Mökkikakku – ja kuinka sen kanssa oikein kävikään

Kaupallinen yhteistyö | Konditoria & Catering Pirske

Palataanpa ajassa reilu viikko taaksepäin. Meidät on kutsuttu viettämään kesäistä viikonloppua ystäviemme mökille – ihanaa!
Koska vieraaksi mökin kahvipöytiin ei ole kiva saapua tyhjin käsin, alkaa tästä kuumeinen mietintä;
mitä herkullista valmistaisin reissuun mukaan? Ja missä ihmeen välissä, kun opiskelut, työt ja harrastukset pitävän arjen vauhdikkaana kesälläkin? SOS!
Tässä tilanteessa ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa; joko nipistää muutama tunti yöunista leipomiselle tai ottaa yhteys Konditoria & Catering Pirskeeseen. Valitsen jälkimmäisen.
Millaisia kokemuksia tällaisesta vaihtoehdosta jäi? Keep readin’!

konditoria & catering pirske, vegaaninen suklaakakku, gluteeniton suklaakakku, poseland
Vegaaninen, viljaton, maidoton, gluteeniton… Mutta suklainen, marjainen ja superherkullinen!

 

Miksi juuri Pirske?

Kokemuksia Konditoria & Catering Pirskeen palveluista sain jo aiemmin kesällä heidän valmistettuaan upeat, teeman mukaiset cupcakesit Glitter-bileisiimme. Voin siis luotta siihen, että homma toimii ja lopputulos on priimaa tälläkin kertaa.

Pirske on juuri muuttanut uusiin, avariin tioihin Lahden Holmaan Lounasravintola Watin yhteyteen, jonne suuntaankin suunnittelupalaveriin. Nopean tilannekatsauksen jälkeen Anniinalla, Pirskeen omistajalla, on heti tarjota ideoita ja vaihtoehtoja kriteereihini (säilyvyys huonelämpötilassa, sekä maidottomuus) sopivasta kakusta. Konditoria & Catering Pirske onkin allergioiden ja erityisruokavalioiden huomioimisessa todella asiantunteva ja tarkka; heidän keittiönsä on mm. täysin gluteeniton (gluteenia sisältävät tuotteet tilataan muualta).
Päädymme vegaaniseen suklaakakkuun, jonka täytteisiin ja koristeluihin pääsisin itsekin vaikuttamaan, mutta niiden suhteen annan vapaat kädet – enkä tule pettymään!

konditoria catering pirske, kokemuksia
Kakkupalan leikkaaminen tuotti meille hieman haasteita. Lue alempaa, miksi…

Kuinka käy ajomatkalla?

Lauantai-aamupäivästä kurvaan Pirskeelle hakemaan valmiiksi pakatun, auton viereen kannetun kakun kyytiin, kuuntelen vinkit kuljetukseen ja säilytykseen, ja niin matka mökkimaisemiin voi alkaa! Miten näppärää!

Ajomatkaa on useampi tunti, mistä selviämme yhden pysähdyksen taktiikalla. Viimeiset kilometrit tosin saavat sykkeen nousemaan. Kuinka selviämme mäkisestä ja mutkaisesta, paikoin kuoppaisestakin, loppumatkasta pikkuteitä pitkin ilman pahoinvointia – entä kuinka käy takakonttiin kylmälevyjen päälle asetellun suklaakakun?

riippumatto, poseland
No, me selvisimme hyvin. Tuntuupa ihanalta päästä perille järvimaisemiin, kiireetön kesäviikonloppu alkakoon!

 

konditoria catering pirske kakku
Kakulle puolestaan vuoristoratamainen kyyti oli hieman liikaa. Ihan entisen näköiseksi emme saa tätä taideteosta korjailtua, mutta onneksi pienet kauneusvirheet eivät haittaa ketään – maku kun ei ole kuitenkaan mennyt miksikään!

 

”Reunoja emme saa fiksailtua enää entisen näköiseksi, joten ihmisten lisäksi myös kakku saa tällaisen ”mökkilookin”. ”

Kakun pällimäinen kerros on tosiaan päässyt luisumaan kuljetuksessa hieman pois paikoiltaan. Ihme kyllä koristeille ei ole käynyt kuinkaan, ja päältä pudonneen kerroksen saamme nosteltua muutamasssa osassa takaisin pohjan päälle. Halkeamat ainoastaan hankaloittavat hieman leikkaamista – tässäpä onkin loistava syy lohkaista jokaiselle hieman isompi pala!

Reunoja emme saa fiksailtua enää entisen näköiseksi, joten ihmisten lisäksi myös kakku saa tällaisen ”mökkilookin”. Kauaa se ei ehdi tosin tämän näköisenä rantasaunan pöydällä seistä, palat nimittäin katoavat parempiin suihin yhdessä hujauksessa! Nam!
Enpä muista, milloin olisin maistanut näin hyvää kakkua! Tämän kelpuuttavat seurueestamme kaikki muutkin yksivuotiaasta kolmekymppisiin!
(Meidän lapset ovat myös sitä mieltä, että jatkossa heidän synttärikakut tullaan tilaamaan Pirskeeltä. Erittäin hyvä idea, sanoisinko!)

Ah, tämä on kyllä erinomainen tapa aloittaa viikonlopun vietto! Herkuttelun lisäksi viikonloppuun mahtuu uimista, saunomista, kalastusta, rentoa yhdessäoloa ja yksi uponnut vene. Mutta ei siitä sen enempää… 🙂

auringonnousu, järvi, poseland
Kun herää aamuviideltä ihastelemaan auringonnousua…

 

pirske, kokemuksia, tilauskakku
…ehtii myös ensimmäisenä jääkaapille saadakseen parhaat herkut aamukahville laiturin päähän 😉

 

Ja hei, alkuperäinen kakku näytti tosiaan näin upealta! Kuva Pirskeen Facebook-sivuilta.
tilauskakut lahti pirske

Toivottavasti Sunkin viikonloppu on ollut rentouttava!
Akut ladattuina uuteen viikkoon!

allekirjoitus

@elsalinnean

3

Tällä artikkelilla on 4 kommenttia

 1. Minna M

  Kakku näyttää herkulliselta kuljetuksenkin jälkeen. Pitääkin muistaa tuo Pirske, kun on seuraavan kerran kakulle tarvetta.

  1. elsalinnean

   Ja sitä se kyllä todellakin oli!
   Suosittelen – superhyvää palvelua ja superhyvät kakut! 😉

 2. lifealasara

  Vitsi miten upeita kuvia olet ottanut ? ja aivan ihana kakku!

  1. elsalinnean

   Voi kiitos! 🙂 Se oli!

Vastaa