Trooppinen smoothiekakku (vegaaninen, sokeriton)

Mitä jos tarjoaisitkin äitienpäivän aamusmoothien lautaselta?
Sen lisäksi, että smoothiekakut ovat herkullisen makuisia, ovat ne kiireisen leipojan pelastus, kun kakku ja aamusmoothie tulevat samassa paketissa! Tämä vegaaninen ja sokeriton kakku on helppo valmistaa edellisenä iltana ja nostaa aamulla jääkaapista tarjolle. Voilà!
äitienpäivä kakku smoothiekakku sokeriton vegaaninen hedelmä kakku ohje resepti elsalinnean poseland

äitienpäivä kakku smoothiekakku sokeriton vegaaninen hedelmä kakku ohje resepti hyydykekakku ilman liivatettaelsalinnean poseland

Reseptipostaus, taas! Mutta sitähän tämä kevät on, yhtä juhlaa ja leipomista. Ja sama ilmiö käy joka vuosi; munkintäyteisen vapun jälkeen tekee mieli jotain vähän freshimpää tarjottavaa äitienpäiväksi. Smoothiekakut ovat olleet suosikkejani tähän tarkoitukseen. Ne ovat kevyitä, raikkaan makeita sekä täynnä hedelmien ja marjojen vitamiineja, eli sopivat hyvin myös välipalaksi. Kaikista leipomistani smoothiekakuista tämä versio on ehdoton suosikkini!

Trooppinen smoothiekakku saa makunsa mangosta ja banaanista, sekä hiukan täyteläisempää koostumusta ananas-passionhedelmä -soijajogurtista. Liivatelehtien sijaan hyydytin täytteen Dr.Oetkerin vegegelillä, millä sain kakusta täysin vegaanisen! Koska kerta oli ensimmäinen, kun kyseistä tuotetta testasin, jännitin etukäteen, osaisinko käyttää sitä oikein tai tulisiko jauheesta joku sivumaku kakkuun. Molemmat huolet osoittautuivat turhiksi – vegegel tuli mun kaappeihin jäädäkseen!

äitienpäivä kakku smoothiekakku sokeriton vegaaninen hedelmä kakku ohje resepti hyydykekakku ilman liivatetta elsalinnean poseland

Trooppinen smoothiekakku (sokeriton, vegaaninen)

200g sokerittomia Digestive-keksejä
4dl mangososetta
4 banaania
1 iso sitruuna
1 purkki Alpro ananas-passionhedelmä -soijajogurttia
4 pussia vegegeliä (= 1 paketti)
2dl vettä
koristeeksi passionhedelmä, kiivejä, orvokkeja

 

Leikka irtopohjavuoan (24cm) pohjalle leivinpaperi.

Murskaa Digestive-keksit (käsin tai sauvasekoittimella) ja lisää joukkoon 1dl mangososetta. Painele seos vuoan pohjalle.

Blendaa 3dl mangososetta, banaanit, jogurtti ja sitruunan puristettu mehu tasaiseksi seokseksi.

Mittaa 2dl valmista seosta kattilaan. Lisää joukkoon vesi sekä vegegel. Kuumenna seos lähes kiehuvaksi ja sekoittele hetki niin, että vegegel-jauhe liukenee tasaisesti joukkoon.

Kaada seos kattilasta koko ajan sekoittaen takaisin täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan.

Anna hyytyä jääkaapissa yön yli (tai 3-4h ajan) ja koristele juuri ennen tarjoilua.

äitienpäivä kakku smoothiekakku sokeriton vegaaninen hedelmä kakku ohje resepti hyydykekakku ilman liivatetta elsalinnean poseland

Oikein ihanaa ja herkullista äitienpäivää kaikille sitä juhliville!

elsalinnean allekirjoitus

www.elsalinnean.com

@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean 

4

Vastaa