahan ja turraksi. Ei sellaista kannata katsella kovinkaan pitkään, koska asialle, OMALLE ELÄMÄLLE, on tosiaan mahdollista tehdä muutoksia!

1. MINIMOI NEGATIIVISET TEKIJÄT 

Jos joku tai jokin sua jatkuvasti ärsyttää, aiheuttaa harmaita hiuksia ja todella ottaa enemmän pois, kuin antaa takaisin, niin anna olla. Pistä STOP sellaisille ihmissuhteille, tekemisille ja ajatuksille. Turha hukata rajallisia voimavaroja tälläiseen.

2. LÖYDÄ VOIMAANNUTTAVAT PAIKAT 

Toiselle luonto, toiselle kirjasto, kolmannelle kuntosali ja neljännelle hälinä kaupungin keskustassa. Etsi oma paikkasi ja hakeudu sinne. Mä itse viihdyn luonnossa, ja päiväkävely onkin mulle aivan must ja mieluiten osa reitistä ainakin luonnonhelmassa, ja silloin lasken myös luurit alas korvilta.

3. Some VEKS – edes hetkeksi

Onhan se hauskaa selata instagramia ja kyylätä sähköpostia ja rullailla alas Facebookfeediä, mutta senkin ajan voisi käyttää johonkin ehkä enemmän tuottavaan. Somen selailu voi olla myös rentouttavaa ja päätä nollaavaa, mutta toisaalta myös aiheuttaa niitä harmaita hiuksia. Älä ainakaan seuraa sellaisia ihmisiä, keihin itseäsi vertaat, tai ketkä eivät jaa sinulle positiivista energiaa ja hyviä fiboja, vaan päinvastoin. Joskus se 10 minuutin tauko kuitenkin kannattaisi viettää ilman luuria kätösissä, vaikka katsomalla vain ikkunasta ulos, kuuntelemalla musiikkia, tanssimalla, venyttelemällä, haukkaamalla happea… Ja mitä tulee tilanteisiin, joissa olet muiden ihmisten kanssa, niin kerää nyt herranjestas sosiaalisesta tilanteesta energiaa ja vilpittömiä hymyjä ja naurun helähdyksiä ennemmin, kuin instagram tykkäyksiä!

4. Luo itsellesi arki, josta nautit

Mä tiedän, että joskus joutuu tekemään hommia, jotka eivät 100%:sti miellytä. Mutta jos sun duuni ei miellytä sua yhtään tai sua ahdistaa joka ikinen arkipäivä astella toimistoon jostakin syystä, niin miksi jatkaa? On mahdollisuus vaihtaa paikkaa tai jopa alaa, jos nykyinen ei taas kerran, anna enempää kuin ottaa. Ja sitten se elämä sen työn ympärillä… Minkälainen treenimuoto sulle sopii, mistä sä tykkäät? Mikä on sulle luonnollinen elämänrytmi? Mistä asioista nautit, mitä TYKKÄÄT tehdä? Luo sellaisia rutiineja ja tapoja, joita on helppo noudattaa päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen.

5. Kerää se jengi, joka voimaannuttaa

Meitä on erilaisia, mutta itselleni toimii paremmin pieni ydinporukka hyviä ystäviä, kuin jokaiselle sormelle ja varpaalle jonkinmoinen kaveri ja tuttu. Pienempänä olin todella laajan kaveri- ja tuttavapiirin omistava, super sosiaalinen tyllerö, mutta nyt, etenkin kun on niin sosiaalisessa työssä, vietän mielummin esim. kahdenkeskeistä aikaa ystävän kanssa ja pidän muutaman oikeasti hyvän ystävän lähellä. Olen tunneihminen, enkä halua ”puolihuolimattomia” suhteita elämääni, vaan tässäkin, määrää tärkeämpi on laatu.  ♥ Perhe on mulle aina ykkönen, ja heidän kanssa kun on mahdollista viettää aikaa, niin se menee kaiken edelle, oli niitä sitten 3 tai koko kööri, 6 henkeä, koolla.

6. Liiku ja nauti siitä!

Vie ihan älyttömästi energiaa puurtaa verenmaku suussa puntin ääressä, tai hölköttää metsässä sillä tunteella, että on tikku jalkapohjassa, kun tökkii vaan, niin mitäpä tehdä sellaista. Jokaiselle löytyy aivan varmasti terveyttä edistävä tapa liikkua, josta pystyy nauttimaan ja mennä treenaamaan hymy huulilla. Liikunta kuuluu jokaiselle ja se on ihan fysiologinen fakta, että se antaa energiaa, mutta tapoja on tooodella monia! Näyttää siltä toki somessa, että kaikkien pitäisi pullistella salilla ja hyppiä HIIT-treenejä portaissa, mutta todellisuudessa voit vaikka heittää tikkaa tai kävellä vuoristossa, jos siltä tuntuu. Kaikki on kotiin päin.

Tähän kun yhdistetään tietysti riittävästi lepoa ja hyvää, terveellistä ruokaa, elämän balanssi työn, treenin, vapaa-ajan, ravinnon, levon ja unen välillä, sekä POSITIIVINEN AJATTELU, saadaan mielettömän hyvä paketti. Aina ei tarvitse mennä pepsodenthymy huulilla tai levittää kauneuden ja täydellisyyden ilosanomaa yksisarvis t-paidassa, mutta semmonen hyvä pössis nyt vaan antaa sulle paljon enemmän. Kun voit henkisesti hyvin, olet perus pirteä ja positiivinen, suorituskyky paranee varmasti usealla elämän osa-alueella. Elämänhallintaa, jatkuvaa tasapainottelua ja uuden opettelua – Sitä se on, mutta kyllä sen oman reitin löytää, aivan varmasti.

 

0

Vastaa

Close Menu