7 x self-carea kotona

Kevät lähestyy ja valo lisääntyy – mikä loistava syy panostaa omaan hyvinvointiin!

Self-care ehkä mielletään turhan usein pitkiksi vaahtokylvyiksi, kuntosalin vip-jäsenyydeksi tai viikonlopun mittaisiksi joogaretriiteiksi keskellä viidakkoa. Miten ihanalta näistä jokainen kuulostaakaan!
Mutta vähemmälläkin pääsee, eikä sitä varten tarvitse edes poistua kotoa. Yksinkertaisilla, arkisilla valinnoillakin voi jo tukea valtavasti omaa hyvinvointiaan.
Kirjasin ylös 7 toimivaksi toteamaani keinoa, joilla itsestään voi huolehtia ihan pienilläkin teoilla – ilman lentolipun bookkaamista Balille.

self care sunnuntai hyvinvointi ideoita helppoja tapoja hyvinvointiin elsalinnean poseland

Hengittäminen

Ehkä tylsän kuuloinen, mutta yksi toimivimmista vinkeistä ikinä! Pitkät, syvät hengitykset aktivoivat vagushermoa, joka on tärkein kehoa rauhoittavan hermoston hermo. Pysähtyminen (toivottavasti taas pian) ikkunasta kurkkivien auringonsäteiden alle muutaman pitkän uloshengityksen ajaksi tehostaa palautumista ja lievittää stressiä – toimii missä ja milloin vain!

Kehon huoltaminen

Yhä edelleen tämä on se osa treenaamisesta, mikä itseltäni unohtuu ihan turhan usein! Siksi pienenkin putkirullailuhetken tai kehoa avaavan joogan jälkeen olo on aina ihanan levollinen ja super-fresh! Ja hei, kehonhuoltoonkaan ei tarvitse sen kummempia tarvikehankintoja tai kursseja; YouTube on pullollaan hyviä vinkkivideoita ja välineiksikin riittää olohuoneen matto ja tennispallo!

self care sunnuntai hyvinvointi ideoita helppoja tapoja hyvinvointiin elsalinnean poseland

Kiireetön kävelylenkki lähiluonnossa

Jos jostain omasta self-care-suosikistani en tingi, niin tästä. Metsän terveysvaikutusten lisäksi lenkki on kuin ilmainen terapiakäynti; sieltä palaa aina takaisin hieman selkeämpien ajatusten ja rauhallisemman mielen kera. Aina. Bonuksena tähän kannattaa yhdistää vielä ne hitaat, syvät hengitykset – palautuminen on taattu!

Hitaasti haudutetut puuroannokset

Tai mikä tahansa rauhassa nautittu, sulle mieluinen ruoka. On ihan totta, että ruoka toimii kehon polttoaineena, mutta siitä kuuluu myös nauttia! Itsensä hemmottelu hyvällä ruoalla on ihan parasta self-carea!

self care sunnuntai hyvinvointi ideoita helppoja tapoja hyvinvointiin elsalinnean poseland

Uuden asian opettelu

Miten piristävää onkaan syventyä jonkun vielä vieraan asian äärelle ja oivaltaa uutta sekä kehittää itseään! Blogit, kirjastot, some ja lehdet ovat täynnä vinkkejä lähes minkä tahansa taidon opetteluun tai osaamisen syventämiseen. Mä olen viikonloppuisin opiskellut avoimen amk:n etäkursseja psyykkiseen valmentamiseen liittyen, jotka toki vaativat (aikaa), mutta antavat vastapainoksi ihan tosi paljon!

Unelmien ja tavoitteiden ääreen pysähtyminen

Omia unelmiaan kohti kulkeminen, tai niiden selkiyttäminen, on asia, jonka jokainen meistä ansaitsee <3 Mikä olisikaan rentouttavampaa, ja nimenomaan sitä itsensä arvostamista, kuin ottaa aikaa omassa haavekuplassaan leijailemiseen sekä tavoitteiden laatimiseen, jotta polku elämässä eteenpäin menemiselle kirkastuu! Hitaat sunnuntaiaamut ovat omia lemppareitani tähän puuhaan.

myllysaari silta lahti talvi elsalinnean poseland blogi

Aviot narikkaan -tekeminen

Jos mieleen alkaa hiipiä paineita hyvinvoinnin suorittamisesta, on parasta nostaa kädet pystyyn ja ottaa pieni breikki. Sillä onhan self-care just sitäkin, että tunnistaa, milloin tekemisestä uhkaa hävitä ilo. Näissä tilanteissa on enemmän kuin hyvä hypätä sohvalle suosikkisarjan jaksojen pariin, viestitellä kaverin kanssa, tehdä tehotreeni, kuunnella äänikirjaa tai nukkua päikkärit – mikä vaan toimii sulla!

 

Löytyykö sulta joku hyväksi todettu, helppo self-care-vinkki listan jatkoksi?

elsalinnean allekirjoitus

www.elsalinnean.com

@elsalinnean | Elsalinnean | @elsalinnean 

5

Vastaa