Pääsiäinen täynnä unelmia

Kaupallinen yhteistyö | Elina Alien

Pääsiäinen on ollut kirjaimellisesti yhtä unelmien täyttämistä! Siihen on kannustanut uusi, ihana Uskalla unelmoida! -kirja, joka sai meillä lasten kynät ja allekirjoittaneet aivot sauhuamaan. Lue postauksesta kokemuksia täytettävästä unelmakirjasta sekä kuulumisia pääsiäisvapailta.

uskalla unelmoida elina alien kirja kokemuksia arvostelu elinasofia kirjat elsalinnean poseland

Ysärilapsen urahaaveita ja pysähtymistä unelmien äärelle

Pääsiäinen oli meidän perheelle rentoutumisen ja pysähtymisen aikaa. Kun sovittua menoa ei ollut mihinkään, oli aikaa vain olla ja unelmoida! Toisinaan hektisen arjen keskellä omiin haaveisiin uppoutumiselle jää harmittavan vähän aikaa, vaikka nimenomaan sellaiset hetket auttavat jaksamaan ja irrottautumaan ahdistavien uutisten kuormituksesta. Tämä pätee niin aikuisiin kuin lapsiinkin!

Unelmointi ja tavoitteiden asettaminen on taito, missä voi kehittyä tekemällä! Tulevaisuuden suunnitelmien kirjaaminen ylös ja unelmakarttojen askartelu on tullut mulle viime vuosina tutuksi, mutta kun mietin lapsuuttani 90-luvulla, ei haaveita tullut silloin merkittyä juurikaan muistiin. Jokunen lause tulevaisuuden unelmaelämästä saattaa löytyä vanhojen päiväkirjojen sivuilta, mutta urasuunnitelmat sen sijaan tuli kirjattua ylös kymmeniä kertoja! Olihan jokaiseen ystäväkirjaan isketty vakiokysymys ”mikä sinusta tulee isona?”. Niistä jokaiseen taisin vastata kirjailijan – ja bloggaajaksi päädyin. Riittävän lähellä – tämä kelpaa mulle!

Omia lapsiani olen halunnut kannustaa unelmoimaan ammatillisten haaveiden lisäksi muustakin, sillä onhan elämä niin paljon enemmän kuin uran luomista! Miten upea juttu, että juuri tällaiseen tarkoitukseen on äskettäin ilmestynyt ihanan tubettajan, isosisko Elina Alienin uusi Uskalla unelmoida! -kirja, jonka laitoimmekin heti pääsiäisenä testiin!

uskalla unelmoida elina alien kirja kokemuksia arvostelu elinasofia kirjat elsalinnean poseland
Pääsiäisen perinteisiin kuuluu meillä ehdottomasti suklaamunien piilotus! Ennen lasten heräämistä piilotin pieniä munia ympäri taloa, joita seuraamalla päätyi lopullisen ”aarteen” luo – saunan lauteilta löytyi molemmille neideille pussilliset suklaata, uusia tusseja sekä Uskalla unelmoida! – tehtäväkirjat.

 

uskalla unelmoida elina alien kirja kokemuksia arvostelu elinasofia kirjat elsalinnean poseland
Tämä kuva tiivistää vapaapäivämme hyvin; Uskalla unelmoida! -kirjoja on luettu ja täytetty joka ikinen päivä. Lili sekä meillä pääsiäistä viettänyt hoitokoira ovat myös nauttineet rennoista lukuhetkistä.

 

Unelmia ja hyvän huomaamista monipuolisesti jokaiselle nuorelle haaveilijalle

Uskalla unelmoida! ravisuttaa tehokkaasti viimeisetkin pölyt ajatuksesta, että unelmointi olisi vain urasuunnitelmien tekoa. Kirjassa kannustetaan selvittämään omia unelmia monen eri aihealueen tiimoilta. Oman unelmakodin lisäksi kirjassa on mahdollisuus suunnitella unelmien vaatekaappi, kirja, elokuva, kesäloma, biisi, matka, jäätelö... Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka. Ja hei, löytyy tästä unelmakirjasta myös sille toiveammatin miettimiselle omistettu aukeama, sillä onhan tämä aihe klassikko ihan syystäkin!

Hauskojen ja kepeiden aiheiden lisäksi Elina rohkaisee kirjassaan myös pysähtymään syvällisempien asioiden äärelle. Ensimmäiset Ihana minä! -aukeamat on omistettu kokonaan omien vahvuuksien ja itselle tärkeiden asioiden kirjaamiselle. Eikä tunnetaitojen käsittelemistäkään ole unohdettu. Tsemppilauseiden lisäksi tässä unelmakirjassa pysähdytään tunnistamaan omia tunteita, sekä keinoja niiden käsittelyyn. Maltan tuskin odottaa, että pääsen näkemään, millä tekniikoilla meidän tytöt päätyvät koristelemaan kiukkusivut!

uskalla unelmoida elina alien kirja kokemuksia arvostelu elinasofia kirjat elsalinnean poseland
Elina Alienin kirjassa otetaan askelia omia unelmia kohti, mutta sen lisäksi pysähdytään myös huomaamaan, mikä on jo tässä hetkessä hyvin. Miten tärkeä taito myös lapsille!

 

uskalla unelmoida elina alien kirja kokemuksia arvostelu elinasofia kirjat elsalinnean poseland

Unelmoinnin taidot – sijoitus lasten tulevaisuuteen?

Uskalla unelmoida! -kirjan parasta antia ovat mun mielestä olleet kaikki ne keskustelut, joita olemme kirjasta löytyvien aiheiden tiimoilta tyttöjen kanssa yhdessä käyneet. On ollut mahtavaa kuulla lisää heidän unelmistaan ja tulevaisuuden suunnitelmistaan sekä pysähtyä yhdessä pohtimaan, mitä kaikkia ihania piirteitä ja taitoja heillä jo nyt on!

Varmasti jokainen vanhempi tukee ja auttaa lastensa haaveiden toteuttamisessa parhaansa mukaan. Kaikkea ei kuitenkaan voi, eikä pidä, toisen puolesta hoitaa. Ajattelenkin, että paras asia, mitä voin tehdä, on opettaa ja kannustaa tyttöjäni unelmoimaan isosti! Tämän parempaa sijoitusta tuskin voi lastensa tulevaisuutta varten tallettaa, vai mitä? <3

elsalinnean allekirjoitus

www.elsalinnean.com

@elsalinnean

6

Vastaa