DIY vegaaniset välipalapatukat

Jos olet kyllästynyt kantamaan viikoittain välipalapatukoita kaupasta, lukaisepa tämän postauksen ohje omatekoisiin versioihin! Näitä valmistuu kerralla isompikin erä, eivätkä ne häviä maussaan kaupan versioille ollenkaan!

Nostin tämän postauksen talteen vanhasta blogistani, jota ehdin hetken kirjoittaa Bloggeriin ennen Poselandille siirtymistä. 

diy välipalapatukat poseland
Erilaisia välipala- ja proteiinipatukoita kuluu meidän taloudessa melkoisia määriä, varsinkin lasten harrastusten ja omien treenien vuoksi.
Sen lisäksi, että patukka vaan on niin helppo heittää mukaan treenikassiin, on se myös terveellinen ja monipuolinen eväs; hyvät rasvat, proteiinit ja hiilarit tulevat kaikki samassa paketissa!
Sopivaa ja maistuvaa välipalapatukkaa kaupan hyllyltä valitessa saakin olla tarkkana ainesosaluettelon kanssa; monet patukoista kun sisältävät runsaasti sokereita, sekä lisä- ja säilöntäaineita. Onneksi tosi hyviäkin vaihtoehtoja löytyy, mutta nämä itse tehdyt patukat voittavat maussaan nekin kyllä ihan 6-0!
omatekoiset välipalapatukat vegaaniset ainekset
Omatekoisten välipalapatukoiden valmistaminen on ollut aikeissa jo pitkään, ja kun sattumalta bongasin Kinuskikissan sivuilta hyvän ja helpon näköisen ohjeen, oli sitä päästävä testaamaan heti! Lisäsin reseptiin lasten toivomat maut; pähkinävoin ja kuivatut aprikoosit, mikä osoittautuikin ihan loistavaksi comboksi!

Samalla vaivalla valmistui tuplasatsi taikinaa; kuvan aineksista tuli yhteensä 16 patukkaa.

DIY vegaaniset välipalapatukat

100g cashewpähkinöitä

100g kuorittuja manteleita

200g kuivattuja taateleita

n.5rkl sokeritonta maapähkinävoita

2 rkl vettä

10 kuivattua aprikoosia

→ Liota pähkinöitä vedessä muutama tunti. Sekoita ne taateleiden, pähkinävoin ja veden kanssa tehosekoittimella/sauvasekoittimella pehmeäksi massaksi, ja lisää paloitellut aprikoosit.

Painele tasaiseksi levyksi, ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Leikkaa massa sopivan kokoisiksi paloiksi.

Paista uunissa 200 asteessa n.10 min, ja palojen jäähdyttyä anna jähmettyä vielä hetki jääkaapissa.

vegaaniset välipalapatukat ohje
Patukat voi kääriä esimerkiksi leivinpaperiin, jotta ne ovat syötävissä sekä kuljetettavissa siistimmin.

 

Välipalapatukat säilyvät muutamia päiviä jääkaapissa, joten tällaisen isomman määrän tehdessä kannattaa heittää osa pakkaseen. Ihan jo senkin takia, että nämähän maistuvat myös jälkiruokana, ja aamupalana, ja… Meillä päästään siis jo pian tekemään uutta satsia 😉

Mitähän makua kokeilisi ensi kerralla?

 

allekirjoitus

@elsalinnean

5

Vastaa