Helppo omena-aroniamehu

Kun omenapuiden ja pihaa reunustavien marja-aroniapensaiden oksat notkuvat runsaan sadon painosta lähes maahan asti, on aika kerätä nuo vitamiinipitoiset herkut talteen. Keittämällä sadon mehuksi saat hyödynnettyä sekä omenat että aroniat yhdellä kertaa!

helppo omena-aroniamehu marja-aroniamehu mitä tehdä aronioista mehu ilman mehumaijaa

Piha-aitojen superfood

Beetakaroteenia, B1-, B2-, B6-vitamiineja, C-, E- ja K-vitamiinia, antosyanideja, polyfenoleja, kvinik-happoa, booria, jodia, kuparia, mangaania, magnesiumia, molybdeeniä ja rautaa ja valtava määrä antioksidantteja. Huh, melkoisia superfoodeja ovat monen suomalaisen piha-aidat pullollaan!

Jos et ole aikaisempina vuosina hyödyntänyt marja-aronioita (vielä taitaa istua aika tiukassa käsitys siitä, että aroniat olisivat myrkyllisiä), kannattaa tänä syksynä kerätä kaikki talteen! Aronia on melko kirpeä ja karvas sellaisenaan, mutta makeampiin makuihin yhdistettynä ihan loistavan raikas lisä vaikkapa smoothieen.

Kuten joka syksy, tälläkin kertaa pihaamme ympäröivät aronia-aidat ovat marjoista ihan mustanaan. Saadakseni edes suurimman osan marjoista käytettyä, on niille kehiteltävä monenlaisia käyttötarkoituksia. Näin syyskuun alussa, kun yöpakkaset eivät ole aronioiden happamuutta taittaneet, kaipaavat marjat seurakseen jotain lempeämmän makuista. Sitäkin onneksi löytyi omasta pihasta; mehuiksi menevät omenat saivat aronioista oivan makuparin!

Mehun keittää nopeasti ilman mehumaijaa ihan vaan kattilassa, eikä aikaa koko prosessiin mene edes tuntia, sillä tämä omena-aroniamehu on parhaimmillaan juuri keitettynä, höyryävän kuumana syysillan lämmikkeenä.

marja-aronia mehu omenaaroniamehu ilman mehumaijaa helppo mehu

Omena-aroniamehu | OHJE

800g marja-aronioita
1,3kg omenoita (kokonaispaino)
vettä
2dl sokeria (käytin Demerara ruokosokeria, tavallinenkin käy)

Kuutioi omenat reilun kokoisiksi paloiksi. Kaada omenat sekä aroniat isoon teräskattilaan.
Laske päälle vettä niin, että omenat ja marjat juuri peittyvät.
Anna kiehua 30 minuutin ajan.
Kaada mehu siivilän läpi isoon kulhoon. Valuta omenoista ja aronioista viimeisetkin mehut painelemalla.
Kaada sitten mehu takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Anna kiehahtaa nopeasti.

Mehun voit tarjoilla kuumana tai jääkaapissa jäähtyneenä.
Jos maku on liian hapan, voit laimentaa mehua hieman vedellä tai lisätä ripauksen sokeria. Voit myös vaihdella omenan ja aronian määrien suhdetta reseptissä!

marja-aronia mehu omenaaroniamehu ilman mehumaijaa helppo mehu

Ihanaa, alkanutta syyskuuta!

Psst, kurkkaa myös ohje helppoon marja-aroniakiisseliin!

elsalinnean allekirjoitus

www.elsalinnean.com

@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean 

2

Vastaa