5x miksi syksy on best!

Ah, syyskuu on yksi mun lempparikuukausista!
Tämä tuntuu tosin jakavan mielipiteet aika tasan; joko se on muidenkin suosikki, tai sitten yksi vuoden masentavimmista ajanjaksoista, kun on sanottava viimeisetkin heipat kesälle.
Listasin ylös parhaat asiat tässä alkavassa syksyssä. Pystytkö allekirjoittamaan jonkun näistä, tai löytyykö listalta joku pointti, joka voisi tuoda ripauksen valoa sunkin syyskuuhun?

cardon collection syyskuu syksy poseland
1. Luonto! Marraskuussa en ehkä ole enää tätä mieltä, mutta just nyt luonto on ihan kauneimmillaan! Kävelylenkki raikkaassa syysaamussa ruskan värien ympäröimänä – olisiko parempaa! Luonnossa liikkuminen on syksyllä muutenkin mukavampaa kuin helteisenä kesäpäivänä nälkäisen hyttysparven syötävänä 😉

2. Pimenevät illat! Vaikka tunti tunnilta aikaisemmin saapuva pimeys onkin tylsä juttu, on kaatosateen piiskatessa ikkunoihin superihanaa vaan “hyggeillä” kotona! Takkatuli, kynttilät, sohva, viltti ja joku hyvä sarja pyörimään! Ja tähän settiin sopii toisinaan myös pala omenapiirakkaa ja kuppi teetä

3. Se, että arki rullaa tasaisesti eteenpäin! Kevään lockdownin jälkeen tätä ihan perusarkeakin osaa arvostaa taas ihan uudella tavalla; aamuisin saan taas pakata lasten reput sekä etsiä kiireessä itselleni eväsrasiaa, ja työpäivän (siis ihan oikean, eikä minkään etätyöpäivän!) jälkeen voidaan lähteä taas harrastuksiin. Ehtipä näitäkin olla jo ikävä!

cardon collection syksy poseland

4. Kiireettömyys! Joo, vaikka juurikin tuo arki on monesti aika hektistä, tuntuu tänä syksynä sellainen suorittamisen maku jääneen pois. On täysin fine täyttää kalenteri luontoretkillä ja koti-illoilla sen sijaan, että joka ilta säntäisi HopLopiin, uimahalliin, leffaan ja ravintolaan vain siksi, että niin “kuuluu tehdä”. Oletteko huomanneet samaa asennemuutosta ympärillänne, vai onko tämä vain mun oma ajatus?

5. Satokauden kasvikset ja hedelmät! Tämä tosin täsmää jokaiseen kuukauteen ja vuodenaikaan! Just nyt fiilistelen parhaimmillaan olevia puolukoita ja marja-aronioita, sekä tietysti omenoita, paprikoita ja vesimeloneita. Näitä herkkuja nauttimalla saa myös bonuksena vitamiinivarastot täydennettyä tulevien räntäsadepäivien varalle. Kaikki lisäenergia on silloin todellakin tarpeen!

Vai löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta joku, joka laskee jo päiviä marraskuuhun? 🙂

Aurinkoista syysviikonloppua, nautitaan tästä!

allekirjoitus

@elsalinnean

4

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Nonna/Käsikirja Minusta Sinulle

    Allekirjoitan nuo kaikki❣️ Samoista syistä itsekin pidän syksystä ?

    1. elsalinnean

      ??

Vastaa