Jos olet kyllästynyt kantamaan viikoittain välipalapatukoita kaupasta, lukaisepa tämän postauksen ohje omatekoisiin versioihin! Näitä valmistuu kerralla isompikin erä, eivätkä ne häviä maussaan kaupan versioille ollenkaan!
Nostin tämän postauksen talteen vanhasta blogistani, jota ehdin hetken kirjoittaa Bloggeriin ennen Poselandille siirtymistä.

Sen lisäksi, että patukka vaan on niin helppo heittää mukaan treenikassiin, on se myös terveellinen ja monipuolinen eväs; hyvät rasvat, proteiinit ja hiilarit tulevat kaikki samassa paketissa!

Samalla vaivalla valmistui tuplasatsi taikinaa; kuvan aineksista tuli yhteensä 16 patukkaa.
DIY vegaaniset välipalapatukat
100g cashewpähkinöitä
100g kuorittuja manteleita
200g kuivattuja taateleita
n.5rkl sokeritonta maapähkinävoita
2 rkl vettä
10 kuivattua aprikoosia
→ Liota pähkinöitä vedessä muutama tunti. Sekoita ne taateleiden, pähkinävoin ja veden kanssa tehosekoittimella/sauvasekoittimella pehmeäksi massaksi, ja lisää paloitellut aprikoosit.
Painele tasaiseksi levyksi, ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Leikkaa massa sopivan kokoisiksi paloiksi.
Paista uunissa 200 asteessa n.10 min, ja palojen jäähdyttyä anna jähmettyä vielä hetki jääkaapissa.

Välipalapatukat säilyvät muutamia päiviä jääkaapissa, joten tällaisen isomman määrän tehdessä kannattaa heittää osa pakkaseen. Ihan jo senkin takia, että nämähän maistuvat myös jälkiruokana, ja aamupalana, ja… Meillä päästään siis jo pian tekemään uutta satsia 😉
Mitähän makua kokeilisi ensi kerralla?