Arvaatko jo, mikä yhdistää kevätmyrskyä uhmaavaa virpojaa ja elämäntapamuuttujaa? Vastaus on yllättävän yksinkertainen!

Motivaatio kunnossa
Tänään virpomisreissultaan kotiutui kaksi likomärkää, mutta onnellista tyttöä kori täynnä suklaamunia. Eivätkä he olleet naapurustomme ainoita, jotka olivat säätä uhmaten lähteneet kiertelemään ovelta ovelle, vaan noidiksi ja kissoiksi pukeutuneita punaposkisia lapsia oli liikkeellä ihailtavan paljon! Ihan todellakin nostan hattua heistä jokaiselle, sillä itsehän odottelin sisällä lämpöisessä myrskyn laantumista ja lampsin metsään koiran kanssa vasta auringon kurkistaessa pilvien takaa.
Mutta mulla ei ollutkaan samanlaista motivaatiota lähteä ulos kuin lapsilla. Tämä on se juttu, mikä yhdistää elämäntapamuutoksen ja virpomisen! Vaikka terveellisempien elämäntapojen tavoittelu on onneksi välillä aamusmoothieita auringonnousussa, on se myös toisinaan räntäsateessa tarpomista. Harvassa ovat ne lapset, jotka lähtevät tunnin lenkille kevätmyrskyyn vailla mitään syytä, miksi sinne mennä. Sama pätee useimpaan aikuiseenkin; lenkki on helppo jättää väliin huonon sään takia, jos mikään ei motivoi vetämään lenkkareita (tai kumisaappaita) jalkaan. Tämäkin on välillä täysin sallittua, mutta jos aiot tehdä näin aina sateen ropistessa ikkunoihin, saattavat loka-marraskuun lenkit jäädä yhden käden sormilla laskettaviksi.

Aseta tavoittelemisen arvoinen tavoite
Kun tavoite, miksi kävelylle tulee lähteä, on selvillä, löytyy kadonnut motivaatiokin hurjan paljon paremmin, usko pois! Ihan niin kuin naapuruston pikkunoidilla tavoitteena on hauska reissu ja maukas herkkupalkkio, pitää myös sulla olla kirkkaana mielessä tavoite, miksi teet terveyttä tukevia valintoja silloinkin, kun ei huvittaisi.
Kun vaikeina hetkinä muistat, että teet elämäntapamuutosta ollaksesi energisempi, jaksaaksesi touhuta lastesi kanssa, löytääksesi taas liikunnan ilon, palataksesi rakkaan harrastuksen pariin, ylläpitääksesi terveyttäsi tai voidaksesi paremmin henkisesti & fyysisesti, tai mikä ikinä se sun palkinto onkaan, onnistut varmasti! Räntäsateessakin tarpoo silloin huomattavasti enemmän mielellään 🙂
Lue lisää tavoitteiden asettamisesta:
Tavoitteita omalle hyvinvoinnille – tarvitseeko niitä?