Loma Roomassa, osa 1 – tukikohtana tunnelmallinen Trastevere

Ihana, autenttinen Trastevere tarjosi meille tunnelmallisen majoituspaikan ja aitoa, italialaista elämää huokuvan ympäristön Rooman lomamme ajan.
Vaikka lähellä sijaitsevat tunnetut nähtävyydet Colosseumista Pantheoniin ovat vaikuttavia, voisi ihan jo pelkästään tämän ravintoloita, kahviloita ja vilkasta iltaelämää täynnä olevan Trasteveren alueen takia suunnata Roomaan!

trastevere rooma kokemuksia majoitus hotelli ravintolat

trastevere rooma kokemuksia majoitus hotelli ravintolat

Tervetuloa Trastevereen!

Nyt, kun kotiinpaluustamme Italiasta on kulunut muutamia päiviä, on aika alkaa purkaa kuvia ja kokemuksia bloginkin puolelle. Vaikka vietimme Roomassa vain vajaan viikon, ehti siinä ajassa nähdä ja kokea niin paljon, etteivät kaikki reissun parhaat palat mahdu millään saman otsikon alle, joten nojatuolimatkalle Rooman historiaa huokuville kaduille pääset kanssani useamman postauksen verran!

Loogisinta lienee aloittaa matka Trasteversta – tästä suloisen värikkäästä, boheemista naapurustosta aivan Tiberjoen rannalla, kivenheiton päässä Rooman historiallisen keskustan nähtävyyksistä. Saatat ehkä jo olla kuullutkin alueesta? Ja jos et, niin nimi tulee varmasti lähivuosina yhä tutummaksi, sillä yhä lokakuun lopulla (erityisesti viikonloppuna) Trasteveren kapeat mukulakivikujat tuntuivat täyttyvän paikallisten asukkaiden lisäksi turisteista. Enkä yhtään ihmettele väenpaljoutta – alue on tunnettu hyvistä ravintoloistaan, kahviloistaan sekä baareistaan ja vilkkaasta ilta- ja yöelämästään.

Äkkiseltään Trastevere ei ehkä kuulosta jokaisen lapsiperheen unelmakohteelta, mutta meidän kokemuksemme alueesta ovat päinvastaiset! Trastevere on kuin oma pieni kylänsä keskellä suurta ja mahtipontista Roomaa – siellä tuntee olevansa kauempana suurkaupungin hälystä ja kaduilla saa myöhään illallakin astella turvallisin mielin.

rooma trastevere nikis collection hotelli kokemuksia majoitus
Hotellin kattoterassilta voi illan lähestyessä kurkkia, joko kadut alkavat täyttyä joen toiselta puolelta syömään tulleista ihmisistä ja joko naapurikujan ravintoloiden pizzauuneista leijailee lupaavaa tuoksua.

 

Majoittuminen Trasteveressa

Olen onnistunut tekemään nappivalinnan hotellin suhteen! Majoitumme Nikis Collection Trasteveressa, Vicolo del Bolognalla, graffitien peittämällä, mutta rauhallisella ja hiljaisella kujalla, jonka kulmalta löytyy niin aamiaiskahviloita kuin illallisravintoloitakin. Muutaman sadan metrin päässä sijaitsee Piazza Trilussa, jossa käymme kuuntelemassa iltaisin katusoittajien esityksiä ja josta aamuisin nappaamme taksin säästääksemme jalkojamme matkalla päivän retkikohteisiin.

Nikis Collection Trastevere on pieni, yhdeksän huoneen hotelli, josta en keksi kuin positiivista sanottavaa! Henkilökunta on yhteydessä jo ennen matkamme alkua ja valmiina auttamaan minkä tahansa pulman parissa. Huoneistomme on siisti ja viihtyisä, eikä hotellin yleisessä käytössä olevan kattoterassin näkymissäkään ole valittamista.

rooma trastevere nikis collection hotelli kokemuksia majoitus

rooma trastevere nikis collection hotelli parveke kokemuksia majoitus

Ruokaa, ruokaa ja ruokaa – best!

Aamiaiscroissantit haemme joen toisella puolella sijaitsevasta, ihan ehdottomasta suosikkikahvilastamme I Dolci Di Nonna Vincenzasta ja nautimme ne hedelmien ja kahvin kera rauhassa omalla parvekkeellamme kuunnellen ja katsellen naapuritaloista kuuluvaa astioiden kilinää ja ulkona kuivuneiden pyykkien vetämistä ikkunasta sisään. Vilkkaiden viikonloppuiltojen lisäksi tällaiset hiljaiset aamut ovat Trasteveren parasta antia – arkiaamuisin kujilla kiirehtii vain lapsia reput selässään kouluun, joista muutamat potkivat jalkapalloa seinää vasten ja kiireettömät eläkeläiset istuskelevat kahviloiden terasseilla siemailemassa espressojaan kiertelevältä myyjältä ostamaansa päivän sanomalehteä lukien.

