Pääsiäistarjoiluihin jotain suolaista ja ruokaisaa? Tämä maidoton kanapiirakka valmistuu käden käänteessä, onnistuu ihan takuuvarmasti kaikentasoisilta kotikokeilta ja katoaa parempiin suihin alta aikayksikön! Ei siis yhtään huonompi idea leipoa näitä kerralla vaikka useampikin kappale santsikierrosta varten…
Tämän kanapiirakan ohje on ihan mun luottoresepti – sekä resepti, jota aina joku piirakkaa maistanut kysyy!
Sen lisäksi, että ohje on todella yksinkertainen ja nopea, sitä on helppo muokkailla tilanteen mukaan, sillä mittasuhteet eivät ole tässä niin justiinsa. Voit tehdä piirakan monen kokoiseen vuokaan ja vaihdella täytteiden määriä makusi mukaan. Suosittelen kuitenkin käyttämään piirakkaan kaikkia ohjeessa mainittuja aineita; savunmakuinen kana, tomaattiset juustokuutiot ja sipulinen kerma toimivat yhdessä loistavasti, eikä mitään lisämausteita tarvita!
Olen leiponut piirakkaa sekä lasten syntymäpäiväkutsuille, että ihan vain kahvi- tai iltapalapöytään. Jos joku pala on sattunut jäämään vielä jääkaappiin, olen napannut sellaisen myös töhin lounaaksi. Tämä on siis varsinainen joka tilanteen -piirakka! Siksipä sitä tulee löytymään meidän pääsiäistarjoiluistakin; mitkään perinteiset lammaspaistit kun eivät meillä tee kauppaansa.
Kanapiirakan kylkeen taidan valmistaa raikkaan kesäsalaatin, sekä jälkiruoaksi sokerittomat smoothieleivokset. Mämmiä vaniljakastikkeen kera unohtamatta! Siinähän sitä jo onkin keväinen ja freshi pääsiäismenu!
Pääsiäisen maidoton kanapiirakka -ohje
- 400g valmista piirakkataikinaa
- 1 prk (2dl) Planti Cooking Onion – kaurakermaa
- 2 kananmunaa
- 1 pkt (200g) Atria Vuolu kanafile, pehmeä savu
- n. 150g kirsikkatomaatteja
- n. puolikas purkki SoCheeze Cubes sundried tomato – vegaanisia juustokuutioita
- rucolaa
Vuoraa piirakka- tai irtopohjavuoka (n.22-26cm) leivinpaperilla. Painele huoneenlämpöinen piirakkapohja vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita kaurakerma ja kananmunat kulhossa.
Asettele piirakkavuokaan kanafileet, puolitetut tomaatit ja juustokuutiot. Kaada päälle muna-kermaseos.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 30min.
Isommassa vuoassa piirakka kypsyy nopeammin, joten tarkkaile uunia; piirakka on valmis, kun täyte on hyytynyt ja saanut hieman ruskeaa väriä pintaan. Varo paistamasta liian pitkään, jotta kanafileet eivät pääse liian kuiviksi.
Koristele piirakka tuoreella rucolalla ja tarjoile lämpöisenä!
Herkullista viikonloppua, ja pian jo pääsiäistä!
@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean
10