Maailman helpoin raparperimehu

Raparperisesonki jatkuu, ihanaa! Jos sullakin on positiivinen ongelma runsaan sadon kanssa, suosittelen pistämään raparperit mehuiksi. Olen aina mieltänyt mehustamisen työlääksi kaikenmaailman mehulinkojen ja keittämisten kanssa, mutta tämä ohje kumoaa kaikki väitteet mehun teon vaikeudesta.
Raparperit vain likoamaan veteen 24h ajaksi, ja voilá, valmista!

helppo raparperimehu ilman keittämistä

Kyseessä siis todellakin on maailman helpoin raparperimehu! Bongasin viime kesänä vastaavanlaisen ohjeen joskus ystäväni IG-stooreista, ja mehusta tuli niin hyvää, että sitä oli tehtävä tänäkin vuonna uudestaan. Ohje oli kuitenkin kadonnut meiltä molemmilta, joten pienen reseptikehittelyn tuloksena syntyi tämä pirtsakan pinkki ja kirpsakan makea versio.

Tämän ohjeen pidän tallessa, sillä aion tehdä toisen annoksen uudestaan pian, raparperien vielä ollessa parhaimmillaan; ensimmäisen erän mehut ovat nimittäin kadonneet jo parempiin suihin…

helppo raparperimehu ilman keittämistä

Maailman helpoin raparperimehu – ohje

8l vettä
n. 3kg raparperia (käytin 5 ISOA, noin käsivarren mittaista vartta, sekä 5 keskikokoista vartta)
1 kg sokeria (tai vähemmän, mehusta tulee tällä annostuksella todella makeaa!)
2 luomusitruunan mehu

Pese ja pilko raparperit.
Kiehauta vesi (kattilassa tai vedenkeittimessä) ja kaada raparperien päälle isoon astiaan.
Lisää sokeri ja purista joukkoon sitruunoiden mehu.
Sekoita ja mehu tekeytymään huoneenlämpöön 24h ajaksi.
Seuraavana päivänä siivilöi mehusta raparperit pois ja kaada pulloihin. Mehun voi hyvin myös pakastaa.

Valmista mehua tulee tällä ohjeella noin 6 litraa.

helppo raparperimehu ilman keittämistä
Herkullisia ja helteisiä kesäpäiviä!

allekirjoitus

@elsalinnean 

2

Vastaa