Aprikoosipallot – hyvää tekevä herkku

Kun mielesi tekee valmistaa nopeasti jotain herkullista, mutta terveyttäsi hellivää pientä makeaa, niin laita testiin nämä ihanan suklaiset aprikoosipallot! Vegaaninen ja sokeriton resepti valmistuu helposti blenderin ja pakastimen avulla ja lopputulos vie takuuvarmasti kielen mennessään!

*Kuvien kukka-asetelma saatu pr-lahjana Kukkakauppa Neilikalta, joka on mun ihan lemppari kukkakauppa; kauneimmat kimput ja sydämellisin palvelu

aprikoosipallot raakaleivonta raakaleivonnainen helppo resepti elsalinnean blogi

Raaka- vai tavallista leivontaa?

Raakaleivonta kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta yhä enemmän. Ei ihmekään, sillä ovathan hyvää tekevistä, kypsentämättömistä raaka-aineista valmistetut raakaleivonnaiset kerrassaan herkullisia ja sopivat lähes kaikille. Raakaleivonnassa ei käytetä valkoista sokeria, gluteenia sisältäviä jauhoja, maitoa eikä mitään eläinperäisiä ainesosia. Vaihtoehdoksi jää siis käyttää ravinteikkaita ja näin ollen suorastaan terveyttä edistäviä ainesosia. (Psst! Herkuttelu ihan ”tavallisilla” leivonnaisilla on myös enemmän kuin ok! <3)

Raakaleivonnaisten valmistaminen on mulle ainakin yksi tapa saada vaihtelua perinteiseen leivontaan. Kun taikina valmistuu pitkän vaivaamisen ja kohottamisen sijaan nopsasti blenderissä ja loppusilaus leivonnaisille annetaan uunin sijaan pakastimessa, tuntuu herkkujen valmistaminen todella vaivattomalta ja kevyeltä puuhalta. Ja tuloksena on poikkeuksetta makuhermoja hiveleviä suupaloja, kuten esimerkiksi nämä suklaisen herkulliset aprikoosipallot!

Ihan tarkimpien raakaruokahifistelijöiden kriteerejä nämä eivät ehkä täytä, sillä taikinassa on käytetty paahdettuja auringonkukansiemeniä ja kuorrute on raakasuklaan sijaan tehty 60% tummasta suklaasta. Resepti onneksi taipuu monenlaiseen ainesosilla leikittelyyn; kokeile vaikka korvata cashewpähkinät manteleilla tai valmista jouluisempi versio vaihtamalla aprikoosit luumuihin!

aprikoosipallot raakaleivonta raakaleivonnainen helppo resepti elsalinnean blogi

Aprikoosipallot, 8-10 kpl | RESEPTI (vegaaninen, sokeriton, gluteeniton)

1dl (kukkurallinen mitta) cashewpähkinöitä
1dl (kukkurallinen mitta) kuivattuja aprikooseja
2 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl vettä
1,5 rkl kookosöljyä
40g suklaata (raakaa tai tummaa)
+ 0,5dl cashewpähkinärouhetta koristeeksi

Murskaa cashewpähkinät blenderissä. Lisää aprikoosit ja blendaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon auringonkukansiemenet, kookosöljy ja tarvittaessa vesi, jos seos tuntuu kuivalta.

Muotoile taikinasta 8-10 pientä palloa ja nosta ne vähintään 10 minuutiksi pakastimeen.

Sulata sillä aikaa suklaa kulhossa. Kun pallot ovat jähmettyneet, pyörittele ne sulassa suklaassa ja ripottele päälle rouhittuja cashewpähkinöitä.

Nosta vielä hetkeksi pakastimeen, jotta suklaa kovettuu päälle ja tarjoile aprikoosipallot hieman kohmeisina.

Leivoksia voit säilyttää pakkasessa tai jääkaapissa (ilmatiiviissä astiassa säilyvät useamman viikon). 

aprikoosipallot raakaleivonta raakaleivonnainen helppo resepti elsalinnean blogi

Herkullista sunnuntaita!

elsalinnean allekirjoitus

www.elsalinnean.com

@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean 

6

Vastaa