Kukapa ei rakastaisi herätä sunnuntaiaamuna vastapaistettujen vohvelien tuoksuun?
Tästä maidottomasta vohveliohjeesta spesiaalin tekee se, että taikina on maustettu appelsiinilla ja vaniljalla – siinä maistuu jo ripaus kevättä!

Klassikkoresepti keväisellä twistillä
Perinteisiä mansikkahillolla ja vaniljajäätelöllä kuorrutettuja vohveleita ei voita mikään, mutta toisinaan klassikkoresepteihinkin kaipaa hieman vaihtelua. Voin tunnustaa, että taikinan tuunaaminen appelsiinilla todella jännitti etukäteen; reseptistä tulisi joko aivan superhyvä taikka täysi floppi. Tällä kertaa kokeilu onneksi kannatti; tämä raikas, aidosta vaniljasta makeutta saava vohvelitaikina paistuu raudassa täydellisen kultaisiksi aamupalaherkuiksi!

Vaniljaiset appelsiinivohvelit (M), 8kpl
3 kananmunaa
3dl kaurajuomaa (Barista)
2dl appelsiinitäysmehua
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
1ml vaniljapulveria
1rkl sokeria
50g sulatettua margariinia
1/2 tai 1 appelsiinin kuori
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon kaurajuoma ja appelsiinimehu.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vispaten taikinaan.
Lisää sulanut ja jäähtynyt margariini sekä appelsiinin kuori raasteena.
Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
Paista kuumassa vohveliraudassa ja tarjoile lämpiminä tuoreiden marjojen tai hedelmien kera.
Hyvää (ja herkullista) huomenna koittavaa ystävänpäivää – sekin voisi olla ihana aloittaa vohveleita paistamalla! 😉
@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean
Kaipaatko lisää aamupalaideoita? Kurkkaa nämä ohjeet!
Kauraisat banaanipannarit
Helpot puurorieskat
Mansikka-lakritsituorepuuro