Minä-tarinan muutos

Haluan oppia näkemään Minäni vapautuen terveyteen tai tapahtumiin liittyvästä uhriutumisesta.

Ensin havaintoja:

 • Olen havainnoinut Minää elämän tarinan ja kehon kautta.
 • Sairauteni ja terveydelliset vastoinkäymiset ovat olleen minäkuvan pääasialliset aiheet
 • Mitä minulle kuuluu —> kerron helposti terveydentilasta
 • Käsitys minästä on hyvin kehokeskeinen ja haen vastauksia minään hyvin vahvasti menneisyyden tapahtumista. Olen myös paljon elämässä urhiutunut menneisyyden tapahtumista —> ”siksi teen ja olen tämä minä”
 • Olen vahvasti mieltänyt, että EDS:n takia teen ja olen mitä olen (syyllistäminen).
Nyt kerron toisenlaisen tarinan itsestäni.

Minä olen voimakas. Minä olen saanut hyvän lapsuuden ja koen paljon turvallisuuden tunnetta. Olen vahva. Minussa on paljon sisäistä voimaa ja taitoa.

Olen oppinut valtavasti mielen vahvuudesta kehon haasteiden kautta. Olen oppinut uskomusten merkityksen omalle voimalle ja terveydelle. Minussa on valtavasti mielen voimaa, koska tiedän pystyväni mahtaviin asioihin.

Olen aivan ihana. Olen oppinut kohtelemaan itseäni suurella rakkaudella ja opin siitä koko ajan lisää. Kohtelen sisäistä minää koko ajan paremmin ja annan sen voimalle todellisuuden mahdollisuuden.

Minulla on mahtava keho jonka kanssa on hyvä elää. Minä itse voimana olen monipuolinen ja arvokas kokonaisuus. Tarina minusta saa kehittyä itseä rakastavaan ajatteluun päin ja voin luopua omasta sairauskeskeisestä minäajattelusta eteenpäin.

Rakastan. Hyvä olo.

Ymmärsin tarinan kirjoittamisesta, että sairauteen perustuva minä-ajattelu pitää itseni tiukasti kiinni sairaudessa. Ajattelen, että jos haluan päästä eteenpäin, haluan opetella ajatella minää muuten – terveenä ja vahvana. Sitähän minä myös haluan olla. Haluan vahvistaa sitä minää mitä haluan myös olla.

 

Eira

Lisää musta löytää Instagramista @eiramirjami

 

Miten sinä koet Minän?

7

Tällä artikkelilla on 4 kommenttia

 1. Nonna

  Mielenkiintoinen kirjoitus ja hyvä näkökulma. Mäkin oon voimakas 💗

  1. Eira

   Olet todellakin voimakas ♥️ Kiitos!

 2. sonjaidailona

  Sie oot ihana ja miten siistiä huomata, että oma Minä kuva muuttuu ja kasvaa?

  1. Eira

   Nimenomaan, on aivan älyttömän palkitsevaa huomata itseensä suhtautumisen kehittyvän! Se on konkreettinen muutos itsessä mutta sen kehittymisen voi silti ihmeellisesti olla huomioimatta. Se on kuitenkin merkittävä kehittymisen askel <3

Vastaa