Sosiaalinen media vai se oikea elämä?

Kuva Lars Johnson

Miltä mun ensimmäinen sometauko tuntui? Ja koinko sen hyödylliseksi?

Sometauoista tulee tapa, ehdottomasti!
Vain jo lyhyt aika ilman sosiaalisen median maailmaa tuntui älyttömän vapauttavalta. Rehellisesti oon ollut tässä maailmassa kiertueen jäljiltä aivan liian syvällä. Puhuin ystäväni Saaran kanssa, sanoin hänelle “hitto et v*tuttaa toi some, ei jaksa eikä kiinnosta” huomasin myös keksiväni tekosyitä miksi en voisi pitää sometaukoa, vaikka niin haluaisin. Todella iso hälytysmerkki!!

Olen tehnyt paljon töitä oman profiilini parissa ja saavuttanut enemmän kuin koskaan osasin edes kuvitella. Seuraajamäärä sekä kattavuus on rikkonut ennätyksiä mun silmissä jo kymmeniä kertoja. Some on tuonut minulle todella paljon, mutta se myös ottaa oman osansa valitettavasti. Huomasin jossain kohtaa, että vaikka olen saavuttanut paljon niin kahmin vain tavoitteita ja tehtävää sylin täydeltä enemmän ja enemmän. Unohdin kokonaan iloita jo saavutetusta vaan painoin sata lasissa kahta kauheammin. Vaikka uskokaa tai älkää en esimerkiksi kaupallisia yhteistyö postauksia ole toteuttanut kuin ehkä ⅓ tarjotuista. Siitä tullaan tähän, että musta alkoi yhä useammin tuntumaan siltä, että voisin poistaa koko pirskatin tilin ja elää erakko elämää aivan omissa oloissa. Olla autuaan tietämätön mitä somessa tapahtuu ja että onko mulla sinne just nyt sopivaa kuvaa tai kuinka pitkä aika seuraavan yhteistyön deadlineen on. Vaikka mä kuinka nautin mun toisesta työstä somen parissa (ja kyllä se käy työstä) niin, mielestäni on entistäkin tärkeämpää muistaa irtautua siitä ja tiputtaa itsensä ns. todellisuuteen sen oikean elämän pariin. Mulla erityisesti luovuus ja aivan arkinen ajattelu kärsi somesta todella paljon. Vaikka sometauko kesti vain hetken, niin se toi mulle todella paljon ja sai mut tajuamaan sen, että somea täytyy todellakin alkaa vähentämään mun arjesta. Huomasin kuinka hyvältä tuntui olla kotona omassa hiljaisuudessa ja miettiä mitä mulle itselle kuuluu ja kuinka asiat voi oikeasti mun ympärillä oikeassa elämässä. Suunnattoman vapauttavaa oli myös päästää irti sen aiheuttamista paineista ja stressistä.

Teen somea vain koska se on mun mielestä kuvien myötä luovaa ja todella kivaa, mutta väkisin enkä suorittaen sitä tahdo tehdä. Haluan teille mahdollisimman totuudenmukaista ja aitoa materiaalia ja se ei ole mahdollista ellen ole ensisijaisesti rehellinen itselleni. Some ei todellakaan ole mielenterveyden menettämisen arvoinen.
Haastan kaikki kokeilemaan ja voin luvata, että tuntuu todella hyvältä ja erityisen vapauttavalta! Se matka töihin katsoessa vain ulos upeaa ilmaa ja maailman menoa sen somen tuijottamisen sijaan tai kotona töiden jälkeen oikeasti olla toiselle läsnä eikä käyttäisi aikaa siihen mitä instagramissa on duunipäivän aikana tapahtunut!

Kuva Lars Johnson

Nyt jatkossa olen somessa vähemmän, postaan kuvia kun tuntuu hyvältä, käytän päivässä max 1h 45min aikaa somen parissa ja siihen mulla on laskuri käytössä. Palaan teille myöhemmin kuinka homma on toiminut ja miltä se tuntui???? Uskon, että mun some tulee muuttumaan tämän myötä paljonkin.

Puss,
Eeva

3

Vastaa

Close Menu