Kirjakorneri: 4 tunnin työviikko osa 1

Kirjakornerissa kerron milloin mistäkin kirjasta omaa kokemusta peilaten.

Suosittelen lukemaan kirjan itse, jos lyhyemmät työviikot ja uusrikkaus kiehtoo!

4 tunnin työviikko -kirja ravisteli suunnittelemaan elämää uusiksi. Kirjan alku sai asioita liikkeelle ja nyt jännittää kuinka kauan menee siihen, että mulla on menoliput Espanjaan. Mitä veikkaat?

4 tunnin työviikko, Timothy Ferriss

4 tunnin työviikko on Timothy Ferrissin kirjoittama kirja, joka kehoittaa unohtamaan yhdeksästä viiteen -elämän, asumaan missä haluat ja ryhtyä uusrikkaaksi.

Tämä kirja on jo ensimmäisen ajatusmaailmaa ravistelevan kappaleensa aikana pistänyt ajatuksiani entistä kirkkaammiksi. Tottakai haluan jakaa kirjan alun helmiä myös sulle ja suositella sua avaamaan itse tämän kirjan, jos lyhyemmät työviikot ja uusrikkaan elämä kiehtoo.

Kirja ohjaa suoraan toimintaan, joten jaan nyt mun vastaukset kirjan kysymyksiin. Suosittelen pohtimaan vastaavaa jos taistelet sun tilanteen kanssa ja kaipaat muutosta.

Kysymykset

 1. Määrittele painajaisesi eli ehdottomasti pahimmat asiat, joita voisi tapahtua, jos toteuttaisit aikeesi.

Pahinta itselle olisi, että jäisin yksin. Jos tekisin töitä osan Espanjassa, pelottavinta olisi yksinäisyys. Se, etten löydä sieltä ystävää.

Pelkään, että tuloni eivät yksinkertaisesti riitä ja minulla ei ole varaa enää asua eikä ostaa lentolippuja Suomeen. Pahinta olisi, ettei minulla olisi varaa syödä hyvää ruokaa (nautinto) ja saisin monivuotisen merkinnän luottotiedottomuudesta. Se on merkintä, jota en todellakaan halua.

Pelottaa myös se, että oma terveys ei kestäkään tehdä töitä (pelko taloudesta) joten silloin mulla ei olekaan työkykyä tehdä töitä myöskään Espanjassa.  Toisaalta osaan elää hyvin pienelläkin jos on pakko.

Vaikutus olisi 1-10 (1 ei vaikutusta, 10 äärimmäisen paljon vaikutusta) tasolla 3-4. Vaikutus kestää jonkin aikaa, mutta vaikutus ei olisi missään nimessä pysyvä. Kun minulla on selkeä visio mistä rahani saan, tämä tuskin tulee kuitenkaan toteutumaan. Kyseessä on lähinnä jännitys siitä, että entä jos oikeasti pääsenkin toteuttamaan unelmani.

Oon pitkät ajat pitänyt erilaisia työskentelymalleja mahdollisena. Mun unelma on tehdä työtä missä haluan, milloin haluan ja kenen kanssa haluan. Se luo vapauden, joka antaa valtavasti mahdollisuuksia.
 1. Mitä sinun pitäisi tehdä, vaikka tilapäisestikin, korjataksesi vahingot tai palataksesi uudelleen noususuuntaan?

Jos pahin mahdollinen kävisi, mun täytyisi pyytää perheeltä apua lentolippujen maksuun ja palaisin Suomeen. Muuttaisin hetkeksi siskolle. Menisin Ohjaamoon. Ottaisin niitä pieniä Saa mitä haluat -askelia. Soittaisin Ilkka Koppelomäelle. Mun täytyisi päästä Suomessa työttömyyden piiriin ja aloittaa alusta. Olisin käytännössä lähes samassa tilanteessa kuin nyt mutta kokemusta rikkaampana.

Henkiselle hyvinvoinnille saa apua kun uskaltaa pyytää. Ystävät ja perhe ei häviä Suomesta mihinkään.

