Palautumiselle pyhitetty viikko, eli kuulumisia lomakuplasta

Viikko sitten jäin joululomalle vailla mitään sen kummempia suunnitelmia.
Juuri suunnittelemattomuus osoittautuikin parhaaksi tavaksi viettää vuoden viimeiset päivät;
lomakuplassa leijaileminen on kuin huomaamatta ladannut tyhjentyneitä akkuja ihan huolella!
Lue loman kuulumiset ja sen aikana kirkastuneet suunnitelmat vuodelle 2022 postauksesta!

lumen heitto kuva talvikuva metsä salpausselkä geopark elsalinnean poseland

Muutosten tuulten puhaltamana lomalle

Fiilikset lomalle jäädessä olivat yllä olevan kuvan kaltaiset. Toisaalta tosi huojentuneet, mutta samaan aikaan sen verran uuvahtaneet, että syksyn turnausväsymyksen aiheuttamasta horrostilasta heräämiseen tuntui tarvitsevan kasan kylmää lunta kasvoille.

Juuri ennen vapaiden alkua kirjoitin sopimuksen työtuntien vähentämisestä päivätyöstäni. Päätöksen tein juurikin tuon työn aiheuttaman väsymyksen sekä ajanhallinnan takia; täydet työtunnit yhdistettynä yrittäjyyteen ja perhe-elämään ovat toisinaan aikamoinen kombo, joten saadakseni aikaa kaikelle sille, mikä on tällä hetkellä oikeasti tärkeää, oli jotain tehtävä. Ja mielummin ennen kuin totaalinen uupumus pakottaisi pysähtymään.

Ratkaisu tuntuu just nyt oikealta – jonkinnäköinen kuorma putosi harteilta samalla, kun rustasin nimeni paperiin. Vaikka uudet järjestelyt vähän jännittävätkin, tuskin maltan odottaa, että pääsen aloittamaan vuoden 2022 niin, että mulla on enemmän vapautta ja aikaa päättää omasta elämästäni!

jouluruoka annos joulukuulumisia blogi lahti elsalinnean poseland

lahti keskusta jouluvalot blogi elsalinnean poseland

Viime tipassa joulufiilikseen

Joulufiilis seilasi edestakaisin sen mukaan, miten maa oli milloinkin valkoisena. Sattuipa siis sopivasti, että Lahtikin peittyi hennon lumikerroksen alle juuri jouluaattoa edeltävinä päivinä!

Stressiä ei jouluvalmisteluista tarvinnut onneksi tänäkään vuonna ottaa. Ainoastaan viime tippaan jääneet lahjahankinnat ruuhkaisassa kauppakeskusessa saivat pienen hien otsalle, mutta jouluperinne tavallaan sekin; olemme aina ostoksilla aatonaattona! Hups!

Perinteitä oli muutenkin joulu täynnä, mikä on ihanaa! Kierrämme jouluisin sekä mun että mieheni sukulaisilla, ja jokaisessa paikassa on ne omat juttunsa, jotka kuuluu tehdä joka vuosi. Niiden lisäksi parasta on (tietenkin) se yhdessäolo, lasten ilo ja herkuista notkuvista ruokapöydistä nauttiminen. Joulun vietto sai todellakin ajatukset irti arjesta ja lempeän laskeutumisen lomakuplaan <3

myllysaari lahti vesijärvi jää espanjanvesikoira blogi elsalinnean poseland

myllysaari lahti vesijärvi jää auringonnousu blogi elsalinnean poseland

Pyjamapäiviä ja vaaleanpunaisia auringonnousuja

Välipäivät ovat soljuneet ohi kuin pehmeässä hattarapilvessä leijaillen. Hitaiden aamut ovat maistuneet tummalta suklaalta, tuoksuneet tupla-annoksilta kuumaa kahvia, kuulostaneet kenkien alla narskuvalta pakkaslumelta ja tuntuneet naurusta kipeytyneinä vatsalihaksina. Osa päivistä on vietetty kokonaan pyjamassa löhöillen (tunnustan; vedin kauppareissullekin vain toppavaatetuksen pyjaman päälle!) ja osa taas reippaammin järven jäällä auringonnousuja ihaillen ja pulkkamäessä hengästyen.

Kaikki on tehty aina ihan vain fiiliksen mukaan, täysin vailla suunnitelmia. Ehkä juuri siksi tuntuukin, että loma olisi kestänyt viikon sijaan ainakin kaksi! Syksyn tyhjentämät akut ovat täyttyneet tehokkaasti, mutta aivan hyvin voisin jatkaa lomailua vielä toisenkin samanlaisen pätkän.

hedelmätarjotin hedelmät ravintovalmennus roarravintovalmennus roarvalmennus blogi elsalinnean

Kohti vuotta 2022

Lomaviikon boostaama kunnollinen palautuminen ja pian koittava uusien alkujen vuosi 2022 on saanut omat tavoitteenikin kirkastumaan. Seuraavan vuoden päämäärien asettaminen ja omien ajatusten kuunteleminen onkn aina ajankohtainen juuri uuden vuoden aattona.

Omaan hyvinvointiin panostaminen tulee keikkumaan tavoitelistan kärkisijoilla, mutta hyvänä kakkosena löytyy myös muiden hyvinvoinnin tukeminen! Mä toivon, että saan tehdä sitä jatkossa vielä enemmän ja isommassa mittakaavassa sekä blogin että ravintovalmennusteni kautta. Saa nähdä, mitä kaikkea ehdin päivätyöstä vapautuneilla tunneilla näiden tavoitteiden eteen tehdä!

Onko joulu tarjonnut Sulle hengähdystaukoa arjesta?
Aiotko asettaa tavoitteita tulevalle vuodelle?

Mä toivotan just SULLE superihanaa uutta vuotta 2022 – ja kannustan ihan jokaista lähtemään tavoittelemaan rohkeasti omia unelmiaan! <3

elsalinnean allekirjoitus

www.elsalinnean.com

@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean 

4

Vastaa