Onko sulla koskaan tylsää?
Mä olen opetellut ihan tarkoituksella tylsistymään varaamalla kalenteriin tyhjiä päiviä, tai vähintäänkin hetkiä.
Sen, miksi ja mitä hyöytyä näistä on ollut, voit lukea postauksesta!
Jos sulla on lapsia, olet ehkä vastannut heidän ”ihan tylsää, ei oo mitään tekemistä”-kommentteihinsa joskus toteamalla, että aina ei tarvitsekaan olla tekemistä. On ihan ok, että välillä on tylsää!
Tai ehkä sulle on lapsena vastattu samoin? 😉
Ja kuinka siinä käykin usein niin, että juuri tällaisina hetkinä syntyät juuri ne parhaimmat leikit, ideat ja tekemisen flow!
Mielestäni ihan sama kaava toimii aikuisenakin! Kun ei ole pakko juosta paikasta ja velvoitteesta toiseen, löytyy aikaa omille ajatuksille ja oikeasti mielekkäälle tekemiselle.
Tiedäthän, kun metsälenkillä tai vaikka imuroidessa päähän yhtäkkiä pälkähtääkin ratkaisu jo pitkään askarruttaneeseen ongelmaan? Tai ehkä joku ihan uusi, loistava idea, joka ei kiireisesti arkea suorittaessa olisi edes ehtinyt tulla mieleen?
Juuri tällaisille hetkille jätän tilaa kalenteriin. Voisin kirjoittaa sinne myös ”omaa aikaa”, ”käy lenkillä”, ”lue kirjaa”, ”soita kaverille”, ”treeni” tai muuta vastaavaa, mutta jätän mielummin merkitsemättä mitään.
Siitä huolimatta päädyn todennäköisesti pelkän sängyllä loikoilun sijaan viettämään aikaa juuri edellä mainittujen asioiden parissa, mutta ilman minkäänlaista suorittamisen makua.
Koska onhan siinä ihan eri fiilis vilkaista tyhjiäkin hetkiä sisältävää kalenterin viikkonäkymää ja todeta, että on vapaus valita, mitä tuolla ”tylsällä” ajalla tekee!
Tyhjä kalenteri ei siis tarkoita tekemättömyyttä, vaan tilaa asioiden tekemiselle, jotka tuntuvat hyvältä.
Jos täysin suunnittelemattoman ja aikatauluttamattoman päivän viettäminen tuntuu haastavalta, voi tyhjiä hetkiä varata vaikka 10 minuutin pätkiä joka päivälle.
Ihan niin kuin kehonhuollolle treenin lopuksi, voi aikaa mielenhuollolle ottaa vaikka aina päivän päätteeksi.
Molempien skippaamisella kun on samanlaiset seuraukset – ihan jumiinhan siinä menee!