Miniloma Kihniössä

Kihniö. Se nimi ei sanonut minulle mitään, ennen kuin sattuman kautta päädyimme kyseiseen paikkaan viettämään joulua. Ja niin vain nousi yhdeksi suosikkipaikakseni Suomesta tuo Pirkanmaan rajalla sijaitseva pikkukunta; miten sympaattinen se olikaan!

kihniö käskyvuori näkötorni reitti

Miksi juuri Kihniö?

Muutamaa päivää ennen jouluaattoa lastasimme auton tavaratilan täyteen tavaraa ja ruokaa, ja otimme suunnan pohjoiseen. Vajaan neljän tunnin ajomatkan päässä meitä odottaisi tunnelmallinen, pieni kelohonkainen ”joulumökkimme”. Omamme se ei suinkaan ole, vaan bongasin somesta ilmoituksen Holiday Club Pyhäniemestä jouluviikoksi vuokrattivissa olevasta mökistä, ja yhtäkkiä se olikin meille varattuna 😉

Matka meni kuin hujauksessa, ja kun moottoritien jylinä vaihtui mutkaisiin metsäteihin, tunsin jo olevani ihan lomalla!

holiday club pyhäniemi kihniö kokemuksia

Ja täyttä lomailua koko minilomamme Kihniössä olikin! Se rauha ja hiljaisuus, mikä siellä tuntui olevan läsnä koko ajan, oli niin lepoa kaikille aisteille! Vaikka liikun kotona Lahdessakin päivittäin metsissä, kantautuu sinne aina jostain isojen teiden tai kaupungin ääniä. Ne puuttuivat Kihniöstä kokonaan. Oli vain metsä

Kuinka rauhoittavaa olikaan olla koko ajan luonnon ympäröimänä. Aamulla herätessä ikkunasta näkyi vain lumista mäntymetsää, ja aamukahvia siemaillessaan sai tuijotella edellisyönä jäätynyttä järvimaisemaa.

Kihniö tunnetaankin juuri luonnosta ja loistavista ulkoilumahdollisuuksistaan (mm. pyöräilyssä, veneilyssä, patikoinnissa ja kalastuksessa). Tämähän kuulostaisi myös loistavalta kesälomanviettopaikalta!

käskyvuori kihniö kokemuksia
Talvinen Käskyvuori oli upea!

 

Aitoneva ja Käskyvuori

Nähtävää ja koettavaa riitti kyllä näin talvisaikaankin. Koska vietimme reissussa vain viisi päivää, emme koko Kihniön maastoja ehtineet koluta läpi, vaan pyörähdimme vain muutamalla tornilla.

Ensimmäinen retkikohteemme oli Aitonevan ympäristöpolun lintutorni. Tänne päädyimme oikeastaan sattuman kautta, mutta olikin hauska päästä katselemaan talvista suota korkeammalta perinteisten pitkospuiden sijaan. Nekin kyllä olisivat ympäristöpolulta löytyneet!
Ja ellei navigaattori (sitähän saa syyttää aina kaikesta?) olisi suunnitelmista poiketen meitä suolle ohjannut, en varmasti muuten olisi koskaan tehnyt visiittiä Turvemuseoonkaan, jonka läpi reitti lintutornille kulki. Tulipahan nähtyä siis sekin – aikamoisia härveleitä nuo vanhat turvekoneet!

aitoneva kihniö suo lintutorni
Yhtään lintua ei bongattu, mutta se ei onneksi ollut retken tarkoituskaan 🙂
aitoneva kihniö suo turvemuseo lintutorni laavu
Aitonevan laavulle pääsi suurinta lumisadetta suojaan.

 

Joulupäivänä teimme retken Käskyvuoren näkötornille. Matka Pyhäniemen majoituksestamme Käskyvuorelle kesti noin puoli tuntia. Reitti vei niin upeiden suomifilmimaisemien läpi, että jo pelkkä niiden näkeminen olisi voinut riittää minulle!
Tai, no olivathan näkötornista Pohjanmaalle asti avautuvat järvi- ja metsämaisemat ihan omaa luokkaansa! Vau!

käskyvuori näkötorni kihniö kokemuksia

käskyvuori näkötorni kihniö kokemuksia
Näkötornin juurelta löytyy useampi laavu, ulko-wc ja taukopaikka tulentekovälineineen. Hyvillä eväillä Käskyvuorella viihtyisi siis vaikka koko päivän!

holiday club pyhäniemi kihniö kokemuksia leikkipaikka ranta kankarinjärvi
Pyhäniemessä riitti tekemistä lapsillekin! Minigolfin ja vesiliukumäen testaaminen jäivät tosin odottamaan kesäisempiä kelejä.
holiday club pyhäniemi kokemuksia
Holiday Clubin mökkeihin olivat myös lemmikit tervetulleita!

 

Ja pidempään olisi viihtynyt Kihniössä muutenkin – ihan loistava kohde luontolomailijalle!
Myös Holiday Club Pyhäniemen lomakylä yllätti todella positiivisesti; siinä yhdistyivät kivasti sekä mökkeilyn, että hotellilomailun parhaat puolet 🙂

Mikäli kaipaat kotimaanmatkailulta luontoa ja rauhaa, kuitenkin ajomatkan päässä peruspalveluista – lämmin suositus Kihniölle lomakohteena!

allekirjoitus

@elsalinnean | ROAR ravintovalmennus

10

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. viiavilhelmsson

    Ihana postaus, mua rupes kiinnostaa tää paikka nyt kyllä sen verran että eksyin tutkimaan netistä tarkemmin! 😍

    1. elsalinnean

      Kiitos, onpas kiva kuulla! ☺️

Vastaa