Sokeriton smoothiekakku

Huh, kevät on yhtä juhlaa! Juuri, kun vappumunkit on saanut sulateltua, onkin jo aika siirtyä äitienpäivän kahvitarjoilujen äärelle – ihanaa!
Tosin mun ei tehnyt vapun munkkiövereiden jälkeen yhtään mieli mitään sokeripitoista, vaan kaipasin äitienpäiväksi jotain kevyempää. Siksipä kehittelinkin pomminvarmasti onnistuvan, sokerittoman smoothiekakun ohjeen!

smoothiekakku, poseland
Kakku on maidoton, mutta saat siitä helposti myös gluteenittoman vaihtamalla pohjaan käytettävät keksit, tai kokonaan vegaanisen korvaamalla liivatelehdet agar agarilla.

 

Ensimmäinen versioni kakusta ei mennyt ihan putkeen, kuten Instagramin stoorejani seuranneet huomasivatkin… Vuoan reunat nostettuani kakku levisi pitkin pöytää valuen siitä tuoleille ja lattialle. Maku oli kuitenkin hyvä, joten ihan täysi fiasko sekään versio ei ollut 😉 Hyydytettävät kakut eivät aina ole helpoimmasta päästä!
Olipa myös helpottavaa kuulla teidän muidenkin kokemuksia vastaavanlaisista tapauksista; en siis ole yksin tämän ongelman kanssa!

Olin kuitenkin luvannut leipoa kakun äitienpäiväksi, joten veriso nro 2 oli kehitettävä. Siinä mittasuhteet olivatkin paremmin kohdallaan, joten oman annoksensa voi jokainen nauttia pillin sijaan perinteisesti lusikalla.
Sokerittomuudesta huolimatta kakku on mansikoiden ansioista makea, sekä ihanan raikas!
Voin siis luvata, että tällä ohjeella onnistut ihan satavarmasti!

sokeriton kakku, poseland

Sokeriton smoothiekakku

Pohja:
225 g sokerittomia Digestive-keksejä
1,5 purkkia mangopilttiä
1rkl hasselpähkinärouhetta

Smoothie-täyte:
14 liivatelehteä
800 g mansikoita
5 banaania
225g persikoita (valutttu paino, eli 5 puolikasta, mikäli käytät säilykkeitä)
300g Alpro Natural (makeuttamatonta) soijajogurttia
0,75dl dl vettä

Koristeeksi:
Viinirypäleitä
Aroniamarjoja
Lime

Leikka irtopohjavuoan (ohje mitoitettu halkaisijaltaan 26cm vuokaan) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.

Murskaa Digestive-keksit (käsin tai sauvasekoittimella) ja lisää joukkoon mangosose, sekä lopuksi pähkinärouhe. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Blendaa (tähänkin käy sauvasekoitin!) hedelmät kulhossa tasaiseksi smoothieksi ja sekoita joukkoon soijajogurtti.

Kiehauta vesi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Valuta liivatteet ohueana nauhana smoothien joukkoon samalla koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään n. 3-4 tunnin ajaksi, tai vaikka yön yli, jonka jälkeen koristele valitsemillasi marjoilla ja hedelmillä.

smoothiekakku, poseland

Tervellisyytensä ansiosta tätä kakkua voisi hyvin leipoa myös ihan muuten vaan (vaikka välipalaksi!) mikäli sunnuntaille on jo toisenlaiset kakut suunnitteilla 🙂

Miten teillä herkutellaan äitienpäivänä?

allekirjoitus

@elsalinnean

3

This Post Has 4 Comments

  1. Vilhelmiina

    Täytyy testata 🤩👌

    1. elsalinnean

      Jee kiva! 😍

  2. Hannah-Tuulia

    Näyttää niin hyvältä ja resepti kuulosti selkeältä niin tämän voisin joku kerta pistää testiin 😋😊 en ole kummempi leipuri mutta olen huomannut onnistuvani silti leipomuksissa 😊 tosin liivatehommat jännittää mutta kokeilemalla oppii 😁👏🏻 ihania kuvia otit kakustanne 😍😋

    Terkuin

    Hanna

    https://aktiivinensohvaperuna.blogspot.fi

    1. elsalinnean

      Onpas kiva kuulla, testaa ihmeessä! 😋 Tiedä mikä leipuri susta vielä siis tuleekaan! 😉

Vastaa

Close Menu