Mustikkapiirakkapuuro (vegaaninen)

Viikonlopun kesäiset kelit toivat mukanaan myös kesäherkkujen kaipuun.
Koska kaikkia leivontatarvikkeita ei kaapeista löytynyt, päätyivät yhden kesän ykkösherkuista maut uunipellin sijaan puurokulhooni, mikä osoittautuikin erittäin maistuvaksi vaihtoehdoksi. Mustikkapiirakan ystävät, tää resepti on teille; mustikkapiirakkapuuro!

mustikkapiirakkapuuro

Mustikkapiirakkapuuro saa mustikoiden lisäksi makunsa kanelista ja kaardemummasta. Varsinkin jälkimmäisen kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei sitä pääse puuroon liikaa (testattu on…).
Kuvan annos on tehty tuorepuurosta, mutta suosittelen kokeilemaan näitä makuja myös kaurapuuron seassa!

syötävät kukat, lemmikit, poseland

Mustikkapiirakkapuuro

Annos kauramaitoon tehtyä puuroa tai tuorepuuroa (ohjeen tuorepuuroon löydät tästä postauksesta – jätä vain lakritsijauhe pois )
1 – 1,5 tl kanelia
0,5tl kaardemummaa

Nam!

lemmikit, syötäviä, poseland

Koristeena puuron päällä on lemmikkejä, joiden en aiemmin edes tiennyt olevan syötäväksi kelpaavia kukkia! (Lista syötävistä kukista löytyy mm. täältä) Tosin nämä nypin pois kulhostani kuvaamisen jälkeen, mikä taitaa ollakin se yleisin tapa toimia ruoan koristeena olevien kukkien kanssa. Ehkä vielä jonain päivänä rohkenen maistamaankin! 🙂

mustikkapuuro, poseland
Mustikanmakuista maanantaita!

Ps. Lupaan, että puuroreseptit saavat nyt hetkeksi riittää, seuraavissa postauksissa jotain ihan muuta!

allekirjoitus

@elsalinnean

4

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Tähtienkoti blogi

    Nam mustikkapiirakkapuuroa on ihan pakko kokeilla 🙂 Aurinkoista sunnuntaita 🙂

    1. elsalinnean

      Ihanaa, jos innostuit kokeilemaan! ? Kiitos, ja kivaa alkanutta viikkoa sinnekin! ?

Vastaa