Sitruunavesisydämet – raikas aloitus aamulle

Mikä virkistäisikään yöunien jälkeen paremmin kuin jääkylmä sitruunavesi?
Haaveilin päivittäisestä tuoreesta sitruunavesidrinksusta, mutta aamut ovat muka liian usein kiireisiä tai sitruunat ovat vain yksinkertaisesti unohtuneet kaupan hyllylle. Onneksi tähänkin pulmaan löytyi ratkaisu; nimittäin pakastetut sitruunavesisydämet!

sitruunavesi aamu hyödyt ohje sitruunaveden pakastaminen

Sitruunaveden vaikutuksista on tarjolla artikkeleita sekä puolesta että vastaan. Jokainen siis kokeilkoon itse, huomaako olossaan eroa kyseisen juoman säännöllisen käytön jälkeen. Se, minkä voi sitruunasta ainakin varmaksi todeta, on sen C-vitamiinipitoisuus, jonka pieni extraboostaus voi flunssakaudella olla ihan hyväkin juttu!

”C-vitamiini toimii elimistössä antioksidanttina, edistää kollageeni proteiinin muodostumista ja tukee immuunijärjestelmän toimintaa. C-vitamiini lisää erityisesti kasvikunnan (kuten esimerkiksi viljatuotteiden) ei-hemiraudan imeytymistä. Aterian yhteydessä nautitun raudan imeytyminen tehostuu jo muutaman kymmenen milligramman C-vitamiiniannoksilla.”
Lähde: terveurheilija.fi

sitruunaveden valmistaminen

Syy, minkä takia itse haaveilin sitruunanraikkaista aamudrinkeistä, oli yksinkertaisesti maku ja kirpsakan vesilasillisen jälkeen kehon valtaava hyvä ja pirteä olo. Ja kaupanpäälle tulevat vitamiinit ovat toki plussaa!

Siispä ei muuta kuin hyödyntämään sitruunasesongin loppu ja täydentämään pakastin jääpalamuotteihin jäädytetyillä sitruunamehupommeilla!

Puristin pussillisen sitruunoita mehuksi ja kaadoin jääpalamuottiastiaan. Osaan heitin sekaan mintunlehtiä lisämakua tuomaan. Näin sitruunamehua on aina valmiina pakkasessa, josta yksi sitruunasydän on helppo heittää aamulla vesilasiin sulamaan. Tämä ratkaisu ei häviä maussa tuorepuristetulle sitruunamehulle juuri ollenkaan, ja säästää ainakin aikaa ja vaivaa arjen kiireissä.

Suosittelen testaamaan!

(Ja psst, suosittelen myös pitämään n.30 min. tauon ennen / jälkeen sitruunamehun juomisen hammaskiilteen suojaamiseksi.)

sitruunavesi minttu ohje resepti valmistus

Sitruunanraikkaita aamuja toivotellen,

elsalinnean allekirjoitus

www.elsalinnean.com

@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean 

2

Vastaa