Juhannusviikonlopun 7 parasta

Juhannus on yksi mun juhlapyhien suosikeista. Keskikesän juhlaan kiteytyy rentous, kiireettömyys, yhdessäolo sekä ruoasta ja luonnosta nauttiminen. Näitä kaikkia sisältyi kuluneeseen viikonloppuun mökkimaisemissa; mun TOP 7 juhannuskuulumiset voi kurkata postauksen kuvista.

kukkaniitty auringonlasku juhanusyö valokuvaus elsalinnean blogi poseland

1.

Kesäyön valo ja tunnelma ovat ihan omaa luokkaansa. Vaikka kuinka liputan riittävän unen puolesta, saavat nämä taianomaiset yöauringon kultaamat maalaismaisemat myös minut valvomaan puolille öin. Koska kuuluuhan se nyt ihan olennaisena osana juhannukseen! <3 Joskus voi olla jopa enemmän hyvinvointia edistävää nauttia ja fiilistellä lämpimien, valoisien kesäöiden tunnelmaa kuin mennä nukkumaan kurinalaisesti kello 22.00.

kesädrinkki limoncello prosecco kivennäisvesi lime minttu kesäjuoma elsalinnean

2.

Ihmiset. Vietimme juhannusta mökillämme 14 ihmisen ja 3 koiran porukalla. Menoa ja meininkiä siis riitti, mutta mikäs sen parempaa!
Ps. Kuvassa juhannusaaton alkumaljat, joissa proseccoa, limoncelloa, kivennäisvettä, limeä ja minttua – tämä kesädrinkki menee ehdottomasti jatkoon!

juhannusruoka kesäruoka laiturilla elsalinnean

3.

Juhannusruoka! Tai kesäruoka ihan ylipäätään. Kun jokainen valmistaa yhteiseen pöytään jotain, saadaan aikaan aika herkullinen kattaus. Mulla meinasi tulla, kuten yleensä, kiire kauppareissun ja ruokien valmistamisen suhteen, joten turvauduin suolaisen piirakan vakioreseptiini. Tällä kertaa tein kana- sekä tofuversiot.

soutuvene juhannus kesä elsalinnean poseland

4.

Mökkeily. Tämä ei kai selityksiä kaipaa? Ollaan vietetty viime vuosina muutama kaupunkijuhannus, mitkä ovat olleet ihan hauskoja kokemuksia myös, mutta mökki on aina mökki. Kaikki se veden ja luonnon läheisyys on täydellinen keino rentoutumiseen ja arjesta irti päästämiseen sekä palautumiseen. Jopa niin tehokas, ettei kukaan edes jaksanut pestä juuri talvisäilytyksestä nostettua soutuvenettä ennen vesille lähtöä – juhannusmood todellakin saavutettu!

järvi moottorivene kesä elsalinnean

5.

No se veneily! Soutamisen lisäksi kävimme ajelemassa moottoriveneellä rannan paahdetta karkuun ja ihastelemassa lähisaarten maisemia. Myös puhallettavilla flamingoilla ja muilla vesileluilla seilaaminen mökkirannassa oli tämän juhannuksen juttu – lapsia (ja koiraa) ei ainakaan meinannut saada ylös järven viileydesä millään!

britakakku maidoton gluteeniton marjat elsalinnean

6.

Mainitsinko jo juhannusruoan? <3

kukkaniitty auringonlasku kesäyö juhannus elsalinnean blogi poseland

7.

Se, että koko kesä on vielä edessä! Vaikka juhannus kuinka olisi keskikesän juhla, olen sitä mieltä, että siitähän kesä vasta alkaa! Johtuu ehkä osittain myös siitä, että mun kesäloma alkaa usein juuri juhannuksen jälkeen. Tänä vuonna töitä on vielä viikko edessä; mutta sehän tarkoittaa, että nyt voi jo alkaa laskea päiviä kiireettömien, helteisten lomapäivien alkuun!

Toivottavasti myös sä olet saanut viettää rentouttavan, just sun näköisen juhannuksen!

elsalinnean allekirjoitus

www.elsalinnean.com

@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean 

1

Vastaa