Opiskelu ravintovalmentajaksi

Back to school!
Fiilis on kuin ekaluokan aloittavalla koululaisella; jännää ja samalla niin kivaa, ettei oikein tiedä, miten päin olisi. Tekisi mieli käydä ostamassa uusi penaali, reppu ja pari vihkoa.
Musta tulee syksyllä ravintovalmentaja! Yayyy!

ravintovalmentaja, opiskelu, poseland
Opiskelua koulun penkillä vaiko keittiön tasolla?

 

NÄILLÄ KOKKAUSTAIDOILLAKO?

Hyvinvointi on mulle supertärkeetä, ja blogia lukeneet ovat varmasti huomanneet rakkauteni ruokaan 😉
Kokkaustaidoillani en kuitenkaan lähtisi mitään keittiömestarin paikkaa tavoittelemaan. Eikä sitä tarvitse tehdä kenenkään muunkaan, joka haluaa nauttia maistuvasta, hyvinvointia ja terveyttä boostaavasta ruoasta.
Siksi pyrinkin tekemään ruoan mahdollisimman helposti ja usein myös nopeasti, mausta ja ravintoarvoista tinkimättä.

Ja jos mä olen onnistunut näillä taidoilla ja toimintaperiaatteilla kasaamaan kokoon terveellisen, ruuhkavuosiarkeeni istuvan ruokavalion, oon aivan varma, että siihen pystyy halutessaan kuka tahansa muukin!

Syödäkseen terveellistä, hyvinvointia lisäävää ruokaa ei siis tarvitse turvautua pikadieetteihin tai uusimpiin trendiruokavalioihin. Mielestäni parhaat, pysyvät tulokset, oli tavoite mikä tahansa (no ehkä fitness ym. huippu-urheilu on asia erikseen) saadaan aikaan juurikin sillä omaan arkeen suunnitellulla ”ihan tavallisella” ruoalla.

ravintovalmennus, lahti, poseland

KOKEMUKSIA VALMENNUKSISTA?

Internet on pullollaan tietoa ja vaihtoehtoja hyvistä ruokavalioista. Mutta mitä niistä kannattaisi uskoa ja ottaa käytäntöön? Entä jos oma terveydentila, tavoitteet, allergiat taikka ajanpuute asettavat haasteita omanlaisen ruokavalion tai elämäntapamuutoksen toteuttamiselle?
Monenlaisia ruoka- ja treeniohjelmia saa helposti nettishoppailtua valmiina (joskus ihan hyvinäkin) paketteina, mutta ainakin omasta kokemuksesta voin sanoa, että ammattitaitoisesti tehty, juuri itselle räätälöity valmennuspaketti toimii huomattavasti paremmin!

Ehdin testata muutaman netistä ostettavan treeni-/ruokaohjelman, joista oli melkein enemmän haittaa kuin hyötyä, ennen kuin lähdin treenaamaan tavoitteellisemmin salilla personal trainerin ohjauksessa. Hyvän treeniohjelman lisäksi sain onnekseni henkilökohtaisen ruokavaliosuunnitelman, jossa oli oikeasti huomioitu tavoitteeni, ruokarajoitteeni ja elämäntilanteeni. Sitä oli helppo noudattaa, ja nettivalmennuksiin verraten tuloksia alkoi tulla aivan eri tavalla, kuten myös muutoksia terveydentilaani ja energiatasoihin ylipäänsä!
Muutokset lautasellani eivät olleet järin isoja (ei mitään ruokien punnitsemista ja lukuisia ravintolisäjauheita), mutta ne saivat aikaan paljon!
Tästä saisi ihan oman postauksensa, joten avaan kokemuksiani aiheesta joskus toiste enemmän.

ravintovalmentaja, trainer4you, poseland
Ravintoaiheisia kirjoja on tullut lainattua ja luettua viime aikoina yksi jos toinenkin.

 

MIKSI RAVINTOVALMENTAJAKSI?

Edellä mainitut kohdat; ajatusmaailmani ravinnosta ja kokemukset saamastani onnistuneesta henkilökohtaisesta ruokavaliosta, herättelivät pohtimaan, voisinko minä puolestani tarjota jollekin samanlaisia kokemuksia ravintovalmennuksen kautta?

Ehkä jeesata jotain löytämään omaan kiireiseen ruuhkavuosiarkeensa sopivat ruokailutottumukset, joista olisi iloa ja hyötyä koko perheelle? Tai auttaa löytämään työkaluja pysyvämmän elämäntapamuutoksen perustaksi lukuisten dieettikokeilujen sijaan? Taikka etsiä jollekin toimivia keinoja ylläpitää terveyttään oikeanlaisella ravinnolla ja pääsemään omaan tavoitteeseensa?

Mutta toipa tulevaisuus tän osalta tullessaan mitä tahansa, ainakin pääsen oppimaan sekä ravitsemusfysiologiasta ja -psykologiasta paljon lisää – niiiin mielenkiintoista! Nämä ko. teemat tulevat varmasti näkymään myös jatkossa täällä blogissakin.

Onko teillä ajatuksia tai kokemuksia ravintovalmennuksesta?

(Psst, tarviin opiskeluihin harjoitusasiakkaan Lahdesta! Laita DM Instagramissa, mikäli oisit kinnostunut!)

allekirjoitus

@elsalinnean

7

Tällä artikkelilla on 6 kommenttia

 1. Nonna

  On kokemusta itse ravintovalmentajana 😊 Kenen järjestämään koulutukseen menet?

  1. elsalinnean

   No joo 😁👍🏻 Sun postauksia onkin ollut tästäkin syystä kiva lukea!
   Meen Trainer4You:n koulutukseen 😊

   1. Nonna

    Hienoa! Sitä voin suositella, saman olen käynyt myös! Erittäin ammattitaitoiset opet! 😊

    1. elsalinnean

     Hei vähän kiva! 🤩 Ja siltä se on kyllä vaikuttanutkin, kun oon muutaman kerran jo soitellut ja kysellyt neuvoja 👍🏻

 2. Noora

  Hei, olet varmaan jo käynyt koulutuksen? Miltä vaikuttaa, oletko tyytyväinen?

  1. elsalinnean

   Moi, olen joo! Ihan superhyvä koulutus, suosittelen, mikäli yhtään kiinnostaa! 🤩👌🏻

Vastaa