Lisää lähiruokaa, kiitos!

Kaupallinen yhteistyö Kinnarin Tila

Miksi lähiruokaa kannattaisi suosia ja mitä konkreettisia tekoja olen tehnyt sen lisäämiseksi omissa ruokavalinnoissani? Ota vinkit talteen postauksesta!
lähiruroan lisääminen lähiruoka lahti kinnarin tila
Syyt lähiruoan lisäämiselle

Kesä, aurinko, kuuma grilli ja tuoreet, lähellä tuotetut raaka-aineet; siinäpä rennon ja onnistuneen kesän resepti!
Mun tavoitteena on ainakin tänä kesänä nimittäin lähiruoan käytön lisääminen! Kesäkuukaudet ovatkin siihen juuri otollinen aika, sillä mikäpä onkaan parempaa kuin hakea torilta (tai lähikaupan pihan myyntikojusta) tuoreet herneet ja mansikat – ah!
Tuoreus ja maku ovat myös aivan eri luokkaa kuin vastaavilla Välimeren takaa lennätetyillä raaka-aineilla. Makuelämyksen lisäksi myös hiilijalanjälkesi kiittää!

” Lähiruoka on tuoretta ruokaa, joka kulkee kuluttajalle lyhyen matkan vain muutaman toimijan kautta.

Lähiruuan valitsemiseksi on paljon hyviä perusteita:

  • Lähiruuan reitti ruokapöytään on lyhyt.
  • Ostamalla lähiruokaa tuetaan alueen ruokaketjua ja paikallista ruokakulttuuria.
  • Lähiruuan tuotanto luo työpaikkoja ja tuloja alueen asukkaille ja vahvistaa näin alueen taloutta.
  • Valitsemalla lähiruokaa voi itse vaikuttaa oman alueen ympäristön tilaan. ”

Lähde: ruokatieto.fi

lähiruroan lisääminen lähiruoka lahti kinnarin tila okeroisten mylly

Kaikkien edellä mainittujen syiden innoittamana olen alkanut tehdä konkreettisia tekoja jääkaappini täydentämiseksi entistä enemmän lähellä tuotetulla ruoalla seuraavilla keinoilla;

1. Tarkkailemalla kaupassa entistä paremmin tuotepakkauksia! ”Kotimaiselta tuottajalta” tulevan tuotteen alkuperämää saattaakin pakkausmerkintöjä lähemmin tarkastellessa paljastua olevan esimerkiksi jossain ihan toisessa Euroopan maassa!

2.  Suosimalla lähiseudultani löytyvien yritysten verkkokauppoja, tehtaan- tai tilamyymälöitä. Esimerkiksi Kinnarin Tilan tilamyymälä Hollolan Soramäessä, on sekä tuotteidensa, että jo miljöönsä puolestakin tutustumisen arvoinen paikka! (Postauksen kuvat ovat Okeroisten myllyltä, jossa myymälä toimi aiemmin – söpö paikka tämäkin!)

3. Pyörähtämällä torilla, kauppahallissa tai myyjäisissä; näistä bongaa aina herkullisia, paikallisia tuoteuutuuksia!

4. Keräämällä talteen metsästä löytyvät superfoodit! Mustikat siis. Tänä kesänä ajattelin laajentaa tätä harrastusta myös puolukoiden ja kanttarellien poimimiseen (jos vain löydän; kukaan ei ole vielä suostunut paljastamaan parhaita sieniapajiaan mulle!).

5. Hyödyntämällä omaa pihaa (Myös parveke, viljelyspalsta tai sukulaisten puutarhoissa vieraileminen ajavat varmasti saman asian!). Mm. omenat, vadelmat ja raparperit olenkin saanut jo tontiltamme aina kerättyä, mutta takapihallemme parhaillaan nousevan kasvihuoneen myötä valikoiman pitäisi tänä kesänä laajentua, jee! Haaveissa on kuvanmukainen sato, mutta luulenpa, että tämä ensimmäinen kasvihuonekesä menee ihan vain harjoitellessa.

lähiruroan lisääminen lähiruoka lahti kinnarin tila höyryttämättömät kaurahiutaleet

Ihan kaikkea ei kuitenkaan voi, eikä kannata edes yrittää, kasvattaa itse! Sitruunat ostan jatkossakin marketin hedelmäosastolta (vaikka eilen melkein jo nappasin ostoskärryihin sitruunapuun taimen…), kananmunat hankin tilalta, joissa jossa kanojen elinolot ovat kunnossa ja kaurapeltoa en aio takapihallemme alkaa viljelemään, vaan jätän sen homman Kinnarin Tilan ammattilaisille Äkkiäkös sitä sitten polkaisee vaikka pyörällä hakemaan tuoreet, höyryttämättömät kaurahiutaleet aamupuuroon lähikaupan hyllyltä tai suoraan tilamyymälästä Hollolasta!

lähiruroan lisääminen lähiruoka lahti kinnarin tila okeroisten mylly

Oletko Sä jo tutustunut oman asuinalueesi lähiruokatarjontaan? 🙂

Ihanaa, aurinkoista viikonloppua ja onnea kaikille koulunsa tänään päättäneille!
(Psst, lähiruokalahjat ovat ihania! Vaikka valmistuneelle, synttärilahjaksi tai mökkiviemisiksi tai opettajalle muistamiseksi – sellaisen kanssa lähtivät meidänkin lapsemme tänään todistuksia hakemaan )

allekirjoitus

@elsalinnean 

3

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

    1. elsalinnean

      Onpa kiva kuulla! ☀️😊

Vastaa