Smoothiepussit

Kun tekisi mieli jotain raikasta ja makeaa, tulee ensimmäisenä vaihtoehtona mieleen smoothie (tai jäätelö….).
Mutta on sellaisia päiviä, kun ei vaan jaksa kuoria, pilkkoa, siivota ja blendata. Silloin on helpompi vain blendata.

Tän mahdollistaa pakkaseen valmiiksi annostellut smoothiepussit  Miksi ihmeessä en ole aiemmin tehnyt näin?

smoothiepussi, poseland
Pakkasesta otetut pussit sulamassa – joko kohta pääsee maistamaan? 😉

 

Muistan kuulleeni smoothiepusseista jo varmaan reilu vuosi sitten. Ajatus oli ihan loistava, mutta jäi jostain syystä silloin toteuttamatta, ja vasta nyt nämä palasivat mieleen uudestaan.
Kyseessä ovat siis pakastepusssit, joihin on pilkottu valmiiksi smoothieainekset. Näin smoothien valmistukseen ei tarvitse muuta kuin kipata pussin sisältö blenderiin ja lisätä halutessaan neste (jogurtti, tuoremehu tmv.).

 

smoothieainekset, poseland
Pusseihin päätyi tällä kertaa sekoitus mun ja lasten lempiaineksia; mustikoita, mansikoita, mangoa, aronioita, päärynää, banaania ja vesimelonia.

 

Tein näitä nimenomaan ajan säästämisen ja arjen helpottamisen kannalta, jolloin muutaman pussin valmistaminen ei ajaisi sitä tarkoitusta. Niinpä sateisena torstai-iltana keittiösssämme valmistui näppärästi viikon satsi kerralla!
Asettelin hedelmät ja marjat valmiiksi pöytään, josta niitä oli helppo tehdä erilaisia sekoituksia suoraan pakastepusseihin.

Lapset innostuivat touhuun mukaan, ja pussittivat mieleisiään sekoituksia tarkasti nimikoituihin pusseihin. Näin jokainen saakin helposti pakkasesta napattua just omaan makuun sopivan setin halutessaan sulamaan – miten näppärää!

smoothiepakkaukset, poseland
Ensimmäinen setti valmiina pakastukseen!

 

mansikkasmoothie, poseland
Yhteen pieneen pussiin mahtuu juuri lasilliseen tarvittavat ainekset. Kuvassa aroniaa, vesimelonia ja mansikkaa sisältänyt annos.

 

Meillä juodaan smoothieita muutenkin usein, mutta luulenpa, että nyt, kun vaikka pienenkin annoksen tekeminen  on valmiiden pussien ansiosta näin helppoa, saattaa määrä hyvinkin tuplaantua!

Oliko tää sulle uusi idea, vai löytyykö lukijoista jo joku vuosia pussittamista harrastanut? 🙂
Jos sulla on joku superhyvä smoothieresepti, joka toimii aina, olisi ihana lukea niitä kommenttiboksista!

Aurinkoista viikonloppua just Sulle!

allekirjoitus

@elsalinnean

4

Tällä artikkelilla on 4 kommenttia

 1. Nonna

  Me juodaan taaperon kanssa smoothiet joka päivä ☺️ Meillä on pakkasessa vielä oman pihan marjoja viime kesältä, luultavasti riittää siihen asti kun saadaan tuoreita jälleen ?

  1. elsalinnean

   🙂 Vau, onpas teillä tullut paljon marjoja! Nam!

 2. Vilhelmiina

  Mä teen tätä kans ja super hyvä systeemi. Rakastan kans smoothieta ja huomaan aina kun mennään kohti kesää alkaa enemmän niiden valmistaminen ?

  1. elsalinnean

   Jep! Ne on kyllä kivan raikkaita kesäjuomia ??

Vastaa