Terveellinen suklaakakku? Jep, sitä tämä todellakin on!
Kakku ei nimittäin sisällä ollenkaan lisättyä sokeria, viljoja, gluteenia, maitoa tai lisättyä rasvaa. Maultaan se on kuitenkin kuin ”oikea” suklaa- tai mutakakku – kokeile vaikka! 😉
Sokeriton suklaakakku oli sellainen ”koska sadepäivänä teki vain mieli leipoa”-kakku. Meillä on tiedossa synttärijuhlia seuraaville viikonlopuille useampia, joten minkään sokerisen ja rasvaisen herkun leipominen ei houkutellut.
Ulrika Hofferin Parempia herkkuja-kirjasta löytyi lupaavalta kuulostavan suklaakakun ohje, joka mukautui (vähän vahingossakin – jälkikäteen huomasin, että olin lukenut ohjeen hieman ”sinne päin”) suklaisemmaksi ja mutakakku-tyyppiseksi jälkkäriksi ruokapöytäämme.
Onneksi kakkua ei voi makeutensa vuoksi kovin suuria paloja syödä kerrallaan; sitä riitti vielä monelle päivälle leipomisen jälkeenkin! Parhaimmillaan tämä onkin muutaman päivän jääkaapissa vetäydyttyään.
Sokeriton suklaakakku (gluteeniton, maidoton, viljaton)
6 kananmunaa
3dl mantelijauhetta
250g kivettömiä taateleita (esim. Western)
2dl vettä
1dl tummaa, sokeritonta kaakaojauhetta
Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Sekoita keskenään keltuaiset, taatelit, mantelijauhe, vesi ja kaakaojauhe.
Lisää joukkoon valkuaisvaahto (kääntele esim. nuolijalla varovaisesti, jotta kuohkeus säilyy).
Kaada taikina irtopohjavuokaan (ohjeen kakku tehty 26cm vuokaan).
Paista uunin keskitasossa 175c / 20-30 min. Kakku on valmis, kun se on reunoilta kypsä, mutta keskeltä vielä taikinamainen.
Aroniat ovat kuvissa vain koristeena. Parhaimmillaan tämäkin kakku olisi varmasti tuoreiden mansikoiden kera! Eikä taida olla suklaakakkua, minkä kylkeen vaniljakastike ei sopisi 😉
Terveellisiä herkkuhetkiä!
Kiitos reseptistä, otin talteen 🥰
Voi kun kiva, ole hyvä 🙂
Tää menee kyllä testiin!
Jes, kerro sit, mitä pidit 🤩
Ai herkku, tätä täytyy kyllä testata 😊😊
Jee, ihana kuulla! 🥰