Elämäni rohkein päätös (tähän asti)

Edellisessä postauksessani (Lue täältä) kerroin mun unelmasta päästä Espanjaan.

Kerrottakoon nyt taustaa.

Muutin tasan vuosi sitten Tampereelle. Olin ennen muuttoa ollut työttömänä (ei toimettomana) muutamia kuukausia. Keskityin valtavasti omien tavotteiden kirkastamiseen ja siihen, mitä haluan ylipäätään elämälläni tehdä.

Mä olin päättänyt, että heti kun opinnot ammattikorkeassa loppuu, mä nostan kytkintä ja muutan Espanjaan. Se oli tarkoitus, mutta valmistumisen jälkeen olinkin järkyttävän väsynyt ja jälkeenpäin osaan ymmärtää olleeni burnoutissa. Ei toisaalta yllättänyt, että työhaastattelussa en osannut vakuuttaa työinnolla kun samaan aikaan väsymykseni näkyi kauas. En tosin itse ymmärtänyt sitä kunnolla vielä siinä kohtaan.

Hain töitä lähiympäristöstäni Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta. Hyödynsin LinkedIniä, kävin haastatteluissa ja tuntui kuin hakkaisin vain päätä seinään. Työnhaussa oli selkeitä haasteita.

Espanjan haave takaraivossa mä näin mainoksen työpaikkailmoituksesta Espanjassa. TOTTA, sinne mä haen!! Hainkin.

Pääsin eteenpäin, mutta huomasin pian ettei ajotus ole todellakaan oikea. Ehkä selittelen, mutta pelotti niin valtavasti että todella unelmani toteutuu. Kyllä, unelman toteutuminen alko pelottaa, koska sehän tarkottais että mun täytyy oikeesti tehdä valtava muutos.

Yhtenä päivänä avauduin tästä asiasta kaverille. Haluisin tehä ison muutoksen, päästä töihin ja päätyä vielä Espanjaankin. ”Hae Tampereelta, siellä on ihmisen hyvä olla.”

Jollain tapaa tajusin sen, että toiselle paikkakunnalle muuttaminen on tärkeä askel. Sain lähes välittömästi töitä Tampereelta firmasta, joka tuntui oikealta paikalta. Tilanne oli älyttömän pelottava jo sellaisenaan, mutta tiesin että selviän siitä.

Ymmärsin, että Tampereelle muuttaminen on tärkeä välivaihe päätavoitteeseen pääsemiseksi.

Mitä tästä on opittu?

Muutto oli selkeästi välivaihe omalle kasvulle. Luonnollisesti iso muutos elämässä aiheuttaa isoa kasvua, josta tulee olemaan hyötyä siihen, että uskallan vielä muuttaa joksikin aikaa Espanjaan.

”Et ole vielä sielä missä haluat olla, koska et ole kasvanut vielä siihen.” Sain tällaisen ajatuksen Ilkka Koppelomäen Saa mitä haluat -valmennuksessa. Se selitti sen, että miksi muutin Tampereelle sen sijaan, että olisin muuttanut sinne minne todellisuudessa halusin muuttaa – eli Espanjaan.

Olen siis kasvanut tämän vuoden aikana sitä Eiraa kohti, joka kykenee ottaa sen todellisen Espanjaan muuttamisen askeleen. Tässä hetkessä se versio minusta on lähempänä kuin koskaan ennen. Se tuntuu tosi hyvältä ja samalla käsittämättömän pelottavalta samaan aikaan. Se tarkottaa sitä, että kasvua ja askelia on vielä edessä, mutta tavotetila on yllättävän lähellä.

Seuraavana fiilistelykuvia aikasemmalta kuukauden reissulta Espanjassa 2015

Corralejo, Fuerteventura 2015. Olin kuukauden harjottelujaksolla Vodafonella liittymämyynnissä. Tonne vuorelle menin paikallisen naisen kanssa, josta en kuullu mitään enää ton reissun jälkeen. Se hävis kun tuhka tuuleen.

 

Vietin tosi paljon aikaa yksin rannoilla ja tutkin ympäristöä.
Erityisesti mä pidin niistä rantakaduista ja kuvittelin täysillä olevani paikallinen. Niinhän mua monesti luultiin paikalliseksi ja se oli aina hauskaa. 😀
Mun kuukauden seikkailu Espanjassa tuli päätökseen ja mun oli aika lähteä kotiin. Tässä mä istuin ja odotin taksia ja tein vahvan päätöksen siitä, että Espanja tulee olemaan osa mun elämää. Tästä tilanteesta löytyy blogipostaus, jonka voi lukea täältä.

Vielä tavotteista

Espanjaan muuttaminen on mun elämässä isoin tavoite. Mulla on siihen omat tarkennukset siitä, miten haluan sen toteutuvan. Ensinnäkin se ei tarkota täydellistä muuttamista vaan sitä, että voin asua Espanjassa ja Suomessa haluamiani ajanjaksoja. Tavoitteen toteuttamistyyli on siis merkittävässä roolissa.

En halua muuttaa millä tahansa tapaa Espanjaan vaan siinä on itselle tärkeitä merkkejä täytettävänä.

Onko sulla itseä pelottavia tavotteita?

Eira

@eiramirjami

 

1

Vastaa