12 ideaa rennompaan jouluun 2020

Joulufiilis kadoksissa? Mulla oli viime jouluna, mutta tällä kertaa sitä riittää viime vuodenkin edestä! Meillä on tiedossa hyvin poikkeuksellinen joulu, kuten varmaan monella muullakin, mutta aion fiilistellä sitä ihan täysillä!
Mikäli kaipaat joulutunnelman nostatusta tai ideoita rennoille vapaapäiville, katso, löytyisikö tähän postaukseen listaamista joulusuunnitelmistani joku käyttökelpoinen ajatus!

joufiilis ideoita rento joulu

Suunnitelmani joululle 2020?

Tänä jouluna aion…

Opetella tekemään itse jouluruokia!
Oikeastaan on pakkokin opetella, mikäli mielin jotain jouluruokaa aattona syödä. Tämä joulu on siitä erilainen, että valmiiden ruokakattausten sijaan on minunkin osallistuttava keittiön puolella muuhunkin kuin jälkiruokakulhojen salaa tyhjentämiseen.

Viettää ainakin yhden pyjamapäivän, sekä somevapaan päivän!
Totaalirentoutuminen tiedossa!

Treenata keskellä päivää!
Tämä on piristävää vaihtelua aamu- ja iltajumppiin; päivän valoisina tunteina energiaakin on ihan erilailla.

Ulkoilla! Paljon!
Sekä lähimetsissä, että jossain ihan uusissakin maisemissa – joululomalla on aikaa seikkailla

Viettää aikaa ystävien, sukulaisten ja perheen kanssa.
Tämä on joulussa kuitenkin ehkä ihan kaikkein parasta, eikös?

joufiilis ideoita rento joulu

Kuunnella uusia & vanhoja joululaululemppareita!
Raskasta joulua -biisit ovat mun alltime-suosikkeja, mutta tänä jouluna soittolistoiltani löytyy myös hempeämpää settiä. Muunmuassa Johanna Kurkelan Lyhty on ihan supersymppis!

Joogata!
Meillä on töissä ollut tapana kerran viikossa tehdä lyhyt ruokatuntijooga. Luulen, että keho (ja mieli!) kaipaa näitä hetkiä lomallakin. Vitsit, enpä olisi uskonut, että alan ihan koukuttua joogaan!

Panostaa lahjojen paketointiin!
Tai, oman kärsivällisyyteni tuntien, ainakin muutaman lahjan paketointiin…
Kauniita paketteja on ihana saada ja tehdä!

Ja panostaa myös lahjapakettien sisältöön!
Tänä jouluna vähemmän on enemmän, joten turhan Kiina-krääsän sijaan olen hankkinut osan lahjoista paikallisilta pienyrittäjiltä. Vaihtoehtoja on näissäkin vaikka kuinka!

Kääriytyä sohvalle peiton, joulutorttujen ja suklaarasioiden kera!
Sillä mitäpä olisi joulu ilman herkuttelua!

Lukea pari hyvää kirjaa!
Luen arkisinkin joka ilta, mutta sekin puuha on ihan spesiaalia, kun sitä voi tehdä halutessaan vaikka jo aamun ensimmäisinä tunteina.

joufiilis ideoita rento joulu

Ja ihan vaan olla ja nauttia!
Hoitaa joulusiivouksen vain sammuttamalla valot ja sytyttämällä kynttilät; simsalabim, sotkut häviävät näkyvistä muutamassa sekunnissa! Sekä woltata ruokaa, jos perunoiden kuoriminen ei joka päivä nappaakaan. Ja stressaantumisen sijaan istahtaa saunan lauteille hengittelemään – vaikka näillä joulusuunnitelmilla minkäänlainen stressaantuminen tuskin on edes mahdollista.

Löytyykö sun joulusuunnitelmista samoja asioita kuin listalla, vai vietätkö joulun ihan erilailla, tai kokonaan suunnittelematta?

Rauhallista viikonloppua; enää 12 yötä jouluun!

allekirjoitus

@elsalinnean | ROAR ravintovalmennus

5

Vastaa