Olenko sopivan painoinen?

Jos itselleen sopivan painon tietäminen taikka siihen pääseminen aiheuttaa harmaita hiuksia, on tämä postaus juuri Sinulle!

sopiva paino vaaka vaa'alla käyminen ei kannata

Heippa, vaaka!

Ihan ensiksi; unohda vaaka! Jos et lääkärin määräyksestä (terveydellisistä syistä tehtävän painonpudotuksen, sairauden hoidon taikka seurannan vuoksi) tai valmentajasi ohjeistuksesta (kilpaurheilu painoluokkalajissa) ole pakotettu käymään vaa’alla säännöllisesti, on kyseiselle kapistukselle astuminen yleensä aika turhaa.

Sen lisäksi, että vaaka on yksi huonoimmista mittareista määrittelemään onnellisuuttasi tai hyvinvointiasi, saattavat sen lukemat heitellä ihan jo päivänkin aikana (lue postaus 5 syytä, miksi vaaka huijaa), mikä on omiaan lisäämään punnitsemisen tuottamaa stressiä. Jos elämä muuttuisi kuin taikaiskusta paremmaksi ja kaikki ongelmat poistuisivat muutaman kilon karistessa, olisi päivittäisessä vaa’alla käymisestä hyötyä – vaan asia taitaa olla juuri päinvastoin. Kun hyväksyt ajatuksen, ettei vaaka määritä millään tavoin sun onnellisuuttasi tai arvoasi ihmisenä, poistuu ainakin yksi stressitekijä elämästä välittömästi.

miksi ei kannata käydä vaa'alla
Vaa’an lukemalla harvoin on väliä, jos tunnet voivasi hyvin <3
Mistä tiedän, olenko sopivassa painossa?

Energiaa riittää arjessa jaksamiseen ja sitä saa tankattua lisää mukavalta tuntuvan liikunnan ja ravitsevan ruoan avulla, unta on riittävästi ja se palauttaa päivän kuormituksesta, vaatteet istuvat mukavasti päällä ja peilistä kurkkaavat takaisin hymyilevät kasvot. Onneksi olkoon; painat juuri sopivasti!

Näyttipä vaaka mitä lukemia tahansa, on oma olo aina paras mittari sille, miten voit! Jos tunnet hyvinvointisi olevan balanssissa ja olosi hyväksi omassa kehossasi, on vaa’an lukemia silloin ihan turha edes tarkistaa.

Toki on tilanteita, jolloin oman kehon kuuntelu saattaa olla vaikeampaa. Kovan stressin, pitkään jatkuneen terveellisten elämäntapojen laiminlyönnin vuoksi tai kuormittavan elämäntilanteen alla kehon viestit saattavat jäädä huomaamatta. Jos tämä aiheuttaa ongelmia, avuksi kannattaa etsiä ammattitaitoinen valmentaja, ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon ja mittauttaa kehon tilaa oikeasti luotettavin menetelmin.

oma olo paras mittari sopivalle painolle elsalinnean
Oma olo on paras mittari hyvinvoinnille.

 

Mitä mieltä sä olet aiheesta; onko vaaka ihan turha juttu vai oletko kokenut painon tarkkailemisen sulle hyödylliseksi?

elsalinnean allekirjoitus

www.elsalinnean.com

@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean 

3

Vastaa