Alkukesän, ja mökkeilykauden alun, parhaat herkut? No raparperi ja mansikka tietenkin!
Ne yhdistyvät kivasti myös tässä helpossa ja herkullisessa piirakassa, joka valmistuu nopeasti vaikka mökilläkin. Taikinaan ei tarvita edes sähkövatkainta ja ohjeesta tulee ison uunipellillisen verran; riittää isommallekin porukalle sekä yllätysvieraille!
Tämän maidottoman mansikka-raparperipiirakan ohje on yksi mun vakkariresepteistä. Ihan jo siksikin, että ohje on superhelppo (eikä ainekset ole ihan grammantarkkoja) ja sitä on helppo muunnella satokauden sesongin mukaan. Piirakan täytteeksi olen heittänyt milloin mitäkin; mustikoita, vadelmia, omenoita… Mitä vaan pakkasesta tai omasta pihasta milloinkakin löytyy! Muruseoksen teen piirakan päälle, jos siltä tuntuu; toimii hyvin ilmankin!
Mansikka-raparperipiirakka, uunipellillinen (maidoton), OHJE
Pohja:
- 4 kananmunaa
- 4 dl sokeria
- 4 dl kaurajuomaa (paksumpi barista-maito toimii hyvin!)
- 2 dl margariinisulaa
- 8dl vehnäjauhoja
- 4 tl leivinjauhetta
- n. 1l raparperia ja mansikoita
Muruseos:
- 100g kylmää margariinia
- 2 dl sokeria
- n. 3dl vehnäjauhoja
Lisäksi:
- kaurapohjaista vaniljakastiketta (esim. Oatly)
- tuoreita mansikoita koristeeksi
Sekoita munat ja sokeri, älä vatkaa!
Lisää vuorotellen jauhoja (sekoita leivinjauhe jauhoihin) ja maito-margariiniseosta.
Sekoita tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Asettele pilkotut raparperit ja mansikat pohjan päälle.
Viimeistele piirakka ripottelemalla muruseos.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean
3
Tätä pitää kyl itekin testata! 🙂
Ei muuta kun leipomaan! Raparperit on kyllä just nyt parhaimmillaan! 🙂