Nälkä ei pääse yllättämään missään vaiheessa päivää; siitä pitävät huolen Italialainen ruokakulttuuri ja Trasteveren lukuisat ravintolavaihtoehdot, joista löytyy jokaiselle jotakin. Me emme tällä reissulla hifistele ruokien suhteen, vaan valitsemme lounas- ja illallispaikoiksi ravintolat, joihin pääsee lyhyellä jonotuksella tai hyvällä tuurilla suoraan sisään (pöytävaraus kannattaa tehdä, jos haluaa tiettyyn aikaan tiettyyn ravintolaan!). Pääsemme maistamaan sekä hyviä että ihan mielettömän hyviä annoksia, joista jälkimmäiseen kuuluu Osteria Nannarella, jonka Tonnarello Nannarella lienee elämäni paras pasta-annos!

nannarella trastevere paras pasta roomassa ravintola rooma
Osteria Nannarella on kaiken somehehkutuksensa ansainnut!

 

pizza marinara trastevere ravintolat kokemuksia
Kuvan annos on heti erään piazzan vieressä sijainneesta ravintolasta, jonka nimeä en muista. Huonoa ruokaa ei taida mistään saada, mutta parhaat ravintolat löytyvät kyllä hieman syrjäisemmiltä kujilta.

 

aamukahvi roomassa trastevere kahvilat kokemuksia
Buongiorno!
Mitä tehdä Trasteveressa?

Eksy! Kiireetön ja päämäärätön kiertely toinen toistaan suloisemmilla ja boheemeilla kujilla on parasta, mitä voit Trasteveressa tehdä! Vain kiertelemällä löydät parhaimmat kahvilat, pikkuputiikit, kirkot, museot, torit, leikkipuistot, aukiot suihkulähteineen ja värikkäimmät kasvien koristamat parvekkeet!

trastevere rooma kadut talot valokuvia kokemuksia

trastevere rooma kadut talot valokuvia kokemuksia
Eksyminen pikkukujille on parasta, mitä Trasteveressa voi tehdä!

 

Lähistöltä löytyy myös tutustumisen arvoisia nähtävyyksiä. Yksi niistä on näköalapaikka, josta voi ihastella maisemaa pitkälle Rooman kattojen ylle ja jota koristaa upea suihkulähde Fontana dell’ Acqua Paloa. Ei ihan yhtä iso ja koristeellinen kuin Trevin suihkulähde, mutta erittäin varteen otettava ja myös näyttävä vaihtoehto jos mielit saada kivoja kuvia fontanan edessä ilman väkijoukkoja!

suihkulähde rooma näköalatasanne trastevere fontana dell' acqua paloa

mausoleo ossario gianicolense garibaldino
Mausoleo Ossario Gianicolense sijaitsee näköalatasanteelle vievän reitin varrella.
Basilica DI Santa Maria Trastevere rome rooma
Basilica di Santa Maria, eli yksi Rooman vanhimmista kirkoista, sijaitsee myös Trasteveressa.

 

tiber joen rannalla trastevere sijainti nähtävyydet kokemuksia
Lähempänä Tiberjokea Trasteveren arkkitehtuuri muuttuu koristeellisemmaksi ja melkein heti sillan jälkeen löydät kaikki Rooman tunnetuimmat nähtävyydet.

 

Voi, ikävä takaisin Trastevereen iskee jo heti näitä kuvia katsellessa! Mikäli matkasi suuntautuu Roomaan, suosittelen ihan ehdottomasti edes poikkeamaan joen toisella puolella Trasteveren tunnelmasta nauttimassa! Tai peräti majoittumaan siellä ja aistimaan aitoa paikallista elämää ja kulttuuria

elsalinnean allekirjoitus

www.elsalinnean.com

@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean 

3

Tällä artikkelilla on 24 kommenttia

 1. Mari / Maailma kotina

  Oma kokemus on, että vaatimattomissa puitteissa on paras ruoka????

  1. elsalinnean

   Näin se taitaa tosi usein mennä! ????

 2. finintirol

  Sama kokemus ruasta Italiassa, että vaatimattomammassa paikassa ja kauempana turistirysistä on parempi ruoka. Rooman ruosta on sellainen kokemus, jotta se on ollut heikointa mitä olen Italiassa syönyt. Nämä ruokailut tapahtuivat jossakin historiallisessa keskuksessa keskellä turistimassoja.

  Idyllisen näköinen alue tuo Trastevere ja miten olisikaan nuo kauniisti ikääntyneet auringon oranssiset seinät kauniimpia ilman noita töherryksiä.

  1. elsalinnean

   Jep, näin on!
   Ja totta, mekin syötiin kerran ihan keskustan nähtävyyksien lähellä. Ei syöty toista kertaa.. ????

   Harmi tosiaan, että moni seinä oli sotkettu, vaikka graffitien joukosta löytyi kyllä hienojakin maalauksia! Sotkuja kyllä monena aamuna oltiin maalaamassa piiloon ????????????

