Jos mielesi tekee jotain kevyttä ja suklaista (kyllä, tällainenkin yhdistelmä on mahdollinen!), on tämä kahden ainesosan suklaamousse sua varten!
Tästä reseptistä piti alunperin tulla jotain ihan muuta kuin suklaamousse, vaan toisin kävi. Mutta usein ne parhaat ohjeet syntyvätkin juuri sattuman kautta!
Kookosmaidosta ja tummasta suklaasta valmistuva mousse sopii tammikuussa sesongissa olevan veriappelsiinin kaveriksi täydellisesti – siinä on jotain jaffakeksimäistä, nam! Mutta ihan yhtä varmasti tätä vegaanista ja sokeritonta suklaavaahtoa voi yhdistellä monen muun hedelmän ja marjan kanssa ympäri vuoden.
Kahden ainesosan suklaamousse (sokeriton, vegaaninen)
1 tölkki kookosmaitoa
1 levy tummaa, sokeritonta suklaata (esim. Panda)
Sulata suklaa vesihauteessa (tai mikrossa, jos haluat oikoa mutkat suoriksi).
Vatkaa jääkaappikylmä kookosmaito ja sulatettu suklaa vaahdoksi.
Nosta mousse hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Tarjoile tuoreiden hedelmien tai marjojen kanssa.
@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean
10