Viikonlopun kesäiset kelit toivat mukanaan myös kesäherkkujen kaipuun.
Koska kaikkia leivontatarvikkeita ei kaapeista löytynyt, päätyivät yhden kesän ykkösherkuista maut uunipellin sijaan puurokulhooni, mikä osoittautuikin erittäin maistuvaksi vaihtoehdoksi. Mustikkapiirakan ystävät, tää resepti on teille; mustikkapiirakkapuuro!
Mustikkapiirakkapuuro saa mustikoiden lisäksi makunsa kanelista ja kaardemummasta. Varsinkin jälkimmäisen kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei sitä pääse puuroon liikaa (testattu on…).
Kuvan annos on tehty tuorepuurosta, mutta suosittelen kokeilemaan näitä makuja myös kaurapuuron seassa!
Mustikkapiirakkapuuro
Annos kauramaitoon tehtyä puuroa tai tuorepuuroa (ohjeen tuorepuuroon löydät tästä postauksesta – jätä vain lakritsijauhe pois )
1 – 1,5 tl kanelia
0,5tl kaardemummaa
Nam!
Koristeena puuron päällä on lemmikkejä, joiden en aiemmin edes tiennyt olevan syötäväksi kelpaavia kukkia! (Lista syötävistä kukista löytyy mm. täältä) Tosin nämä nypin pois kulhostani kuvaamisen jälkeen, mikä taitaa ollakin se yleisin tapa toimia ruoan koristeena olevien kukkien kanssa. Ehkä vielä jonain päivänä rohkenen maistamaankin! 🙂
Mustikanmakuista maanantaita!
Ps. Lupaan, että puuroreseptit saavat nyt hetkeksi riittää, seuraavissa postauksissa jotain ihan muuta!
Nam mustikkapiirakkapuuroa on ihan pakko kokeilla 🙂 Aurinkoista sunnuntaita 🙂
Ihanaa, jos innostuit kokeilemaan! ? Kiitos, ja kivaa alkanutta viikkoa sinnekin! ?