 3. Minä olen tykästynyt Trastevereen. En ole koskaan siellä majoittunut, mutta aina käy niin, että Roomassa ollessa siellä tulee vietettyä paljon aikaa. Kerrassaan hieno paikka!

  1. elsalinnean

   Jep, tällaisia kokemuksia olen kuullut paljon, enkä yhtään ihmettele – Trastevere on oikeestikin ihana!

 4. Cilla Maria Travel

  Tästä alueesta minäkin tykkäsin! Ja mitä tulee Italian ruokapuoleen, niin olen törmännyt parhaisiin ruokiin nimenomaan Roomassa ja toiseksi Napolin seudulla. Pohjoisessa ruoka taas on ollut melkein aina pettymys :/

  1. elsalinnean

   Kiva kuulla! 🙂 Oho, isoja eroja kyllä sit eri puolilla maata. Napolin pizzat täytyisi kyllä joskus päästä kanssa maistamaan…

 5. Terhi

  On aina mukavaa lukea kokemuksia Roomasta. En iyhtään ihmettele, että ruoka on ollut hyvää sillä italialainen keittiöhän on maailman paras!

  1. elsalinnean

   Jep, se tosiaan on, nam!

 6. Anne | Elämää Nomadina

  Trasteveren alue kuulostaa ja näyttää varsin viehättävältä! Omasta ainoasta matkasta Roomaan on jo niin kauan, että en muista missä siellä sillon majoituttiin ja kuinka laajalti kaupunkia kierrettiin päänähtävyyksien lisäksi, joten selkeästi olisi aika uudelle kierrokselle 🙂

  1. elsalinnean

   Se on! Jotenkin ainutlaatuinen tunnelma siellä. Roomassa tuskin voi käydä liian monta kertaa.. 🙂 <3

 7. Pirkko / Meriharakka

  Kunnollisesta Rooman vierailusta on jo aivan liian kauan aikaa ja muistot tästäkin alueesta siis aivan liian haalistuneita. Nyt on jo olemassa vähän kevyttä vakavampi suunnitelma käydä kertaamassa kaupunkia – ja toivottavasti myös Trasteverea – ensi vuonna. Pitääpä laittaa hotellivinkki mieleen!

  1. elsalinnean

   Oi, Rooma onnistuu varmasti hurmaamaan joka kerta! Ja hei kiva, kannattaa bookata ajoissa, ainakin jos jonkun tietyn huoneen haluaa 🙂

 8. Näyttää miellyttävältä paikalta viettää aikaa! En muista piipahdinko vuosia sitten Rooman matkalla tällä alueella ollenkaan, mutta täytyy pitää mielessä jos sinne suunnalle tulee reissattua.

  1. elsalinnean

   Sitä se todella on! 🙂

 9. Merja / Merjan matkassa

  Trastevere on ihana! Käytiin siellä keväällä, kun vietettiin Roomassa pitkä viikonloppu. En ole siitä reissusta vielä kirjoittanut blogiin, mutta tarkoitus olisi juurikin Trastevere näkökulmalla.

  1. elsalinnean

   Oi, vähänkö kiva! Jään mielenkiinnolla odottelemaan sun postausta sieltä! <3

 10. En ole käynyt Roomassa, vaikka monessa muussa paikassa Italiassa onkin tullut käytyä, mutta silti tiedän Rooman Trasteveren. Ihan kaikki kehuvat sitä! ???? Sitten kun Roomaan tulee mentyä, niin Trastevere olisi varmasti hyvä paikka majoittua.

  1. elsalinnean

   Joo, enpä ole kuullut myöskään yhtään negatiivista kommenttia alueesta 🙂 Suosittelen kyllä majoituspaikkana ja ihan muutenkin!

 11. Omasta Rooman reissustani on niin kauan, että en pysty varmaksi sanomaan, olenko vaellellut Trasteveren alueella. Pikaisella vilkaisulla geokätkökarttaani on ainakin lähistöllä muutama löytö eli hyvin paljon mahdollista, että tuolla on tullut oltua. En itse asiassa edes muista, missä olen asunut. Hyvä syys siis lähteä jossain vaiheessa verestämään muistoja:)

  1. elsalinnean

   😀 Se on kyllä tosi hyvän kävelymatkan päässä keskustasta, joten hyvin mahdollista tosiaan! Ei muuta kuin uutta reissua suunnittelemaan!

 12. Täytyy laittaa tämä naapurusto mieleen kun meillä on jo pidempään ollut suunnitteilla reissu Roomaan tai ylipäätään Italiaan. Näistä ruokakuvista alkoi heti tulla nälkä, sillä itselle tulee aina Italiasta mieleen se mieletön ruoka mitä siellä on. Nam nam!

  1. elsalinnean

   Vahva suositus Roomalle ja Trasteverelle! Ihan jo vaikka ruoankin takia 😉

Vastaa