Laskiaisen lohipiirakka

* Reseptin kalat saatu pr-lahjana | Kalaneuvos

Laskiaissunnuntain iltapalaksi sopii hyvin tämä mehevä, suolainen kylmäsavulohipiirakka. Kalan kaverina täytteissä maistuvat feta, tomaatti, basilika ja valkosipuli – nam!

kylmäsavulohipiirakka ohje maidoton helppo suolainen piirakka lohipiirakka resepti kalaneuvos elsalinnean

Lähes tämän lohipiirakan kaltainen resepti on esiintynyt aiemminkin blogissa (katso Pääsiäisen maidoton kanapiirakka) . Pyörää on turha keksiä uudestaan; toimivaa perusohjetta on helppo muokata täytteitä vaihtelemalla. Ota tästä talteen siis resepti kalaisammasta versiosta maidottomasta, suolaisesta piirakasta!

Laskiaisen lohipiirakka – ohje (maidoton)
  • 400g valmista piirakkataikinaa tai mieleiselläsi ohjeella valmistettu piirakkapohja
  • 1 prk (2dl) sipulin makuista kaurakermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 pkt (150g) Kalaneuvos kylmäsavulohifilee-siivuja
  • n. 100g kirsikkatomaatteja
  • n. 100g vegaanisia juustokuutioita
  • 5-10 basilikanlehteä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • n. 10 cm pätkä purjoa

Vuoraa piirakka- tai irtopohjavuoka (n.22-26cm) leivinpaperilla. Painele huoneenlämpöinen piirakkapohja vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita kaurakerma ja kananmunat kulhossa.
Asettele piirakkavuokaan pilkotut kylmäsavulohifileet, purjo ja tomaatit, murskattu valkosipulin kynsi, basilika ja juustokuutiot. Kaada päälle muna-kermaseos.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 30min.

Isommassa vuoassa piirakka kypsyy nopeammin, joten tarkkaile uunia; piirakka on valmis, kun täyte on hyytynyt ja saanut hieman ruskeaa väriä pintaan. Varo paistamasta liian pitkään, jotta kalafileet eivät pääse liian kuiviksi.

Piirakka on parhaimmillaan uunituoreena, mutta mehevöityy myös kivasti yön yli jääkaapissa vetäydyttyään!

kylmäsavulohipiirakka ohje maidoton helppo suolainen piirakka lohipiirakka resepti kalaneuvos elsalinnean

Ihanaa, aurinkoista laskiaissunnuntaita!

elsalinnean allekirjoitus

www.elsalinnean.com

@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean 

4

Vastaa