Sitruunaiset jogurttikierrepullat (M)

Sitruunan ystävät, ohoi! Tätä reseptiä et todellakaan halua missata!
Runsaan lemon curdin ja jogurtin mehevöittämät kierrepullat maistuvat lähestyvältä keväältä ja ovat näin ollen täydellisiä herkkupaloja hitaille viikonloppuaamuille. Lue lisää ja ota resepti talteen postauksesta!

sitruuna jugurtti pullat maidoton ohje resepti maku lehti elsalinnean blogi sitruunapulla

aamulenkki metsässä tammikuu lumen heitto

Aurinkoiset, pullantuoksuiset viikonloppuaamut  – juuri nyt en keksi mitään parempaa! Aamuteen kanssa nautiskelemani, edellisviikonloppuna leipomani kirpeänmakeat sitruunaiset jogurttipullat maistuvat taivaallisilta raikkaassa pakkasilmassa heitetyn metsälenkin jälkeen. Pullan sitruunankeltaista keskustaa haukatessa on vähän kuin maistaisi jo palan kevättä!

Sitruunaisten jogurttipullien resepti on alunperin Maku-lehden, josta pienillä muutoksilla sai muokattua täysin maidottoman. Mausta yhtään tinkimättä, nam!

Maidottomat sitruunaiset jogurttikierrepullat (28kpl)

5dl kauramaitoa
1pkt (50g) hiivaa
1 muna
2dl sokeria
2tl suolaa
1rkl kardemummaa
n. 16dl vehnäjauhoja
150g leivontamargariinia

LEMON CURD

3 sitruunan kuoriraaste
1,5dl sitruunamehua
4 keltuaista
2,5dl sokeria
70g leivontamargariinia

TÄYTE

400g (1 purkki) kreikkalaista soijajogurttia
2dl kaurajuomaa
100g (n.1,8dl) vaniljakreemijauhetta

LISÄKSI

1 muna voiteluun
raesokeria

Aloita valmistamalla maidoton lemon curd, jotta se ehtii jäähtyä.
Raasta sitruunoiden kuoret ja purista mehu. Kaada kattilaan kuoriraaste, sitruunamehu, keltuaiset ja sokeri.
Kuumenna seosta niin kauan, että se kiehahtaa ja keitä vielä muutama minuutti miedolla lämmöllä niin, että seos sakeutuu.
Kaada seos kulhoon ja nosta se kylmään vesihauteeseen.
Vatkaa, kunnes seos muuttuu vaahtomaiseksi. Lisää joukkoon paloiteltu margariini ja vatkaa tasaiseksi.
Anna valmiin tahnan jähmettyä jääkaapissa pari tuntia (tai pakkaskelillä voit jäähdyttää seoksen ulkona alle tunnissa).

Leivo pullataikina.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää muna, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
Lisää vähitellen loput jauhot ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, n. 45 minuuttia.

Valmista täyte.

Sekoita jäähtynyt lemon curd, jogurtti ja maito. Lisää vaniljakreemijauhe koko ajan vatkaten.

Kauli taikinasta 50x56cm levy. Levitä sille puolet täytteestä. Kääri rullaksi. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä viipaileiksi (2-3cm). Laita viipaleet leivinpaperille pellille ja käännä taikinan pää pullan alle, jotta kierre ei aukea

Kohota liinan alla 30 minuuttia. Paina keskelle kevyesti kolo ja jaa loput täytteestä pullien päälle. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes pullat ovat valmiita ja saaneet kauniin värin.

siitruuna jugurtti pullat rahkapullat sitruunapullat maidoton ohje

Herkullisia ja aurinkoisia leipomishetkiä!

elsalinnean allekirjoitus

www.elsalinnean.com

@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean 

2

Vastaa