Supervoimii

Onko sua koskaan luonnehdittu jotenkin näin?

”Huomaa toisissa hyvän, ja muistaa mainita sen henkilölle itselleen, sekä muillekin ympärillä oleville. Negatiiviset asiat kuittaa vain olankohautuksella.”

”Mieletön sisupussi! Ei lannistu haastavassakaan elämäntilanteessa, vaan käärii tarmokkaasti hihat, ja tuntuu selviytyvän mistä vain.”

”Saa näkemään asiat eri kulmasta, auttaen löytämään ratkaisun ongelmiin. Kuuntelee aidosti, ja kertoo aina rehellisen mielipiteensä”

”Uskomaton organisoimaan! Koti on aina tip top –siisti, ja viikon ruoat ostettu ja suunniteltu etukäteen, kuten myös arjen menojen aikatauluttaminen.”

(Esimerkkihenkilöt mun lähipiiristä – lucky me! )

Tai joillain muilla sanoilla? Oletko koskaan ajatellut, että tällaisissa kommenteissa voisi piillä sun vahvuudet?
Jep, nämä supervoimat ovat usein piilossa juuri meiltä itseltämme.

espanjanvesikoira

Tähän ajatukseen heräsin, kun multa kysyttiin omaa vahvuuttani. Olisihan mun tähän pitänyt osata vastata! Työskentelen varhaiskasvatuksen parissa, ja meneillään oli juuri tuokio, jossa nimesimme ryhmämme jokaisen lapsen vahvuuksia (tää oli helppoa! ). Edessäni oli lisäksi piirroskuvin havainnollistettu lista luonteenvahvuuksista, joista olisin vain voinut nimetä yhden.
Siinäpä se ongelma taisi ollakin – kun on niistä vähän kaikkea, muttei silti kuitenkaan 100% yhtä tiettyä.

Mitä sitten vastasin?

Pienen pohdinnan jälkeen taisin sanoa, että luovuus. Se on asia, jolla kuulen itseäni useimmiten kuvailtavan. Luovuus onkin luonteenvahvuus, joka näkyy toiminnassa ja puheissa ulospäin, kun taas esim. myötätunto, kiitollisuus, toiveikkuus ja muut vastaavat ehkä näyttäytyvät toisille paremmin vasta, kun niihin oikeasti kiinnittää ajatuksella huomiota.

metsä

Jäin kuitenkin miettimään asiaa vielä työpäivän jälkeen. En varmasti ole ainoa, jolta omat vahvuudet eivät tule kysyttäessä vastauksena kuin apteekin hyllyltä?
Ja jollei lue ahkerasti kirjallisuutta itsensä kehittämisestä, tai käy esimerkiksi urheilijoille suunnatuissa henkisissä valmennuksissa, eipä vahvuuksia tulekaan juuri mietittyä muulloin kuin työhaastatteluun valmistautuessa.

Vaikka vahvuuksiammehan me käytämme ja tarvitsemme joka päivä! Osa vahvuuksistamme tulee varmasti jo ihan geeniperimänä, mutta uskon, että niihin voi paljolti myös itse vaikuttaa, sekä niissä kehittyä.
Kunhan omat vahvuudet vain tiedostaa, voi ne valjastaa supervoimiksi arkeen!

mustikanvarpu

Meissä jokaisessa on valtavan hienoja vahvuuksia – joskus ne vain odottavat löytäjää!

Jos omien vahvuuksien löytäminen tuntuu haastavalta, löytyy netistä VIA:n ilmainen testi niiden selvittämistä varten.
Eihän sen tulos mikään 100% totuus ole, mutta antaa ainakin hyvää osviittaa ja voi herättää ihan uusiakin ajatuksia itsestään. Mun top10-luonteenvahvuuksista löytyi testin mukaan aikalailla ne asiat, joita olin itsekin ajatellut, mutta hieman eri järjestyksessä – enpä olisi itse hoksannut laittaa oppimisen iloa mun suurimmaksi vahvuudeksi! 🙂

Testistä on myös lapsille suunnattu versio, minkä testasin pienemmän lapsemme kanssa, jolle omien vahvuuksien bongailu oli vielä uusi juttu; ja hyvin onnistui, kun muutaman kysymyksen termit selitti auki. Olipa hauska huomata, miten paljon meiltä löytyi samoja supervoimia!

käsilläseisonta
Tämän kuvan ottamiseen sain tosiaan käyttää vahvuuttani luovuutta! IG:sta selviää, mitä tapahtuikaan behind the scenes…

 

Mitkä on SUN supervoimat?

Osaatko sanoa, tai aiotko ottaa selvää?
Ja hei, vinkkaa kaverillekin, jos huomaat hänessä upeita luonteenpiirteitä! (Tästä lisää vanhan blogini postauksessa Helmikuu on kehukuu )
Tilanne maailmalla kun on sellainen, ettei hyviin asioihin voi keskittyä liikaa, ja jokaisen meidän supervoimia tarvitaan!

allekirjoitus

@elsalinnean

2

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Tiina

    Tää tuli luettua jo aiemmin, mutta unohdin kommentoida. Jäin miettimään omaa supervoimaa ja tuo testi pitää klikkailla kyllä ehdottomasti loppuun. Ihana postaus <3

    1. elsalinnean

      Voi miten kiva kuulla, että tää on herätyänyt ajatuksia! ? Joo, testi on aika pitkä, mutta tulokset kyllä mielenkiintoista luettavaa ??

Vastaa