Pääsiäisen porkkanakakku (m)

Pääsiäisen jälkiruoka vielä leipomatta? Kokeile siinä tapauksessa tätä helppoa, mutta tajuttoman herkullista porkkanakakkua! Kostea pohja ja reilu kerros kuorrutetta takaavat varmasti onnistuneen makuelämyksen.

porkkanakakku maidoton ilman soodaa porkkanapiirakka pellillinen mehevä porkkanakakkuohje

Porkkanakakku lukeutuu ehdottomasti suosikkileivonnaisiini, ja koristeita vaihtelemalla se muuntuu näppärästi jälkiruoaksi lähes jokaiseen juhlapyhään; myös pääsiäiseen!

Tämän klassikkoleivonnaisen valmistamiseen olen käyttänyt reseptiä, jota meillä on leivottu lapsuudestani saakka. Jostain syystä ohjeessa käytetty sooda maistuu aina omissa porkkanakakuissani läpi, joten tällä kertaa muokkasin reseptiä hieman. Ilman soodaa ja maidottomasti leivottuna sekä kuorrutteen määrää lisäämällä sain ohjeesta juuri mieleiseni version.

Kakku on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä, yön jääkaapissa vetäydyttyään. Saa tosin nähdä, selviääkö tämä pääsiäiskarkeilla koristeltu versio huomiseen asti, niin maistuvaa siitä tuli!

porkkanakakku maidoton ilman soodaa porkkanapiirakka pellillinen mehevä porkkanakakkuohje

Pääsiäisen porkkanakakku (m) | n.18 palaa

4dl sokeria
4 kananmunaa

4dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
2tl kanelia
1dl mantelirouhetta

200g margariinia
6dl porkkanaraastetta

Kuorrute

150g vegaanista, maustamatonta tuorejuustoa (esim. Violife)
100g margariinia
5dl tomusokeria
3tl vaniljasokeria

+ koristeeksi värikkäitä pääsiäiskarkkeja (tai pähkinärouhetta)

Raasta valmiiksi 6dl porkkanaa (hieman vajaa 1kg pussi).

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli keskenään. Kaada muna-sokerivaahdon joukkoon.

Sulata margariini ja sekoita se taikinaan. Lisää mantelirouhe sekä porkkanaraaste ja sekoita.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan. Ohje on mitoitettu pienelle pellille.
(Meillä on tavallista suuremmat uunipellit, joten käytin paistamiseen kahta vuokaa, 22x30cm ja 14x7cm.)

Paista 200c uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöiset margariini ja tuorejuusto sekä tomusokeri & vaniljasokeri kulhossa tasaiseksi seokseksi. Levitä jäähtyneen kakkupohjan päälle ja koristele kakku karkeilla tai pähkinärouheella.

porkkanakakku maidoton ilman soodaa porkkanapiirakka pellillinen mehevä porkkanakakkuohje

Herkullista pääsiäistä!

elsalinnean allekirjoitus

www.elsalinnean.com

@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean 

4

Vastaa