Poweria puurosta – eli miksi aloitan aamuni kauralla

Kaupallinen yhteistyö | Kinnarin Tila

Kaurapuuro on helppo, nopea ja edullinen vaihtoehto aamupalaksi. Sen lisäksi on myös monta muuta syytä, miksi kauraa kannattaisi syödä säännöllisesti! Kurkkaa postauksesta, mitkä ovat kauran terveyshyödyt, ja miksi itse keitän aamupuuroni juuri höyryttämättömistä kaurahiutaleista!

kauran terveysvaikutukset höytyttämätön kaurahiutale poseland

Puuroaamu = hidas aamu

Maanantaiaamu valkenee hyvinkin huhtikuisessa säässä; vesisateessa ja nollaa hipovassa lämpötilassa. Edes joka-aamuista pihapuidemme lintujen visertämää konserttia ei kuulu. Harmaa ja hyinen viikon aloitus on kai aiheuttanut niillekin todellisen mondaymoodin.

Keittiössämme vallitsee onneksi täysin toinen tunnelma. Vastakeitetyn kahvin viimeiset pisarat putoilevat pannuun ja liedeltä hohkaa lämpöä kattilassa hautuvasta kaurapuurosta. Ah, tiedossa täydellisen hidas aamu!

Kattilan kantta raottaessa kasvoilleni nousee kauraisa tuoksu ja kuuma höyry. Itse puuro on kuitenkin valmistettu täysin höyryttämättömistä kaurahiutaleista. Koska Kinnarin Tilan kaurahiutaleiden valmistusprosessista hiutaleiden kuumalla vesihöyryllä käsittely on jätetty kokonaan väliin, ei ole ihmekään, että jo puuron tuoksu on niin herkullinen! Kauran aromit säilyvät näissä hiutaleissa nimittäin voimakkaampina!

kauran terveysvaikutukset höytyttämätön kaurahiutale kinnarin tila poseland
Onko mitään, mitä ei puuron päälle voisi lisukkeeksi heittää? Tällä kertaa aamupuurossa maistui kiivi, vadelma, kookos ja chia.
Miksi juuri kauraa?

Puuroannokseni päälle kippaan kiiviä, kuivattua vadelmaa, kookoshiutaleita sekä chiasiemeniä. Tässäpä yksi syy, miksi kaurapuuro lukeutuu suosikkiaamiaisiini; sitä voi varioida niin monella tapaa kuin mihin mielikuvitus vain riittää!

Muunneltavuuden ja monipuolisuuden lisäksi on myös monta muuta syytä, miksi rakastan aloittaa aamuni juuri kaurapuurolla. Esimerkiksi kauran loistavat terveyshyödyt! EFSA (Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen) onkin hyväksynyt kauralle, ja erityisesti sen sisäältämälle beetaglukaanille (kun päivittäinen ruoka sisältää sitä suositellut 3g) nämä kolme terveysväittämää:

kauran terveyshyödyt beetaglukaani poseland elsalinnean
Lähde: sydan.fi

 

Koska herään arkiaamuisin usein jo ennen kuutta, valikoituu kaurapuuro aamiaispöytään sekä kuitu-, että proteiinipitoisuutensa vuoksi. Kun lounastauolle ehtii vasta 11 jälkeen, on pitkään kylläisenä pitävä aamupala ihan must!
Kaura sisältää muita viljoja enemmän rasvoja (enimmäkseen niitä hyviä, pehmeitä!), jotka Kinnarin Tilan höyryttämättömissä kaurahiutaleissa säilyttävät juurikin höyryttämättömyyden vuoksi ominaisuutensa hyvin. Lisäksi kaurassa on myös muita viljoja enemmän rautaa, mikä on ehdoton plussa – vaikkei pelkällä puurolla alhaisia ferritiinitasojani korjatakaan.

kinnarin tilan höyryttämättömät kaurahiutaleet kokekmuksia elsalinnean poseland
Kinnarin Tilan tuotteet ovat kestävä ja vastuullinen valinta! Plussaa tyylikkäästä, ympäristöystävällisestä pakkauksesta, jota kelpaa tarvittaessa kantaa mukanakin 😉

 

Melkoista superfoodia siis pian taas keväisille pelloille nouseekin! Ja ihan meidän lahtelaisten naapuriin – Kinnarin Tilan kaura kasvaa Hollolassa, jossa se myös käsitellään omasssa myllyssä. Lyhimmillään kauran matka pellolta valmiiksi tuotteeksi onkin alle 100 metriä! Todellista lähiruokaa siis – ja se näissä kaurahiutaleissa maistuukin

Kuuluuko kaurapuuro sun vakioaamupaloihin?
Entä joko olet testannut höyryttämättömiä kaurahiutaleita?

Iloista vappuviikonloppua!

allekirjoitus

@elsalinnean 

5

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Minna M

    Syön joka aamu kaurapuuroa, minkä ehkä jo tiesitkin. 😉 Nyt pitäisi keksiä erilaisia nopeita päällyksiä puurolle, etten vain söisi sitä pelkkää puuroa. Odottelen vinkkipostausta erilaisista puuron päällisistä.

    Hauskaa vappua!

    1. elsalinnean

      Taidanpa tietääkin ? Hei joo, kiitos ideasta – vinkkaan sulle, kun sellaisen postauksen saan ulos! ?

Vastaa