Nopeat ja helpot LAKRITSITAATELIT

Jos pitäisi päättää kaksi ruoka-ainetta, joita söisi lopun ikäänsä, mitkä valitsisit?

Mulla ne olisivat ehdottomasti lakritsi ja salmiakki, BEST!
No, kovin terveellistähän näillä kahdella ei olisi pitkän päälle elää, kuten ei niiden nauttimisella muutenkaan – melkoisia sokeripommeja kun ovat.
Onneksi on olemassa parempikin (ja mielestäni herkullisempikin) vaihtoehto karkkihyllyn versioille; nimittäin raakalakritsijauhe.

lakritsitaateli

”Lakritsinjuurella on myös moninaisia terveyshyötyjä, kuten normaalin vastustuskyvyn, ruuansulatuksen, virtsateiden, hengitysteiden ja ihon kunnon ylläpito.”
ruohonjuuri.fi

Raakalakritsijauhe tehdään lakritsinjuuresta, jota on käytetty kiinalaisessa lääketieteessä jo vuosituhansien ajan – eipä voi olla kovin huonoa tavaraa siis! Jauhetta voi ripotella esim. jogurtin tai smoothien sekaan, käyttää leivonnassa, hedelmien kanssa, ja suurimmille lakritsin ystäville tuote maistuu ihan sellaisenaankin (testattu on!).

Mun ehdoton lemppari on kuitenkin lakritsitaatelit! Näitä löytyy valmiissa pusseissa kaupastakin, mutta itse tehtyinä ne tulevat edullisemmiksi ja lakritsin määrän saa valita ihan oman maun mukaan. Valmistaminenkin on superhelppoa; ainesosia on kaksi, etkä tarvitse välttämättä edes mitään valmistusastiaa!

lakritsitaatelit

taatelit ja lakritsiuutejauhe

Mikäli et ole lakritsitaateleita jo itse valmistanut, nappaa tästä ohje talteen! Mutta pieni varoituksen sana – näihin jää koukkuun!

LAKRITSITAATELIT

200g luomutaateleita

1-2 rkl raakalakritsijauhetta

Kaada valitsemasi määrä lakritsijauhetta taatelipussiin. Ravista niin, että jauhe sekoittuu kunnolla. Valmista!

lakritsitaateleita
Vinkki! Jos haluat näistä naposteluun sopiva annospaloja, voit paloitella taatelin useampaan pieneen osaan ennen jauheen lisäämistä.

 

Herkullista alkanutta viikkoa!

allekirjoitus

@elsalinnean

4

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

 1. Nonna

  Mä siis rakastan salmiakkia ja lakua ja mun on tarvinnut jo hetken vähentää niiden ihannointia, kun voisin muuten elää niillä 😀 Mutta tää kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta.

  1. elsalinnean

   Joo, eihän se verenpaineillekaan tee hyvää jatkuvasti niitä syödä ?
   Kannattaa laittaa nää ainakin testiin! ???

Vastaa