Syksyinen marja-aroniakiisseli

Tässä tummassa kiisselissä maistuu syksy! Marja-aronian hapokkuus ja fariinisokerin paahteisuus ovat juuri sitä, mitä viileänä syysiltana pihapuun alla istuskellessaan kaipaa; lohturuokaa parhaimmillaan!
marja-aroniakiisseli resepti aronia fariinisokeri kiisseli
Psst! Mikäli omassa pihassasi ei marja-aroniaa kasva, ilahdutat varmasti aronia-aidallisia tuttaviasi tarjoutumalla poiminta-avuksi marjapalkalla!

 

Taas on se aika vuodesta, kun aronia-aidat notkuvat violetteina. Varsinkin lehtien pian punertuessa pensaat ovat upean näköisiä, mutta myös pullollaan todellista superfoodia! Marja-aronia sisältää hurjasti vitamiineja ja antioksidantteja, joten pensaisiin sitä ei todellakaan kannata jättää kuihtumaan!

Haastavaksi aronian käytön tekee sen kitkerä maku. Marjan pakastaminen poistaa kitkeryyttä hieman, jolloin olen käyttänyt aroniaa mm. smoothien ja puuron sekaan ihan sellaisenaan. Mutta koska marjoja tulee reilusti enemmän kuin pakkaseen mahtuu, piti niille keksiä joku muukin käyttötarkoitus. Siispä pistin muutaman litran marja-aroniaa kiisseliksi; helppoa ja hurjan hyvää!

marja-aroniakiisseli resepti aronia fariinisokeri kiisseli

Marja-aroniakiisseli (M, G, Ve)

1,5l vettä
16dl marja-aroniaa
3,5dl fariinisokeria
8-10rkl perunajauhoa

Kaada vesi, marja-aroniat ja fariinisokeri (mittaa sokeri sellaisenaan, ei tiiviiksi paineltuna!) kattilaan.

Keitä 10-15 minuuttia.

Siivilöi marjojen kuoret pois ja kaada seos takaisin kattilaan.

Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä. Valuta seos ohuena nauhana hitaasti kattilaan samalla sekoittaen, kunnes kiisseli tuntuu sopivan paksulta. (Koska itse olen sitä mieltä, että mitä paksumpi, sen parempi, kuvien kiisseliin käytin reilu 10rkl perunajauhoja, mikä teki siitä ihanan paksua, lähes lohkeilevaa!)

Siirrä kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin kiehahtaa nopeasti. Nosta jäähtymään ennen tarjoilua.

Vinkki; testaa aroniakiisseliä vaniljakastikkeen kera; nam!

 

marja-aronia käyttö aronia resepti kiisseli fariinisokeri

Psst, kurkkaa myös ohje helppoon omena-aroniamehuun!

elsalinnean allekirjoitus

www.elsalinnean.com

@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean 

7

Vastaa