Ihan lomalla! Ja ihan flunssassa – eli kuulumisia viime päiviltä

Hoksasin juuri, että viimeisimmästä ihan rehellisestä ”mitä kuuluu” -postauksesta on jo vierähtänyt turhankin pitkä aika!

Asiapitoisempia postauksia on kiva kirjoittaa, mutta muiden blogeja lukiessani nautin nimenomaan sellaisten vähän kevyempien, ihan tavallisesta arjesta kertovien tekstien lukemisesta. Kirjoittaja tulee niiden kautta jotenkin enemmän tutuksi. Siinäpä on jo riittävästi syitä saada vastaavanlaisia postauksia tähänkin blogiin lisää!

helsinki green hippo roobertin herkku

Ja sitä perusarkea täälläkin on viime aikoina eletty. Pienen poikkeuksen tavallisiin rutiineihin on tehnyt tällä viikolla alkanut koulujen talviloma. Sen aloitimme minireissulla Helsinkiin. Autolla en uskalla sinne, tai mielellään edes moottoritielle, lähteä ajelemaan, joten junassa matkustaminen tulee näillä meidän perheen tyttöjen reissuilla tutuksi.

Tutuksi tulivat päivän aikana taas muutamat Helsingin söpöt ravintolat sekä tietenkin keskustan vaateliikkeet. Luulenpa, että Roobertin herkku kiilasi kaikkien mielestä päivän lempparipaikaksi, nam! (Green Hippon ruoat ansaitsevat kyllä myös maininnan; sieltä saa aina 100% varmuudella supermaistuvan lounaan!)

Hurjan kylmästä pohjoistuulesta huolimatta kevään ensimmäiset vähän jo lämmittävät auringonsäteet tuntuivat superhyviltä! Päivä oli muutenkin onnistunut. Ei tarvitse kuin vähän päästä pois kotoa ja tutuista maisemista, kun pääsee jo ihan lomafiilikseen!

kaalilaatikko, salitreeni, aamupala, leffapäivä

Ja mitäpä olisi loma ilman (lasten)leffaa! Tällä kertaa mua ei huolittu mukaan muuta kuin kuskiksi. No, onneksi aina pääsee salille! Elokuvan jälkeen saatiin meille vielä yökyläilijä. Lasten touhutessa omia juttujaan mä preppailin,  jo ensi viikon työviikkoa silmällä pitäen, ensimmäistä kertaa elämässäni kaalilaatikkoa. En muistanutkaan, miten hyvää se on!

Ihan superfoodin veroisia ravintoarvoja sisältävän kaalin popsiminenkaan ei pelastanut kimppuun hiipivältä flunssalta. Ah, niinpä tietenkin, sairastan tyypillisesti aina lomilla. Kuume on pitänyt mut tiukasti sängynpohjalla viimeiset pari päivää, mutta onneksi pikkuhiljaa olo ja energiatasot alkavat palautua normaaliksi (kop, kop, kop!). Mikä tauti tämä ikinä olikaan, on se huolehtinut tehokkaasti siitä, että lomalla on tullut myös levättyä!

omakuva ja kasvit

Nyt pidän sormet ristissä, että huomenna olisi jo kuumeeton päivä ja ehdittäisiin tehdä vielä jotain spessumpia lomajuttuja. Varsinkin näin upeiden kevätkelien jatkuessa mieli tekisi ajella ainakin mökille ulkoilemaan!

Vaikka olenkin sitä mieltä, että arkea eikä varsinkaan lomaa tule suorittaa, kaipaa sitä kuitenkin jotain muuta kuin vain kotona hengailua, mikä on sopivissa määrin ihanaa sekin! Ja liikaa samoja nurkkia tuijotellessa sitä alkaa kuin huomaamatta laittaa sisustusta aina uusiksi! Huonekasvien multien ja ruukkujen vaihtamisesta on hyvä aloittaa…

Hei mutta kertokaas, mitä mieltä olette; onko tällaiset kevyemmät, nopeasti kuulumisista kirjoitetut ja puhelimen kameralla kuvatut, postaukset virkistävää vaihtelua vai ihan turha juttu?

elsalinnean allekirjoitus

www.elsalinnean.com

@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean 

2

Vastaa