Helpot puurorieskat (M)

Kaupallinen yhteistyö | Kinnarin tila

”Hups, taas tuli keitettyä turhan iso satsi kaurapuuroa!” Kuulostaako tutulta?
Jos sullakin jää usein ylimääräistä kaurapuuroa kattilan pohjalle, kokeilepa tätä ihanan mehevien puurorieskojen ohjetta; ehkä herkullisin mahdollinen tapa hyödyntää puurohävikki!

helppo puurorieska ohje

Meillä syödään puuroa, ja paljon! Toisinaan kuitenkin arvioin sen menekin hieman yläkanttiin, ja kattilan pohjalle jääneet puurot tulee tyhjennettyä koiran ruokakuppiin, mutta valitettavasti toisinaan myös suoraan roskiin. Auts.
Vaikka määrät eivät ole kerrallaan kovin suuria, useammin näin käydessä kertyy puurojämiä helposti useamman desilitran verran. Eli juuri sopivasti puurorieskoihin; nämä ovatkin ihan loistava keino myös ruokahävikin vähentämiseen!

kaurapuurorieska ohje
Mun ihan ykköslempparipuuro valmistuu Kinnarin tilan höyryttämättömistä kaurahiutaleista. Eipä meillä oikeastaan muita kaurahiutaleita enää käytetäkään
Herkullisen, aidosti kauraisan makunsa lisäksi hiutaleet ovat nousseet suosikeikseni esikäsittelemättömyytensä vuoksi; niissä on kaikki kauran hyvät ominaisuudet ja rouheus tallella, nam! Lopputuloksena on Kinnarin tilan höyryttämättömistä kaurahiutaleista tehdessä aina silkinpehmeä puuro, sekä supermehevät puurorieskat!

 

HELPOT PUURORIESKAT – OHJE (M) | 6 rieskaa

Ohje on maidoton, ja saat siitä helposti gluteenittoman vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoon.

Ainekset:

4 dl kylmää, höyryttämättömistä kaurahiutaleista valmistettua kaurapuuroa
2dl kauramaitoa
2 kananmunaa
0,5-1tl suolaa
3,5dl vehnäjauhoja

Sekoita puuro, maito, kananmunat ja suola keskenään. Lisää joukkoon jauhot.
Nostele kuusi taikina-annosta uunipellille. Taikina saa olla melko löysää!
Paista 225c / 15-20min, tai kunnes rieskat ovat saaneet hieman väriä pintaan.

Nauti uunituoreena!

puurorieskat maidoton ohje

Herkullisia leivontahetkiä ja ihanaa viimeistä talviviikonloppua!

 

allekirjoitus

@elsalinnean 

8

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Sini

    Monta jämäpuuron upotus rieskareseptiä on tullut testattua, mutta tämä oli kyllä paras. Aikataulu- ja resurssisyistä vaihdoin kauramaidon kaurakermaan ja vehnäjauhot siemen-sämpyläjauhoihin ja annoin tekeytyä melkein vuorokauden jääkaapissa. Rieskat hävisivät iltapalan aikana ennen kuin ehtivät edes jäähtyä. Kiitos :).

    1. elsalinnean

      Voi kiitos paljon, mahtavaa, että reseptille löytyi käyttöä! ? Ja kuulostaa ihan superherkulliselta versioita rieskoista, nammm!

Vastaa