Kiljahduksia ja kalastusta, eli kokemuksia telttailusta Evolla

Kotimaanmatkailu ja luontoretkeily ovat olleet ihan tämän kesän ykkösjuttuja! Enkä puhu nyt vain omasta puolestani; somen perusteella yksi jos toinenkin on valinnut majoitusvaihtoehdokseen hotellin sijaan teltan, mahtavaa! Mekin päätimme karata helteistä viikonloppua pakoon metsän viileyteen, Evon retkeilyalueelle Hämeenlinnaan. Miten meni ensimmäinen telttareissumme koko perheen voimin; sen voit lukea postauksesta!

evo vähäkoukkujärvi poseland
Vähä-Koukkujärven ympäri pääsee pitkospuita ja siltoja pitkin kulkemalla. Paikka on superkaunis!

 

Telttailutreeniä?

Telttareissu ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta kenellekään meistä; emme vain ole koskaan telttailleet kaikki yhdessä, vaan jokainen tahollamme erilaisilla kokoonpanoilla. Koira tosin ei olllut aiemmin ollut mukana, ja näin jälkiviisaana voisi sanoa, että pieni harjoittelu ennen reissua olisi voinut olla ihan hyvä idea. Teltassa nukkuminen ja retkeily muutenkin sujuivat Lililtä hyvin, mutta teltan ovi ei auennutkaan samoin kuin kotona; tästä on nyt muistona koiranmentävä kolo oven hyttysverkossa, hups. No tämän toimenpiteen jälkeen Lilin omatoiminen kulkeminen telttaan ja ulos sujuikin näppärästi.

telttailu evolla poseland

Helppoa retkeilyä ja pieniä kalastajia

Myös Evon retkeilyalue oli meille ennestään tuttu; tämän, sekä kohteen ”helppouden” (mm. hyvät reitit, valmiit polttopuut, ulko-wc:t) ja loistavien kalastusmahdollisuuksien vuoksi se oikeastaan retkikohteeksemme valikoituikin. Evon kalastusalueille on istutettu lohikaloja, ja Vähä-Koukkujärvellä, jossa majoituimme, on kalastus sallittu vain 12-vuotiailta ja sitä nuoremmilta.

Onneksi meillä onkin innokkaita pieniä kalastajia, eikä tyhjän kylmälaukun kanssa tarvinnut tältäkään reissulta kotiin palata, vaikka aluksi siltä näyttikin.
Kala ei tuntunut syövän aluksi millään, kun taas toisella puolen järveä seisovat lapset tuntuivat nostavan lohia vähän väliä riemunkiljahdusten saattelemana. Kun ilta alkoi hämärtää, päätimme mekin siirtyä heittelemään virveliä paremmille apajille. Tämä siirto kannatti, sillä pian kuului kiljahduksia meidänkin laiturilta; ”Nyt tarvitaan haavia, kala on koukussa!”

koukkujärvi evo poseland
Mikä maistuisikaan paremmalta kuin nuotiolla paistetut, lämpöiset voileivät?

 

kokemuksia evo poseland
… no, grillatut vaahtokarkit saattavat viedä voiton jopa voileivistä!

 

Retkiruoka valmistui kätevästi nuotiopaikalla, johon sai hyvin kannettua tavarat suoraan tietä pitkin parkkipaikalta. Teltalle oikaisimme kantamusten kanssa pienempiä polkuja pitkin; seuraavalle reissulle otan ehdottomasti vieläkin vähemmän tavaraa mukaan! Esimerkiksi kolmea eri vaihtovaatekerrastoa ei yhden yön retkelle tarvita…
Tosin ruoan määrässä en aio jatkossakaan pihistellä! Mielummin liikaa kuin liian vähän ruokaa; nälkäkiukkuinen telttailija ei juuri retkitunnelmaa kohota.

telttailu evolla
Psst, kalastusluvat kannattaa ostaa jo ennen Evolle saapumista! Meillä ei toiminut nettiyhteys täällä ollenkaan, joten luvat hankkiakseen oli ajettava takaisin kaupunkiin päin parempien yhteyksien luo.

 

Meidän perheeltä siis lämmin suositus Evolle retkikohteena! Saattoipa pieni telttailukärpänenkin puraista – saa nähdä, mihin suuntaamme seuraavaksi retkeilemään! Tosin sitä ennen täytynee korjata se oven hyttysverkko…

Onko sun kesään kuulunut telttailua tai luonnossa liikkumista jollain muulla tavoin?

 

allekirjoitus

@elsalinnean

9

Tällä artikkelilla on 4 kommenttia

 1. hennajyrkinen

  ihanan ja rauhallisen näköistä! mä kyl myönnän et en oo ala-asteen jälkeen telttailut.. pitäs kyllä ottaa tavotteeksi joku telttaretki joskus.. ehkä.. ;D

  1. elsalinnean

   Jep! Muutaman vuoden tauko siis sulla.. 🙂 Ehkä joku kerta sit, jos innostut! 😉

 2. Nonna

  Evolla on kyllä paljon kaikkea ihanaa ja monia eri vaihtoehtoja yöpyä, jos se teltta ei ole oma juttu 😊 Mua ei teltta haittaa, mutta ötökät haittaa 😁

  1. elsalinnean

   No totta! Evon mökit on upeen näköisiä kanssa! Hahaa, niitä siellä kyllä riitti… 🙂

Vastaa