Parhaat maidottomat jouluherkut lähikaupan hyllyltä

Pikkujoulujen tai itse jouluaaton tarjoiluihin allergikolle sopivia herkkuja pohtiessa saattaa mennä sormi suuhun. Mitä ihmettä tarjota ihmiselle, jolle perinteiset joulutortut tai konvehdit eivät sovi?

Jälleen voi todeta, että onneksi lähes jokaisesta pienemmästäkin lähikaupasta löytyy tänä päivänä valikoima allergiselle tai muuta erityisruokavaliota noudattavalle sopivia tuotteita! Jos ainesosaluetteloiden syynääminen, tai allergiavapaiden herkkujen omin käsin leipominen, ei ole vahvuuksiasi, helpottaa tämä postaus toivottavasti maidottomien jouluherkkujen bongailua kauppareissullasi!

(Psst, postauksen lopussa ohjeet arvontaan, jossa voit voittaa alla olevassa kuvassa näkyvän herkkukorin!)

maidoton jouluherkku suklaa maidottomat herkut joulu herkkukori diy

Helppoja perusherkkuja

Tätä postausta varten pyörähdin ihan supernopeasti kaupassa, lapsen ollessa treeneissä. Ostoskoriin päätyivät siis juurikin ne niin sanotut perustuotteet, jotka löytyvät helposti ja useasta kaupasta. Niistäkin saa koostettua herkullisen, ja melko terveellisenkin, jälkkäripöydän maidotonta ruokavaliota noudattavalle.

Psst, monet maidottomat tuotteet ovat usein myös vegaanisia tai gluteenittomia. Nämä, sekä maidottomuus, kannattaa kuitenkin aina tarkistaa jo ostohetkellä – allergeeneja löytyy joskus yllättävistäkin tuotteista tai tuotteen nimi / markkinointi saattavat johtaa harhaan. Ja varsinkin vakavien allergioiden kanssa saa olla tarkkana – silloin jopa tuotteen ”saattaa sisältää pieniä määriä maitoa”-merkintä voi pahimmassa tapauksessa tietää sairaalareissua!

Tässäpä siis listattuna mun (joka en ole maidolle vakavasti allerginen, vaan enemmänkin yliherkkä) lemppareihin kuuluvat maidottomat jouluherkut!

maidoton joulusuklaa suklaa vegaaninen raakasuklaa
Jos joku kuuluu jouluun, niin suklaa! Hyviä maidottomia valintoja ovat tumma suklaa ja raakasuklaa, mutta vaaleampiakin vaihtoehtoja löytyy!
Tumma suklaa & raakasuklaa

Raakasuklaamansikat, nam! Ja vadelmat ja inkiväärit ja cashewpähkinät ja ja… Foodinin raakasuklaatuotteet ovat mun lemppareita, ja niitä löytyy useimmista kaupoista. Mikäli raakasuklaa ei ole vaihtoehto, tulee tumma suklaa hyvänä kakkosena! Kaikki tumma suklaa ei ole maidotonta, joten näissä kannattaa aina kurkata hieman pakkauksen taustapuolelle. Allergeenit ovat aina korostettuina ainesosaluettelossa niiden bongaamisen helpottamiseksi.

Maidottomia joulukonvehteja kuin Fazerin Wiener Nougat en ole onnistunut bongaamaan. Onneksi edellä mainitut kuuluvat muutenkin suosikkeihini! Konvehtien korvikkeena toimivat toki hyvin myös perinteiset, punavalkoiset, Marianne-karkit tai uudet vegaaniset Kit Katit.

After Eight -suklaat valmistetaan nykyään uudella reseptillä, mikä aiemmasta poiketen sisältää maitoa. Mutta K-kauppojen hyllyistä löytyvä, maidoton Halloren Royal Mints pelastaa tämän tilanteen!

 

vegaaniset jouluherkut piparit karkit maidoton maidottomat karkit joulu
Perinteiset herkut pienellä twistillä – best!
Leivokset ja karkit

Oikaistaan nyt heti mahdollinen väärinkäsitys postauksen alusta; maitoallergikko voi kyllä syödä joulutorttuja! Thank god! Ne ovat mun jouluherkkujen ehdoton ykkönen – varsinkin ne kukan muotoon taitellut! Ja torttutaikinaan leivotut, ei voitaikinaan – pikku muutos siis vain pakasteosaston taikinavalinnoissa ja ongelma ratkaistu.

Osa joulupipareista on myös voihin tai maitoon leivottuja, mutta esimerkiksi Annas pepparkakor -piparit ovat maidottomia sekä maultaan ihan parhaita mahdollisia! Jos et ole vielä testannut näitä lakritsiversioita, suosittelen tekemään sen heti tänä jouluna!

Suurin osa karkeista on tietenkin maidottomia. Suklaakuorrutteiset kannattaa jättää suosiolla kaupan hyllyyn, mutta joulukarkkiosastolta voi, ja kannattaa, heittää ostoskärryyn Vihreitä kuulia tai näitä värikkäämpiä versioita; ne sopivat useimmalle.

vegaaniset jouluherkut karkit maidoton maidottomat karkit joulu

Kuivatut hedelmät ja pähkinät

Jouluisen jälkkäripöydän voi kasata sokerittomistakin vaihtoehdoista! Kuivatut hedelmät ja pähkinät ovat paitsi herkullisia ja ravintorikkaita, myös helppo vaihtoehto, jos mitään maidotonta tarjottavaa ei tunnu esimerkiksi pienen kyläkaupan valikoimista löytyvän. Kiva lisä nämä ovat muutenkin muiden joulun sokeristen herkkujen rinnalle.

Lakritsitaatelit voit valmistaa myös itse, kurkkaa ohje täältä.

 

joulukahvi kahiwa paahtimo kokemuksia poseland elsalinnean

Pisteenä i:n päälle…

…on lähes tilanteessa kuin tilanteessa hyvä kahvi! Vähän spesiaalimpi ja laadukas paketti tummapaahtoa, jonka sekaan tilkka kauramaitoa – parasta! Lahtelaisen Kahiwa Coffee Roastersin kahvit ovat takuuvarma hitti niin makunsa kuin kauniin pakkauksensa puolesta. Siksipä laitoin tämän Musta joulu -joulukahvin lisänä joulukoriin, jossa ovat kaikki tässä postauksessa näkyvät tuotteet.

Tämä jouluinen herkkukori sulla on mahdollisuus voittaa arvonnassa joko instagramissa (klikkaa arvontaan tästä) tai jättämällä kommentti tänne blogin kommenttiboksiin!
Voit myös tuplata voittomahdollisuutesi ja osallistua molemmissa kanavissa!
Instagram tai Poseland ei ole osallisena arvontaan.
Arvonta päättyy to 16.12 klo 23.59 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Onnea arvontaan ja herkullista joulun odotusta!

elsalinnean allekirjoitus

www.elsalinnean.com

@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean 

4

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

  1. Teija

    Mukaan arvontaan.

Vastaa