Kaupallinen yhteistyö | Kinnarin Tila
Kevään raikkain lounaspuuro tulee tässä! Höyryttämättömistä kaurahiutaleista keitetty kaurapuuro pirteän makunsa kurkumasta, sekä sitruunalla ja limellä maustetuista päällisistä. Ja miksei väriensä puolesta tämä sopisi vaikka pääsiäispöydän pääruoaksikin!
Suolaiset puurot – uhka vai mahdollisuus?
Suolaiset puurot ovat keikkuneet puurobaarien listoilla jo useamman vuoden. Koska sellaisia ei valitettavasti ainakaan ihan meidän kotinurkilta löydy, testasin tällaista ruokaisampaa puuroa vasta ensimmäistä kertaa. Olen aina mieltänyt puuron aamupalaksi, ja makeilla päällisillä kuorrutetuksi, joten marjojen ja hedelmien vaihtaminen kikherneisiin ja lehtikaaliin hieman epäilytti; voisiko tällainen yhdistelmä toimia?
Pakko sanoa, että yllätyin todella positiivisesti! Kinnarin Tilan höyryttämättömät kaurahiutaleet ovat jo itsessään ihanan kauraisan ja ruokaisan makuisia, joten ne taipuivat tähänkin reseptiin täydellisesti. Kurkuman mausteisuus yhdistettynä sitrushedelmien kirpeyteen oli erittäin toimiva makuelämys; tästä tulee vähän mieleen risotto!
Suolaiset reseptit eivät todellakaan ole vahvuuteni, vaikka niistä pidänkin, joten tämäkin resepti on ihan todella iisi! Eivätkö yksinkertaiset jutut usein olekin niitä parhaita; oli kyse sitten ruoasta tai elämästä ylipäänsä?
Suolainen sitruunapuuro (VE), 2 annosta
- 2 dl Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
- 5 dl kauramaitoa (esim. Oatly iKaffe)
- n. 1tl kurkumaa
- 1 prk käyttövalmiita kikherneitä (380g)
- paketti lehtikaalia (n. 5 lehteä)
- 1 sitruuna
- 1 lime
- 0,5dl oliiviöljyä
- suolaa
Huuhtele ja kuivata kikherneet. Pese myös lehtikaali ja revi sen lehtiosat pieniksi palasiksi. Kaada molemmat kulhoon.
Purista joukkoon sitruunan mehu, lisää oliiviöljy, suolaa (n.1,5tl) ja sekoita.
Levitä ainekset tasaisesti uunipellille, ja paista 200c uunissa n. 20 minuuttia.
Sillä aikaa keitä puuro. Mittaa kattilaan kauramaito ja kaurahiutaleet, kurkuma sekä ripaus suolaa. Anna kiehua n. minuutin ajan, ja hautua kannen alla siihen asti, että lehtikaalit ja kikherneet ovat valmiita.
Annostele puuro kulhoihin, lisää päälliset ja purista päälle limen mehu (puolikas lime per annos).
Nauti kuumana!
Oletko sä jo testannut suolaisia puuroja? Mitä mieltä; uhka vai mahdollisuus? 😉