Vältä nämä 7 hyvinvointimokaa marraskuussa

Marraskuu. Se kuukausi, joka harmaana ja koleana koettelee helposti jokaisen jaksamista. Säälle ei mahda mitään, mutta onneksi omaan hyvinvointiinsa voi jokainen vaikuttaa, kun ongelmakohdat ensin tiedostaa.
Mitkä ovat siis ne 7 asiaa, jotka saattavat marraskuussa ihan huomaamattakin vetää energiatasot ja mielen mataliksi?
vihersmoothie hyvinvointiblogi elsalinnean poseland
Smoothiesta saat ladattua helposti vitamiinivarastoja täyteen.
1. Vedenjuonnin skippaaminen

Vaikka kesän helteet ovat jo reilusti takanapäin, ei vedenjuonnin tärkeys häviä mihinkään! Iltapäivän haukottelu, päänsäryt tai vetämätön olo saattavat korjautua yllättävänkin helpolla keinolla; juomalla enemmän vettä! Pidä siis vesipulloa matkassa myös marraskuussa.

2. Hedelmien jättäminen kaupan hyllyyn

Marraskuussa moni ihana hedelmä juhii sesonkikauttaan; nappaa siis suosiolla ostoskoriin appelsiineja, granaattiomenoita ja satsumia! Tai surauta vitamiinipommiksi vihersmoothie avokadosta, mangosta ja päärynästä. Hedelmiä ei todellakaan kannata vältellä runsaiden hiilihydraattien, sokerien tai energiansaannin pelossa – hedelmien syöminen kun on yksi parhaimmista (ja herkullisimmista) asioista, mitä voit terveytesi eteen tehdä

3. Ulkoilun unohtaminen

Tiedän, pimeät illat räntäsateineen eivät aina houkuttele vetämään lenkkitossuja (tai kumisaappaita) jalkaan. Millekään puolimaratonille ei onneksi tarvitse sännätä päivittäin, vaan jo viiden minuutin luonnossa liikkumisen on todettu kohentavan mielialaa! Ja hei, on marraskuusa myös kauniitakin päiviä – tai ainakin hetkiä.

myllysaari lahti koirauimaranta poseland elsalinnean
Näyttäisipä marraskuussa aina tältä! Kuva otettu iltalenkiltä Myllysaaren koirauimarannalta.
4. Levosta tinkiminen

Aina ei tarvitse suorittaa arkea robottimaisella tehokkuudella – sillä niitähän me emme ole! On täysin sallittua (ja oikeastaan myös luontaista) höllätä tahtia näin vuoden piemeinpänä aikana. Sytytä siis kynttilät, käperry sohvalle viltin alle ja katso joku hyvän mielen leffa. Se on toisinaan just parasta palautumista!

5. Muiden palautumiskeinojen puuttuminen

Levon lisäksi lähestyvästä joulukiireestä ja -stressistä voi, ja kannattaa, palautua myös muilla keinoin. Älä siis unohda tehdä sulle mieluisia asioita, olivat ne sitten mitä tahansa. Käsitöitä, liikuntaa, kirjan lukemista, leipomista, kahvittelua ystävän kanssa, pihatöissä puuhastelua… Jos koet tekemisen parissa flow-hetkiä, se todellakin palauttaa ja sille on hyvä varata aikaa ihan vaikka kalenteristakin!

villähde kori valokuvaus hyvinvointiblogi elsalinnean poseland
Kuvaaja: Lahen kirjansitomo Oy
6. ”Tammikuussa sitten” -ajattelu

Ethän PLIIS laiminlyö itsestäsi huolehtimista näin loppuvuodesta sillä verukkeella, että ”tammikuussa sitten”. Sun keho ansaitsee huolenpitoa joka ikinen päivä, oli kuukausi mikä tahansa! Kun löydät itsellesi toimivat keinot hyvinvoinnin tukemiseksi, on niitä helppo pitää yllä ympäri vuoden.

7. Helppoihin pikaratkaisuihin turvautuminen

Kuut ja tähdet taivaalta lupaileva nettivalmennus, ravintolisä tai vitamiinipurkki harvoin on ratkaisu marraskuun mataliin energiatasoihin. En sano, etteikö siitä voisi saada lisämotivaatiota terveellisten elämäntapojen ylläpitoon, mutta usein väsymyksen syys löytyvät ihan niistä perusasioista. Ennen tilin tyhjentämistä uusiin ja taas uusiin pikaratkaisuihin ota hetki aikaa ja pohdi, ovatko kaikki hyvinvoinnin peruspalikat (uni, liikunta, ravitsemus) sulla kunnossa; eväät energisempään alkutalveen saattavat löytyä yllättävänkin helposti

 

elsalinnean allekirjoitus

www.elsalinnean.com

@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean 

8

Vastaa