Omat makuuhuoneet; parisuhteen pelastus?

Hyvän yöunen eteen on tehtävä hyviä valintoja. Paras niistä on ollut meidän perheessämme se, että aikuisetkin nukkuvat omissa makuuhuoneissaan.
Postauksesta voit lukea, miksi tähän ratkaisuun päädytiin ja mitä vaikutuksia sillä on ollut sekä hyvinvointiin että parisuhteeseen!

omat makuuhuoneet omat sängyt kokemuksia

Viisi omissa sängyissä nukuttua vuotta

Viisi vuotta. Niin kauan on suunnilleen kulunut siitä, kun muutimme nykyiseen kotiimme ja sitä myöten avopuolisoni kanssa omiin makuuhuoneisiimme. Mikään suuri muutos tämä ei nukkumisjärjestelyihimme ollut, sillä aiemmin toisen sängyn virkaa oli toimittanut olohuoneemme sohva.
Helposti voisi olettaa parisuhteemme olleen tämän johdosta tiensä päässä, mutta totuus ratkaisun takana on kuitenkin toinen.

Kun saman katon alla asuu kaksi unentarpeeltaan ja unirytmiltään kovin erilaista ihmistä, tietää se väistämättä erimielisyyksiä nukkumiskäytännöistä. Tai parhaimmassa tapauksessa kompromisseja ja molemmille osapuolille sopivia ratkaisuja. Me emme niitä onnistuneet kuitenkaan löytämään.

omissa makuuhuoneissa nukkuminen eri sängyissä nukkuminen kokemuksia

Miksi omat makuuhuoneet?

Mä olen ihminen, joka EI tingi yöunistaan! Harvassa asiassa olen niin ehdoton kuin tässä. Riittävä ja laadukas uni on oman hyvinvointini kannalta ehkä jopa se kaikista tärkein juttu. Unen puutteesta johtuvaa väsymystä kun ei minkäänlainen ruokavalio tai liikuntasuoritus pysty kokonaan poistamaan. Ja useampi pannullinen vahvaa kahviakin saa piristymisen sijaan aikaan enemmänkin ylimääräisiä sydämentykytyksiä – älä kokeile tätä kotona!

Kofeiiniöverit ja väsymyskiukut välttääkseni olenkin lähes poikkeuksetta aina se, joka kellahtaa sänkyyn heti iltayhdeksän jälkeen.
Herkkäunisena nukkujana tarvitsen nukahtaakseni hetken rauhoittumisen kirjaa lukemalla, sopivan valon ja lämpötilan, enkä yhtään mitään ääntä tai liikettä ympärilleni – aiheutti sen sitten mies, lapset tai ikkunasta sisään lentänyt kärpänen (ne ovatkin niitä pahimpia!).

Lisätäänpä tähän yhtälöön mies, jonka unentarve on useamman tunnin omaani vähemmän ja joka siirtyy makuuhuoneen puolelle vasta puoliltaöin – toimintaelokuvaa huudattava tietokone kainalossaan! Ja vieläpä ihan oikeasti nukahtaa siihen välkkyvien valojen ja konekiväärien rytinän keskelle!?

No, aikamme mekin yritimme tähän komboon löytää toimivia kompromisseja, mutta usein paras ratkaisu oli se olkkarin sohva. Ja nykyisin tämän omien makuuhuoneiden systeemi – best!

omissa makuuhuoneissa nukkuminen eri sängyissä nukkuminen hyödyt kokemuksia

Erillään nukkumisen hyödyt

Omat makuuhuoneet ovat pelastaneet meidät monelta turhalta yhteentörmäykseltä. Kun kerta talomme neliöt ja pohjaratkaisu tällaisen vaihtoehdon mahdollistavat, miksipä sitä ei hyödyntäisi!

Pienten, väsymyksen piikkiin menevien kiukutteluiden vähenemisen lisäksi yöuni on omissa sängyissä nukkuessa huomattavasti laadukkaampaa, kun unet eivät katkeile toisen liikehdintään, kuorsaukseen tai hampaiden narskutteluun. Tämä taas mahdollistaa sen, että energiaa riittää siihen omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen, arjen pyörittämiseen ja parisuhteeseenkin.

Bonuksena näiden nukkumisjärjestelyiden terveyshyötyjen lisäksi oon sellainen oman tilan saaminen. Että kaiken ruuhkavuosiarjen keskellä kotoakin löytyy ihan oma pesonal space

Ps. Postauksen kuvat on otettu Föglössä. Reissuissa meidän ei siis tarvitse varata kolmen makuuhuoneen majoitusta, vaan yhdessä nukkuminen on silloin kivaa vaihtelua!

Joten jos Sä yhtään mietit, toimisiko teillä tällainen omien makuuhuoneiden ratkaisu parempien yöunien takaamiseksi, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

elsalinnean allekirjoitus

www.elsalinnean.com

@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean 

9

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. M

    Meillä nukuttu myös useampi vuosi eri huoneissa samasta syystä. Aihe on melkoinen tabu, olen huomannut.

    1. elsalinnean

      Hei kiva kuulla, että muillakin päädytty tällaiseen ratkaisuun! 😁 Ja joo, niin se tuntuu välillä olevan, vaikka useamman lehtiartikkelin olen erillään nukkumisen hyödyistä löytänytkin 🤔

Vastaa