10 Treenifaktaa

Nappasin Elinan ihanasta blogista treenaajille suunnitellun haasteen. Koska treenaaminen on niiiiin suuri osa mun elämää ja intohimoja, ajattelin tän olevan oikein passeli – Olenhan kertonut myös blogihaasteista pitäväni, heh.  Tälläiset kysymykset myös pistää aina vähän pohtimaan syvemmältä, miksi sitä punttia käy siellä salin puolella kääntämässä, sekä sitä, mihin on oikeasti jo nyt päässyt. Omalle peilikuvalle sokaistuu ja arjessa urautuu rutiineihin, joten antaa kirjallistenkin tulosten puhua puolestaan – Kyllä tässä on jotain oikeinkin tehty! Tärkeintä on kuitenkin, että oon löytänyt just ne omat jutut.

 

1. TREENITAUSTANI

Pienestä asti olen aina liikkunut. (ylläri) Olen harrastanut paljon pallopelejä ja jumppia pikkutyttönä, sillä pienessä kotikylässämme ei paljon vaihtoehtoja ollut. Vanhempani valmensivat jalkapalloa ja sählyä, joten kävin niissä. Vähän myöhemmin innostuin tanssista, ja rakastin sitä yli kaiken. Yläasteikäisenä tanssin vielä enemmänkin ja vähän ”totisemmin”, ensin streat-lajeja, ja sen jälkeen show- ja jazz puolella. 

13 vuotiaana innostuin juoksusta tosissaan ja juoksinkin ekan puolimaratonini silloin. 15 vuotiaana mukaan tuli salitreenit, ja näiden kahden lajin parissa puuhaan tällähetkellä, eikä paluuta pois näistä ole näkyvissä!

 

2. TREENI-INHOKKINI

Hmm… Rakastan liikkua monella tapaa, enkä oikein tiedä, mistä en tykkäisi. Suosikkeihini ei kuitenkaan missään nimessä kuulu esim. juoksuintervallit 😀 . Olen enemmän sellainen pitkän, tasavauhdin puurtaja. Maastavetoon on myös viha-rakkaussuhde. Niin tehokasta mutta pirun raskasta, hahhah. 

3. ENNÄTYKSENI

Puolimaratonilla juoksin nyt ennätykseni 1:51:55, joka oli 40 minuuttia parempi kuin edellisen tapahtumani aika, huh. (ja 20 minuuttia nopeampi kuin kotona juoksemani) .  Salilla olen kyykännyt 70kg:lla , vetänyt maasta kutosia 80kg:lla ja penkannut ykkösen huimalla 45 kg:lla .

 

4. MOTIVAATIONI NYT

Äärimmäisen korkealla! Siis joskus oikein hirvittää kuinka paljon intoa riittää ja motivaatiota kehittyä. Mulla ei ole mikään helppo tie menossa, mutta valmentajani kanssa olen valmis tekemään paljon töitä, jotta päästään eteenpäin! 

5. TAVOITTEENI

Tällähetkellä kehittyä etenkin lihasvoiman ja-massan suhteen. En kuitenkaan ole juoksemista jättämässä, vaan panostan myös siihen, sillä yksinkertaisesti rakastan sitä lajia niin paljon. Käyn varmaan hölkkäämässä toisenkin puolikkaan vielä syksyn aikana.

 

6. SUHTAUTUMISENI HARJOITTELUUN

Rento, enkä joudu tekemään sen eteen juuri ajatustyötä. Olen viimeaikoina oppinut vihdoin myös arvostamaan ja jopa nauttimaan myös levosta, joka on hyvä! Mun ei tarvitse aikatauluttaa treenaamista tai miettiä, mennäkö vai ei. Treenipäivinä treenataan ja kun kroppa pyytää lepoa, sitten levätään! 

 

 

7. INSPIROIDUN

Ehdottomasti omasta kehityksestä! Tämän lisäksi toki seuraan joitain urheilijoita somessa, mutta lähinnä haluan itse olla ja pitää omaa hyvää oloa ja eteenpäin menoa suurimpana inspiraattorina. 

8. ”URHEILIJA”IDENTITEETTINI

No lähinnä nyt haluan olla urheilija… Siis päästä kilpailemaan ja tekemään tätä vähän enemmänkin tosissaan lajieni parissa. En treenaa pelkkä ulkonäkö mielessä, vaan mulle suorituskyky on suuressa roolissa. Toki atleettinen keho on kiva lisä, mutta terveys ja toimiva, vahva keho on mulle paljon tärkeämpiä ominaisuuksia.

 

9. SOSIAALISESSA MEDIASSA…

…Olen blokannut sivultani kaikki sellaiset seurattavat jotka vaan ahdistaa tai ärsyttää. Seuraan ainoastaan mua motivoivia, inspiroivia ja viihdyttäviä persoonia. Haluan myös itse jakaa siellä omaa vilpitöntä energiaani, osaamistani ja pieniä paloja arjestani – Jos ne nyt ketään kiinnostaa. Somen voima on ihmeellinen asia, harmillista vaan, että väärinkäyttöäkin on paljon.

Suosittelenkin kaikille, että älä valitse sieltä itsellesi ”bodygoalia” tai ”unelmaelämää”, vaan ole tyytyväinen omaasti ja keskity siihen omaan juttuun ja kehitykseen. Et tule saavuttamaan henkilön X-fysiikkaa vaikka eläisit 100%:sti hänen elämäänsä. Onnellisuus löytyy jostain lähempää.

 

10. UNELMANI URHEILUN PARISSA

Päästä kilpailemaan! Sekä pystyä treenaamaan ja liikkumaan tällä innolla hamaan tappiin saakka. Toivottavasti pääsen vielä joskus myös tanssimaan enemmän, sekä kokeilemaan uusia lajeja tulevaisuudessa mahdollisimman paljon. 

Lets go, eikun vaan treenaamaan! Eilisen valmentajan tapaamisen jälkeen olen enemmän taas tarmoa täynnä, menossa kohti omia unelmia ja uusia saavutuksia, wohoo! Tsemppiä sinnekin treenimaailmaan. 😉

0

Vastaa

Close Menu