Joulun tekemättömyyslista

8 yötä jouluun!
Nyt viimeistään on aika tehdä vastaisku lattiasta kattoon ulottuville tehtävälistoille ja taltuttaa alkava joulustressi.
Siispä kynää ja paperia esiin; nyt kirjoitetaan joulun tekemättömyyslista!

joulustressi välttäminen vinkit tekemättömyyslista poseland elsalinnean

Rusinat pullasta -joulu

Jos myrskyisä marraskuu jotain opetti, niin sen, että kaikesta turhasta tekemisestä ja stressaamisesta voi ja kannattaakin karsia! Tämän aion muistaa myös joulun hiipiessä kotiin. Joskus joulussakin vähemmän on enemmän. 

Valmistelua joulun alla toki riittää, siitä ei pääse mihinkään. Mutta tänäkin vuonna muistuttelen itseäni, että se riitää, kun hoitaa vain ne asiat, mitkä on pakko saada tehdyksi – aika monesta stressaavasta jouluhommasta tai niihin liittyvistä ajatusmalleista voi hyvällä omalla tunnolla luopua! Olkoon tämä siis sellainen rusinat pullasta -joulu!

Varmistaakseni rennomman joulun odotuksen, kirjasin ylös oman tekemättömyyslistani. On aina helpompi sitoutua asioiden tekemiseen, tai niiden tekemättä jättämiseen, kun ne laittaa paperille.
Kokeile vaikka; kopioi mun listani tai tee ihan omanlaisesi versio!

joulustressi välttäminen vinkit tekemättömyyslista poseland elsalinnean metsä

Tänä jouluna EN…

… tunne huonoa omaatuntoa siitä, että itse tehdyt joulukortit jäivät taas lähettämättä. Ja tekemättä. Vaikka käsin näperreltyjä joulukortteja on ihana saada, on WhatsAppissa lähetetty joulutervehdys ihan yhtä hyvä – ekologisempikin!

… siivoa kaappeja! Klassikko. Siivoaako joku oikeasti kaikki kaapit ennen joulua? Miksi?

… tee sen suurempaa joulusiivousta muutenkaan! Koiran ja kahden lapsen kanssa koti on aina täynnä tassuista kulkeutunutta hiekkaa ja keskelle lattiaa unohtuneita parittomia sukkia, oli sitten arki taikka juhla. Koti saa näyttää ja tuntua sisustuslehden kansikuvan sijaan kodilta joulunakin

… vietä koko joulua puhelimen ruudun läpi! Pidin koko viime joulun sometaukoa, mikä oli yksi parhaista päätöksistä ja mahdollisti 100% läsnäolon joka tilanteessa.

… ota paineita täydellisestä joulusta. Juurikin some luo helposti illuusiota mitä upeimmista jouluhetkistä. Niitä on kiva katsella, kunhan muistaa, että ne ovat vain pintaraapaisu jokaisen elämästä. Ja toisinaan totuus kuvan takana saattaa olla ihan muuta, miltä se näyttää.

… syyllistä itseäni minkään jouluruoan syömisestä! Tai kompensoi herkuttelua lisäämällä liikuntaa. Tiedän olevani onnekas, sillä nämä asiat ovat ihan peruskauraa ympäri vuoden, mutta yhtä lailla tiedostan tosi monen kamppailevan edellä mainittujen tapojen kanssa nimenomaan jouluna. Siksi tämä muistutus jo nyt! Vinkkejä joustavaan joulusyömiseen on tulossa enemmän seuraavassa postauksessa!

joulustressi välttäminen vinkit tekemättömyyslista poseland elsalinnean metsä

Enkä myöskään aio ahdistua siitä, jos joku tekemättömyyslistan asioista ei toteudukaan suunnitellusti. Eikös joulun valmisteluissa ole tärkeintä fiilis – ei se, sujuuko kaikki juuri suunnitelmien mukaan? Koska harvoin sujuu 😉

Mitä asioita sun joulun tekemättömyyslistalle tulisi?

elsalinnean allekirjoitus

www.elsalinnean.com

@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean 

6

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

 1. Hannahtuulia

  Just loistava lista! ? Ja siis jouluna pidettävä sometauko kuulostaa just siltä mitä oikeesti tarttee. Sometaukoilu ympäri vuoden tekis terää kyllä luovalle ajattelulle. Tässä on mukavasti tulossa nyt stressitön joulu ja se on oikeestaan tavoite. Teen joulusiivousta sen verran ku tuntuu hyvältä, koristelen koska haluan ja ihanaa hetkeksi hellittää ja syödä mitä mieli tekee ? ihanaa tulevaa joulua sinne!

  1. elsalinnean

   Hei kiva kuulla! Aika superhyvän kuuloiset tavoitteet; stressittömyyttä ja rentouttakin kannattaa välillä just suunnitelmallisesti tavoitella! <3 Sometauko on yksi helppo keino vetää vähän happea!
   Ja samoin, ihanaa joulua sulle! 🙂

Vastaa