 1. Mitä tuloksia tai etua on tilapäisistä tai pysyvistä tulevaisuuden näkymistä?

Positiivisina tuloksina saisin Espanjan lähelle mun elämää. Voisin opetella espanjan kielen ja puhua sitä sujuvasti. Nauttisin Espanjassa asumisesta ja söisin terveellistä ruokaa. Oppisin soittaa kitaraa sujuvasti.

Voisin tehdä töitä unelmieni mukaan. Tietokoneella omalla parvekkeella tai mielellään kattoterassilla tai pihalla ja nauttia auringosta. Teen intensiivisesti työni ja huolehdin omasta terveydestä. Tämä muutos olisi ehdottomasti tärkeä kasvun paikka itselleni.

Se olisi tarina, jota rakastaisin elämässäni.

Näiden tulosten vaikutukset olisi ehdottomasti 10. Nauttisin siitä. Lopputulos olisi vähintäänkin kohtalainen, koska saisin toteuttaa unelmani. On valtavasti ihmisiä, jotka ovat toteuttaneet tämän unelman vastaavasti.

 1. Jos saisit tänään potkut töistäsi, mitä tekisit saadaksesi talouden jälleen kuntoon?

Olen siitä mielenkiintoisessa asemassa, että en ole töissä. Taloudessani ei varsinaisesti tapahtuisi muutosta. Tiedän, että selviäisin siitä. Pääsen merkonomi-tradenomi-papereillani helposti takaisin töihin, jos terveyteni on kunnossa. 

Espanjassa asumisen unelman toteuttaminen antaa mulle henkilökohtaisesti täyttymyksen tunnetta siitä, että uskalsin tehdä mitä sydän sanoi. Mitä muuta siihen tarvitaan?
 1. Mitä pelko saa sinut lykkäämään?

Pelko saa minut lykkäämään sen, että uskaltaisin katkaista tämän tilanteeni ja muuttamaan. Ostamaan lennot. Etsimään asunnon.

Toisaalta myös koronaan sairastuminen Espanjassa ei vaikuta herkulliselta vaihtoehdolta. En kuitenkaan pidä sitä täytenä esteenä, vaan silloin mun täytyy vain löytää asunto, jossa on hyvä olla karanteenissa.

 1. Mitä toiminnan lykkääminen sinulle maksaa – taloudellisesti, emotionaalisesti ja fyysisesti?

Toiminnan lykkääminen maksaa minulla fyysisiä kipuja kylmässä Suomessa (talvet).

Se maksaa sisäistä kaiverrusta siitä, mitä kaikkea voisin toteuttaa ja oppia Espanjaan muutossa.

Taloudellisesti se maksaa sen, että ennen toiminnan aloittamista minulla ei ole mahdollisuutta alkaa kasvattamaan talouttani. Olen myös henkisesti puhki tähän odottamiseen ja tekemättömyyteen.

Jos en tee tälle asialle mitään, toimimattomuuteni tulee maksamaan sen, että minusta tulee katkera vanhus, joka ei uskaltanut toteuttaa unelmaansa. Jos jatkan samaan malliin loputtomiin enkä uskalla kasvaa Espanjaan muuttoa vastaavaksi minäksi, tulen aina ja ikuisesti miettimään tätä. Mietin tätä jo muutenkin joka päivä.

 1. Mitä odotat?

Mulla on terveyshaasteet, joiden tutkimukset on kesken. Haasteet vaikuttavat työkykyyn. Haasteisiin liittyvät tutkimukseni eivät estä minua aloittamasta.

Toimimattomuuden hinta on aivan karmea. Se syö sisältä kaikista eniten.

Harha-askelia voi tulla, mutta mulla on taito ottaa uusia askelia asian korjaamiseksi. Tilanne on täysin korjattavissa. 

Nyt on edessä ainoastaan toiminta, menestyvien ja menestyksestä nauttivien ihmisten merkittävin kyky.

Kiitos

Eira

@eiramirjami

 

7

Tällä artikkelilla on 4 kommenttia

 1. Nonna/Käsikirja Minusta Sinulle

  No hei oli mielenkiintonen postaus 👌🏻

  1. eirahirvonen

   AIVAN MAHTAVAA!! Anna mennä!!

 2. Elsa

  Ei muuta kuin Espanjaan siis vaan! 👊🏻🌴🧡

Vastaa